Vepřové maso v mrkvové krémové omáčce
Chutný oběd nejen pro děti. Podáváme s těstovinami.
recept,fotorecept,vepřová kýta,mrkev,smetana kyselá (14-18% tuku),Vepřové maso,Recepty na jídla pro děti
Vepřové maso
Ingredience
Ingredience
cibule | 150 | gramů | |
mléko | 200 | mililitrů | |
mouka hladká | 20 | gramů | |
mrkev | 200 | gramů | |
olej slunečnicový | 30 | mililitrů | |
smetana kyselá (14-18% tuku) | 400 | gramů | |
sůl | 1.5 | čajové lžičky | |
vepřová kýta | 600 | gramů | |
voda | 200 | mililitrů |
Recept
1.
cibule 150 gramů • olej slunečnicový 30 mililitrů
Cibuli oloupeme, nadrobno nakrájíme a osmahneme na oleji.
2.
vepřová kýta 600 gramů • mrkev 200 gramů
Vepřové maso opláchneme a nakrájíme na nudličky. Mrkev očistíme a umyjeme.
3.
voda 200 mililitrů • sůl 1.5 čajové lžičky
Maso a mrkev přidáme k cibuli a chvíli restujeme. Přilijeme vodu, přidáme sůl (pro děti solíme méně, nebo vůbec) a dusíme pod pokličkou do změknutí masa.
5.
smetana kyselá (14-18% tuku) 400 gramů
Mrkev vyndáme z hrnce, přilijeme zavářku a převaříme. Hrnec odstavíme z ohně a přimícháme smetanu.
6.
Mrkev rozmixujeme ....
7.
... a přimícháme k masu.
Dobrou chuť!