RECEPTY

Bucatini s prošutem a rukolou

Bucatini s prošutem a rukolou

Osvědčená kombinace - prosciutto crudo, rukola a parmezán, tentokrát na těstovinách s čerstvými rajčaty, česnekem a olivovým olejem.

recept,fotorecept,těstoviny - Bucatini,rukola,šunka vepřová sušená,Těstoviny

Těstoviny

Ukuchtil

Počet porcí

2

Čas přípravy

Obtížnost

střední

Kategorie

Těstoviny  

 

Ingredience

Ingredience

olej olivový2polévkové lžíce
rajčata150gramů
rukola50gramů
sýr Parmezán20gramů
sůl3čajové lžičky
těstoviny - Bucatini160gramů
voda3litry
česnek3stroužky
šunka vepřová sušená40gramů

 

Recept

1. 

těstoviny - Bucatini 160 gramů  sůl 3 čajové lžičky  voda 3 litry

Ve slané vodě uvaříme podle doporučení výrobce těstoviny.

2. 

rajčata 150 gramů

Rajčata vložíme do misky a zalijeme vařící vodou.

3. 

Po minutě přelijeme studenou vodou, aby trochu vychladly a daly se oloupat.

4. 

V místě, kde byl stonek, slupku nařízneme a sloupneme.

5. 

Dužinu rozkrájíme na drobno.

6. 

olej olivový 2 polévkové lžíce  česnek 3 stroužky

Česnek jemně osmahneme na oleji.

7. 

Přidáme nakrájená rajčata...

8. 

... a zredukujeme.

9. 

Přidáme uvařené bucatini a trochu slané vody z těstovin.

10. 

sýr Parmezán 20 gramů

Přidáme strouhaný sýr, promícháme a chvíli spolu povaříme.

11. 

šunka vepřová sušená 40 gramů

Když omáčka znovu zhoustne, přidáme rozkrájené prošuto.

12. 

Spolu promícháme a necháme trochu vychladnout.

13. 

rukola 50 gramů

Servírujeme s rukolou.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie