svetvemne.cz

Vepřové maso v mrkvové krémové omáčce

     

Chutný oběd nejen pro děti. Podáváme s těstovinami.

Ukuchtil

Počet porcí

Čas přípravy

Obtížnost

střední

 

 

 
 
Cibule150gramů
Mléko200mililitrů
Mouka hladká20gramů
Mrkev200gramů
Olej slunečnicový30mililitrů
Smetana kyselá (14-18% tuku)400gramů
Sůl1.5čajové lžičky
Vepřová kýta600gramů
Voda200mililitrů

1. 

cibule 150 g  olej slunečnicový 30 ml

Cibuli oloupeme, nadrobno nakrájíme a osmahneme na oleji.

2. 

vepřová kýta 600 g  mrkev 200 g

Vepřové maso opláchneme a nakrájíme na nudličky. Mrkev očistíme a umyjeme.

3. 

voda 200 ml  sůl 1.5 ČL

Maso a mrkev přidáme k cibuli a chvíli restujeme. Přilijeme vodu, přidáme sůl (pro děti solíme méně, nebo vůbec) a dusíme pod pokličkou do změknutí masa.

4. 

mouka hladká 20 g  mléko 200 ml

Mouku rozmícháme v mléce.

5. 

smetana kyselá (14-18% tuku) 400 g

Mrkev vyndáme z hrnce, přilijeme zavářku a převaříme. Hrnec odstavíme z ohně a přimícháme smetanu.

6. 

Mrkev rozmixujeme ....

7. 

... a přimícháme k masu.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit