svetvemne.cz

Vepřové medailonky v zeleninové omáčce

     

Vepřové v jemné omáčce z mrkve, brokolice a květáku. Podáváme s haluškami nebo knedlíkem.

Ukuchtil

Počet porcí

6

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

střední

 

Kategorie:   

 

 
 
Cibule200gramů
Mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5%500mililitrů
Mouka hladká10gramů
Olej olivový30mililitrů
Pepř černý mletý½čajové lžičky
Sůl1čajová lžička
Sůl
Vepřová plec600gramů
Voda500mililitrů
Zelenina zmrazená (mrkev, brokolice, květák)700gramů
Česnek2stroužky

1. 

cibule 200 g  olej olivový 30 ml

Cibuli oloupeme, nadrobno nakrájíme a osmahneme na oleji.

2. 

vepřová plec 600 g

Vyšší kousky vepřové plece očistíme od tuku, omyjeme a pokrájíme na plátky. Maso přidáme k cibuli a mícháme než se zatáhne.

3. 

sůl 1 ČL  pepř černý mletý ½ ČL  česnek 2 stroužky  voda 500 ml

Přisypeme sůl, pepř, přidáme prolisované stroužky česneku a přilijeme vodu. Vaříme pod pokličkou, za občasného míchání, 20 minut.

4. 

zelenina zmrazená (mrkev, brokolice, květák) 700 g

Mrazenou zeleninu propláchneme pod tekoucí vodou a přidáme ji k masu. Promícháme a dále vše společně vaříme pod pokličkou dalších 20 minut.

5. 

Během vaření se voda v hrnci téměř vypaří. Z hrnce vyjmeme maso.

6. 

mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 500 ml  mouka hladká 10 g  sůl

Do hrnce, k zelenině, přilijeme mléko a přidáme mouku. Vše spolu rozmixujeme, vrátíme na oheň a přivedeme do varu. Omáčku podle chuti dosolíme.

7. 

Do omáčky vložíme medailonky masa. Můžeme podávat.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit