RECEPTY

Gnocchi zapečené s kuřecím masem

Gnocchi zapečené s kuřecím masem

Jednodnoduchá příprava rychlého a vydatného oběda, na kterém si jistě pochutnáte.

recept,fotorecept,kuřecí prsa,sýr Gouda,fazolové lusky zelené mražené,Kuřecí maso

Kuřecí maso

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

40 min.

Obtížnost

střední

Kategorie

Kuřecí maso  

 

Ingredience

Ingredience

Bramborové Gnocchi alias noky recept400gramů
fazolové lusky zelené mražené150gramů
koření grilovací1čajová lžička
kuřecí prsa300gramů
olej slunečnicový1polévková lžíce
pepř černý mletý1čajová lžička
slanina uzená100gramů
smetana ke šlehání (30-33% tuku)200mililitrů
sójová omáčka1polévková lžíce
sýr Gouda100gramů
sůl zeleninová1čajová lžička
česnek1stroužek

 

Recept

1. 

Bramborové Gnocchi alias noky recept 400 gramů

Gnocchi uvaříme podle návodu z polotovaru nebo si je připravte doma podle receptu, který najdete na naší stránce. Gnocchi propláchneme studenou vodou a necháme okapat.

2. 

kuřecí prsa 300 gramů  sójová omáčka 1 polévková lžíce  pepř černý mletý 1 čajová lžička  sůl zeleninová 1 čajová lžička  koření grilovací 1 čajová lžička  olej slunečnicový 1 polévková lžíce

Marinádu si připravíme následovně: ve větší misce smícháme olej, pepř, zeleninovou sůl (vegeta, podravka) grilovací koření a sójovou omáčku. Do marinády vložíme na nudličky pokrájené kuřecí maso, pořádně promícháme a necháme v chladu odstát.

3. 

slanina uzená 100 gramů

Slaninu nakrájíme na malé kostičky. Kostky slaniny opražíme na pánvi.

4. 

K uškvařené slanině přidáme marinované kuřecí maso a zprudka orestujeme. Po orestování odstavíme.

5. 

Připravené gnocchi, rovnoměrně rozložíme na menší plech.

6. 

Na gnocchi rozložíme orestované maso se slaninou.

7. 

sýr Gouda 100 gramů  fazolové lusky zelené mražené 150 gramů  smetana ke šlehání (30-33% tuku) 200 mililitrů  česnek 1 stroužek

Na maso, rovnoměrně rozložíme mrazené zelené fazolky (kdo nemá rád fazolky, může použít svou oblíbenou zeleninu). Vše zalijeme smetanou smíchanou s prolisovaným česnekem. Na závěr nastrouháme polotvrdý sýr, v našem případě sýr Gouda.

8. 

Pečeme v rozehřáté troubě asi 20 minut.

9. 

Přejeme Dobrou chuť.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie