svetvemne.cz

Jahodové knedlíčky

Jahodové knedlíčky

    

Desítkami let a stovkami labužníků ověřený receptík na jemné jahodové knedlíčky posypané křupavou sladkou strouhankou a polité máslem.

Ukuchtil

Počet porcí

Čas přípravy

Obtížnost

střední

 

 

1. 

mouka polohrubá 360 gramů  mléko 300 mililitrů  vejce slepičí 1 kus

Do mísy si připravíme dva šálky polohrubé mouky. V hrnku přivedeme za stálého míchání k varu dva šálky mléka. Vlijeme mléko k mouce ještě dokud je vřelé a dobře promícháme. Po vychladnutí ještě zapracujeme do těsta jedno vajíčko.

2. 

jahody 1 kilogram

Těsto rozválíme na tloušťku cca 3 mm na mírně pomoučeném vále a nakrájíme na čtverečky, do kterých budeme jahody balit. Jejich velikost by měla být přiměřená velikosti jahod (cca 8 x 8 cm).

3. 

Zabalené knedlíky odkládáme jemně pomoučené, aby se navzájem neslepily.

4. 

Ve větším hrnci přivedeme vodu do velmi jemného varu a naběračkou postupně vkládáme knedlíky. Vaříme 10-15 minut, dokud všechny nevyplavou.

5. 

strouhanka 9 polévkových lžic  cukr moučkový 3 polévkové lžíce

Strouhanku s moučkovým cukrem opražíme nasucho na pánvi. Občas promícháme, aby se nepřipálila. Cukr má tendenci karamelizovat a lepit se na dno pánve.

6. 

máslo 60 gramů

Máslo rozpustíme v malém hrnku na mírném ohni.

7. 

Knedličky servírujeme posypané strouhankou a polité máslem.

Dobrou chuť!

cukr moučkový3polévkové lžíce
jahody1kilogram
mléko300mililitrů
mouka polohrubá360gramů
máslo60gramů
strouhanka9polévkových lžic
vejce slepičí1kus

 

© 2011 - 2021 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit