Halušky

Jednoduché noky z mouky a vody vhodné jako příloha k perkeltu a guláši. Také mohou být servírovány jako samostatné jídlo nasladko s mákem a cukrem ... nebo naslano s tvarohem a opečenou slaninou.
recept,fotorecept,mouka polohrubá,Těstoviny
Těstoviny
Kategorie
Těstoviny ›Ingredience
Ingredience
| mouka polohrubá | 600 2136  | gramů kcal  | |
| máslo | 0 ??  | kcal  | |
| sádlo | 0 ??  | kcal  | |
| sůl | 0 ??  | kcal  | |
| voda | 400 0  | mililitrů kcal  | |
| voda | 0 ??  | kcal  | 
Recept
1.
mouka polohrubá 600 gramů • voda 400 mililitrů • sůl
Mouku zalijeme vodou, přidáme špetku soli a vypracujeme hladké, jemně tuhé, lepivé těsto.

2.
Ve větším hrnci přivedeme k varu vodu se solí. Množství soli dávkujeme podle toho na jaký způsob budeme halušky podávat. Do vroucí vody protlačíme halušky, které vaříme cca 10 minut - až vyplavou na povrch.

3.
Scezené halušky propláchneme v sítku studenou vodou. Okapané vložíme do mísy, přidáme podle chuti sádlo nebo máslo a promícháme.

Dobrou chuť!






















