svetvemne.cz

Vepřové maso v mrkvové krémové omáčce

    

Chutný oběd nejen pro děti. Podáváme s těstovinami.

Ukuchtil

Počet porcí

Čas přípravy

Obtížnost

střední

 

 

 
 
cibule150gramů
mléko200mililitrů
mouka hladká20gramů
mrkev200gramů
olej slunečnicový30mililitrů
smetana kyselá (14-18% tuku)400gramů
sůl1.5čajové lžičky
vepřová kýta600gramů
voda200mililitrů

1. 

cibule 150 gramů  olej slunečnicový 30 mililitrů

Cibuli oloupeme, nadrobno nakrájíme a osmahneme na oleji.

2. 

vepřová kýta 600 gramů  mrkev 200 gramů

Vepřové maso opláchneme a nakrájíme na nudličky. Mrkev očistíme a umyjeme.

3. 

voda 200 mililitrů  sůl 1.5 čajové lžičky

Maso a mrkev přidáme k cibuli a chvíli restujeme. Přilijeme vodu, přidáme sůl (pro děti solíme méně, nebo vůbec) a dusíme pod pokličkou do změknutí masa.

4. 

mouka hladká 20 gramů  mléko 200 mililitrů

Mouku rozmícháme v mléce.

5. 

smetana kyselá (14-18% tuku) 400 gramů

Mrkev vyndáme z hrnce, přilijeme zavářku a převaříme. Hrnec odstavíme z ohně a přimícháme smetanu.

6. 

Mrkev rozmixujeme ....

7. 

... a přimícháme k masu.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit