svetvemne.cz

Drobenka

     

Drobenka se s oblibou používá na posyp kynutých i nekynutých ovocných koláčů. Její příprava je jednoduchá, stačí jen dodržet pravidlo 2:1:1 (2 díly mouky, 1 díl cukru a 1 díl másla).

Ukuchtil

Počet porcí

Čas přípravy

Obtížnost

nízká

 

 

 
 

1. 

máslo  cukr práškový

Do misky dáme změklé máslo (např. 40 g) a přidáme cukr (např. 40 g).

2. 

krupice

Přidáme mouku (např. 80 g).

3. 

Prsty zpracováváme směs a rozdrobíme.

4. 

Drobenku před použitím vložíme na hodinu do chladničky.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit