Bucatini s prošutem a rukolou

Osvědčená kombinace - prosciutto crudo, rukola a parmezán, tentokrát na těstovinách s čerstvými rajčaty, česnekem a olivovým olejem.
recept,fotorecept,těstoviny - Bucatini,rukola,šunka vepřová sušená,Těstoviny
Těstoviny
Kategorie
Těstoviny ›Ingredience
Ingredience
olej olivový | 2 264 | polévkové lžíce kcal | |
rajčata | 150 38 | gramů kcal | |
rukola | 50 12 | gramů kcal | |
sýr Parmezán | 20 79 | gramů kcal | |
sůl | 3 0 | čajové lžičky kcal | |
těstoviny - Bucatini | 160 ?? | gramů kcal | |
voda | 3 6630 | litry kcal | |
česnek | 3 17 | stroužky kcal | |
šunka vepřová sušená | 40 ?? | gramů kcal |
Recept
1.
těstoviny - Bucatini 160 gramů • sůl 3 čajové lžičky • voda 3 litry
Ve slané vodě uvaříme podle doporučení výrobce těstoviny.


3.
Po minutě přelijeme studenou vodou, aby trochu vychladly a daly se oloupat.

4.
V místě, kde byl stonek, slupku nařízneme a sloupneme.

5.
Dužinu rozkrájíme na drobno.


7.
Přidáme nakrájená rajčata...

8.
... a zredukujeme.

9.
Přidáme uvařené bucatini a trochu slané vody z těstovin.



12.
Spolu promícháme a necháme trochu vychladnout.


Dobrou chuť!