svetvemne.cz

Segedín s tempehem

    

Recept na segedínský guláš s tempehem jako vynikající náhradou masa - nutriční i chuťovou.

Ukuchtil

Počet porcí

6

Čas přípravy

40 min.

Obtížnost

nízká

 

 

 
 
koření římský kmín mletý - jeera1čajová lžička
cibule200gramů
mouka hladká1polévková lžíce
olej slunečnicový4polévkové lžíce
pepř černý mletý¼čajové lžičky
sójové mléko200mililitrů
sůl1čajová lžička
tempeh200gramů
voda300mililitrů
zelí kvašené500gramů

1. 

olej slunečnicový 4 polévkové lžíce  cibule 200 gramů  tempeh 200 gramů

Cibuli smažíme na oleji do sklovita za občasného promíchání. Tempeh nakrájíme na malé kostičky, přidáme k cibuli...

2. 

... a promícháme. Smažíme společně 5 minut.

3. 

sůl 1 čajová lžička  pepř černý mletý ¼ čajové lžičky  koření římský kmín mletý - jeera 1 čajová lžička

Přidáme koření a sůl. Jemně promícháváme.

4. 

voda 300 mililitrů  zelí kvašené 500 gramů

Ze zelí slijeme nálev a trochu ho překrájíme, aby v jídle nebyly dlouhé kusy. Obsah hrnce podlijeme vodou a přidáme zelí. Dusíme přikryté 20 minut.

5. 

sójové mléko 200 mililitrů  mouka hladká 1 polévková lžíce

Odpařenou vodu dolijeme sójovým mlékem, poprášíme trochou mouky a důkladně promícháme do zhoustnutí omáčky.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit