svetvemne.cz

Jahodové knedlíčky

     

Desítkami let a stovkami labužníků ověřený receptík na jemné jahodové knedlíčky posypané křupavou sladkou strouhankou a polité máslem.

Ukuchtil

Počet porcí

Čas přípravy

Obtížnost

střední

 

 

 
 
Cukr práškový3polévkové lžíce
Jahody1kilogram
Mléko300mililitrů
Mouka polohrubá360gramů
Máslo60gramů
Strouhanka9polévkových lžic
Vejce slepičí1kus

1. 

mouka polohrubá 360 g  mléko 300 ml  vejce slepičí 1 ks

Do mísy si připravíme dva šálky polohrubé mouky. V hrnku přivedeme za stálého míchání k varu dva šálky mléka. Vlijeme mléko k mouce ještě dokud je vřelé a dobře promícháme. Po vychladnutí ještě zapracujeme do těsta jedno vajíčko.

2. 

jahody 1 kg

Těsto rozválíme na tloušťku cca 3 mm na mírně pomoučeném vále a nakrájíme na čtverečky, do kterých budeme jahody balit. Jejich velikost by měla být přiměřená velikosti jahod (cca 8 x 8 cm).

3. 

Zabalené knedlíky odkládáme jemně pomoučené, aby se navzájem neslepily.

4. 

Ve větším hrnci přivedeme vodu do velmi jemného varu a naběračkou postupně vkládáme knedlíky. Vaříme 10-15 minut, dokud všechny nevyplavou.

5. 

strouhanka 9 PL  cukr práškový 3 PL

Strouhanku s moučkovým cukrem opražíme nasucho na pánvi. Občas promícháme, aby se nepřipálila. Cukr má tendenci karamelizovat a lepit se na dno pánve.

6. 

máslo 60 g

Máslo rozpustíme v malém hrnku na mírném ohni.

7. 

Knedličky servírujeme posypané strouhankou a polité máslem.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit