Halušky
Jednoduché noky z mouky a vody vhodné jako příloha k perkeltu a guláši. Také mohou být servírovány jako samostatné jídlo nasladko s mákem a cukrem ... nebo naslano s tvarohem a opečenou slaninou.
recept,fotorecept,mouka polohrubá,Těstoviny
Těstoviny
Kategorie
Těstoviny
Recept
1.
mouka polohrubá 600 gramů • voda 400 mililitrů • sůl
Mouku zalijeme vodou, přidáme špetku soli a vypracujeme hladké, jemně tuhé, lepivé těsto.
2.
Ve větším hrnci přivedeme k varu vodu se solí. Množství soli dávkujeme podle toho na jaký způsob budeme halušky podávat. Do vroucí vody protlačíme halušky, které vaříme cca 10 minut - až vyplavou na povrch.
3.
Scezené halušky propláchneme v sítku studenou vodou. Okapané vložíme do mísy, přidáme podle chuti sádlo nebo máslo a promícháme.
Dobrou chuť!