svetvemne.cz

Jahodové knedlíčky

    

Desítkami let a stovkami labužníků ověřený receptík na jemné jahodové knedlíčky posypané křupavou sladkou strouhankou a polité máslem.

Ukuchtil

Počet porcí

Čas přípravy

Obtížnost

střední

 

 

 
 
cukr práškový3polévkové lžíce
jahody1kilogram
mléko300mililitrů
mouka polohrubá360gramů
máslo60gramů
strouhanka9polévkových lžic
vejce slepičí1kus

1. 

mouka polohrubá 360 gramů  mléko 300 mililitrů  vejce slepičí 1 kus

Do mísy si připravíme dva šálky polohrubé mouky. V hrnku přivedeme za stálého míchání k varu dva šálky mléka. Vlijeme mléko k mouce ještě dokud je vřelé a dobře promícháme. Po vychladnutí ještě zapracujeme do těsta jedno vajíčko.

2. 

jahody 1 kilogram

Těsto rozválíme na tloušťku cca 3 mm na mírně pomoučeném vále a nakrájíme na čtverečky, do kterých budeme jahody balit. Jejich velikost by měla být přiměřená velikosti jahod (cca 8 x 8 cm).

3. 

Zabalené knedlíky odkládáme jemně pomoučené, aby se navzájem neslepily.

4. 

Ve větším hrnci přivedeme vodu do velmi jemného varu a naběračkou postupně vkládáme knedlíky. Vaříme 10-15 minut, dokud všechny nevyplavou.

5. 

strouhanka 9 polévkových lžic  cukr práškový 3 polévkové lžíce

Strouhanku s moučkovým cukrem opražíme nasucho na pánvi. Občas promícháme, aby se nepřipálila. Cukr má tendenci karamelizovat a lepit se na dno pánve.

6. 

máslo 60 gramů

Máslo rozpustíme v malém hrnku na mírném ohni.

7. 

Knedličky servírujeme posypané strouhankou a polité máslem.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit