RECEPTY

Grilovaný hamburger v domácích žemlích

Grilovaný hamburger v domácích žemlích

... na sobotní grilování.

recept,fotorecept,mouka polohrubá,vepřová plec,Vepřové maso,Recepty na letní grilování

Vepřové maso

Ukuchtil

Počet porcí

10

Čas přípravy

2 h.

Obtížnost

vysoká

 

Ingredience

Ingredience

chléb40gramů
cibule-
cibule100gramů
cukr krystalový1čajová lžička
droždí čerstvé30gramů
hořčice plnotučná-
kečup-
kmín drcený-
kmín mletá1čajová lžička
mléko300mililitrů
mouka hladká-
mouka polohrubá500gramů
máslo30gramů
okurka sterilovaná kyselá-
olej olivový6polévkových lžic
pepř černý mletý1čajová lžička
petrželová nať2polévkové lžíce
sůl-
sůl1.5čajové lžičky
vejce slepičí1kus
vepřová plec700gramů
česnek4stroužky

 

Recept

1. Domácí žemle

mouka polohrubá 500 gramů  mléko 300 mililitrů  droždí čerstvé 30 gramů  máslo 30 gramů  cukr krystalový 1 čajová lžička  sůl ½ čajové lžičky

Do mouky přilijeme vlažné mléko, přidáme rozdrobené droždí, rozpuštěné máslo, trošku cukru a soli. Uhněteme těsto, které necháme 30 minut vykynout.

2. 

Z vykynutého těsta vytvoříme 10-12 bochánků a poklademe je na plech vyložený papírem na pečení. Bochánky necháme ještě 10 minut kynout.

3. 

vejce slepičí 1 kus  kmín drcený  sůl

Pak je potřeme rozšlehaným vajíčkem, posypeme podle chuti kmínem a solí.

4. 

Pečeme v rozehřáté troubě asi 25-30 minut. Upečené vložíme do košíku a necháme vychladnout. Zakryjeme je čistou utěrkou, aby neoschly.

5. Hamburgery

vepřová plec 700 gramů

Maso omyjeme, nakrájíme a umeleme.

6. 

cibule 100 gramů

Cibuli oloupeme, nakrájíme a také umeleme.

7. 

chléb 40 gramů  kmín mletá 1 čajová lžička  sůl 1 čajová lžička  pepř černý mletý 1 čajová lžička  česnek 4 stroužky  petrželová nať 2 polévkové lžíce  olej olivový 6 polévkových lžic

Maso, cibuli, střídku chleba, kmín, sůl, pepř, prolisovaný česnek, nasekanou petrželku a olej smícháme.

8. 

mouka hladká

Z masové směsi vytvoříme 10-12 kusů hamburgerů, které obalíme v hladké mouce.

9. 

Hamburgery grilujeme na rozpáleném grilu z jedné strany asi 10 minut a 10 minut z druhé strany.

10. 

hořčice plnotučná

Hotové vkládáme do překrojených žemlí potřených hořčicí.

11. 

okurka sterilovaná kyselá  cibule  kečup

Podle chuti přidáme na maso kyselou okurku, čerstvá kolečka cibule a kečup.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit