Zapékané bramborové halušky s kuřecím masem

Recept na přípravu bramborových halušek, zapékaných s kuřecím masem a zeleninou.
recept,fotorecept,brambory,kuřecí prsa,Kuřecí maso
Kuřecí maso
Ukuchtil
Počet porcí
6
Hmotnost porce
279 g
Energie porce
588 kcal
Čas přípravy
60 min.
Obtížnost
střední
Ingredience
Ingredience
brambory | 430 396 | gramů kcal | |
hrášek | 50 38 | gramů kcal | |
kukuřice sterilovaná | 80 75 | gramů kcal | |
kuřecí prsa | 300 330 | gramů kcal | |
mouka polohrubá | 250 890 | gramů kcal | |
pepř černý mletý | ½ 9 | čajové lžičky kcal | |
slanina oravská | 100 590 | gramů kcal | |
smetana ke šlehání (30-33% tuku) | 200 622 | mililitrů kcal | |
sýr polotvrdý | 100 320 | gramů kcal | |
sýr tavený | 60 156 | gramů kcal | |
sůl | 1 0 | kcal | |
sůl | 1 0 | čajová lžička kcal | |
sůl zeleninová | 3 0 | čajové lžičky kcal | |
vejce slepičí | 1 88 | kus kcal | |
česnek | 2 11 | stroužky kcal |
Recept
1. Příprava těsta
brambory 430 gramů • vejce slepičí 1 kus • sůl 1 ĆL • mouka polohrubá 250 gramů
Brambory očistíme a nastrouháme najemno. Přidáme vejce, sůl, mouku a vymícháme polotuhé těsto.

2.
Halušky uvaříme ve slané vodě asi 3-4 minuty. Scedíme a propláchneme studenou vodou.


4.
kuřecí prsa 300 gramů • sůl 1 čajová lžička • pepř černý mletý ½ čajové lžičky • sůl zeleninová 3 čajové lžičky
Přidáme kuřecí maso nakrájené na malé kousky. Osolíme, opepříme a chvíli opékáme.


6.
smetana ke šlehání (30-33% tuku) 200 mililitrů • sýr tavený 60 gramů • česnek 2 stroužky
Po chvíli zalijeme smetanou, přidáme tavený sýr a česnek. Omáčku chvíli povaříme, dokud se rozpustí sýr.

7.
Do zapékací misky nebo na malý pelch navrstvíme halušky.

8.
Halušky přelijeme kuřecí směsí a dáme péct na 200 °C asi 15 minut.


10.
Zapékáme ještě 5 minut do rozpuštění sýra.

Dobrou chuť!