Gnocchi zapečené s kuřecím masem
Jednodnoduchá příprava rychlého a vydatného oběda, na kterém si jistě pochutnáte.
recept,fotorecept,kuřecí prsa,sýr Gouda,fazolové lusky zelené mražené,Kuřecí maso
Kuřecí maso
Kategorie
Kuřecí maso
Ingredience
Ingredience
Bramborové Gnocchi alias noky recept | 400 | gramů | |
fazolové lusky zelené mražené | 150 | gramů | |
koření grilovací | 1 | čajová lžička | |
kuřecí prsa | 300 | gramů | |
olej slunečnicový | 1 | polévková lžíce | |
pepř černý mletý | 1 | čajová lžička | |
slanina uzená | 100 | gramů | |
smetana ke šlehání (30-33% tuku) | 200 | mililitrů | |
sójová omáčka | 1 | polévková lžíce | |
sýr Gouda | 100 | gramů | |
sůl zeleninová | 1 | čajová lžička | |
česnek | 1 | stroužek |
Recept
1.
Bramborové Gnocchi alias noky recept 400 gramů
Gnocchi uvaříme podle návodu z polotovaru nebo si je připravte doma podle receptu, který najdete na naší stránce. Gnocchi propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
2.
kuřecí prsa 300 gramů • sójová omáčka 1 polévková lžíce • pepř černý mletý 1 čajová lžička • sůl zeleninová 1 čajová lžička • koření grilovací 1 čajová lžička • olej slunečnicový 1 polévková lžíce
Marinádu si připravíme následovně: ve větší misce smícháme olej, pepř, zeleninovou sůl (vegeta, podravka) grilovací koření a sójovou omáčku. Do marinády vložíme na nudličky pokrájené kuřecí maso, pořádně promícháme a necháme v chladu odstát.
4.
K uškvařené slanině přidáme marinované kuřecí maso a zprudka orestujeme. Po orestování odstavíme.
5.
Připravené gnocchi, rovnoměrně rozložíme na menší plech.
6.
Na gnocchi rozložíme orestované maso se slaninou.
7.
sýr Gouda 100 gramů • fazolové lusky zelené mražené 150 gramů • smetana ke šlehání (30-33% tuku) 200 mililitrů • česnek 1 stroužek
Na maso, rovnoměrně rozložíme mrazené zelené fazolky (kdo nemá rád fazolky, může použít svou oblíbenou zeleninu). Vše zalijeme smetanou smíchanou s prolisovaným česnekem. Na závěr nastrouháme polotvrdý sýr, v našem případě sýr Gouda.
8.
Pečeme v rozehřáté troubě asi 20 minut.
9.
Přejeme Dobrou chuť.
Dobrou chuť!