Bucatini s prošutem a rukolou
Osvědčená kombinace - prosciutto crudo, rukola a parmezán, tentokrát na těstovinách s čerstvými rajčaty, česnekem a olivovým olejem.
recept,fotorecept,těstoviny - Bucatini,rukola,šunka vepřová sušená,Těstoviny
Těstoviny
Kategorie
Těstoviny
Ingredience
Ingredience
olej olivový | 2 | polévkové lžíce | |
rajčata | 150 | gramů | |
rukola | 50 | gramů | |
sýr Parmezán | 20 | gramů | |
sůl | 3 | čajové lžičky | |
těstoviny - Bucatini | 160 | gramů | |
voda | 3 | litry | |
česnek | 3 | stroužky | |
šunka vepřová sušená | 40 | gramů |
Recept
1.
těstoviny - Bucatini 160 gramů • sůl 3 čajové lžičky • voda 3 litry
Ve slané vodě uvaříme podle doporučení výrobce těstoviny.
3.
Po minutě přelijeme studenou vodou, aby trochu vychladly a daly se oloupat.
4.
V místě, kde byl stonek, slupku nařízneme a sloupneme.
5.
Dužinu rozkrájíme na drobno.
7.
Přidáme nakrájená rajčata...
8.
... a zredukujeme.
9.
Přidáme uvařené bucatini a trochu slané vody z těstovin.
12.
Spolu promícháme a necháme trochu vychladnout.
Dobrou chuť!