RECEPTY

Třená bábovka

Třená bábovka

Třená bábovka obsahuje větší množství tuku. Její název je odvozen od procesu zpracování, při kterém máslo třeme s cukrem. Je to klasická, oblíbená bábovka, voňavá a šťavnatá.

recept,fotorecept,máslo,máslo,Bábovky

Bábovky

Ukuchtil

Počet porcí

16

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

střední

Kategorie

Bábovky  

 

Ingredience

Ingredience

cukr moučkový140gramů
kypřicí prášek do pečiva1balení
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5%200mililitrů
mouka polohrubá250gramů
mouka polohrubá-
máslo125gramů
máslo-
vaječný bílek4kusy
vaječný žloutek4kusy
škrob kukuřičný40gramů

 

Recept

1. 

máslo 125 gramů  cukr moučkový 140 gramů

Máslo utřeme s cukrem.

2. 

vaječný žloutek 4 kusy

Postupně vmícháme žloutky...

3. 

mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 200 mililitrů

... po částech mléko...

4. 

mouka polohrubá 250 gramů  škrob kukuřičný 40 gramů  kypřicí prášek do pečiva 1 balení

... a mouku smíchanou s kukuřičným škrobem a kypřicím práškem.

5. 

vaječný bílek 4 kusy

Z vaječných bílků vyšleháme tuhý sníh, přidáme ho do těsta...

6. 

... a opatrně utřeme dohladka.

7. 

máslo  mouka polohrubá

Těsto nalijeme do formy vymazané máslem a vysypané moukou.

8. 

Pečeme 40 min. při teplotě 175 °C.

9. 

Upečenou a vychladlou bábovku vyklopíme, posypeme prosátým moučkovým cukrem.

Dobrou chuť!

Články

18.09.2024

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit