Třená bábovka
Třená bábovka obsahuje větší množství tuku. Její název je odvozen od procesu zpracování, při kterém máslo třeme s cukrem. Je to klasická, oblíbená bábovka, voňavá a šťavnatá.
recept,fotorecept,máslo,máslo,Bábovky
Bábovky
Kategorie
Bábovky
Ingredience
Ingredience
cukr moučkový | 140 | gramů | |
kypřicí prášek do pečiva | 1 | balení | |
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% | 200 | mililitrů | |
mouka polohrubá | 250 | gramů | |
mouka polohrubá | - | ||
máslo | 125 | gramů | |
máslo | - | ||
vaječný bílek | 4 | kusy | |
vaječný žloutek | 4 | kusy | |
škrob kukuřičný | 40 | gramů |
Recept
4.
mouka polohrubá 250 gramů • škrob kukuřičný 40 gramů • kypřicí prášek do pečiva 1 balení
... a mouku smíchanou s kukuřičným škrobem a kypřicím práškem.
6.
... a opatrně utřeme dohladka.
8.
Pečeme 40 min. při teplotě 175 °C.
9.
Upečenou a vychladlou bábovku vyklopíme, posypeme prosátým moučkovým cukrem.
Dobrou chuť!