svetvemne.cz

Segedín s tempehem

     

Recept na segedínský guláš s tempehem jako vynikající náhradou masa - nutriční i chuťovou.

Ukuchtil

Počet porcí

6

Čas přípravy

40 min.

Obtížnost

nízká

 

 

 
 
koření římský kmín mletý - jeera1čajová lžička
Cibule200gramů
Mouka hladká1polévková lžíce
Olej slunečnicový4polévkové lžíce
Pepř černý mletý¼čajové lžičky
Sójové mléko200mililitrů
Sůl1čajová lžička
Tempeh200gramů
Voda300mililitrů
Zelí kvašené500gramů

1. 

olej slunečnicový 4 PL  cibule 200 g  tempeh 200 g

Cibuli smažíme na oleji do sklovita za občasného promíchání. Tempeh nakrájíme na malé kostičky, přidáme k cibuli...

2. 

... a promícháme. Smažíme společně 5 minut.

3. 

sůl 1 ČL  pepř černý mletý ¼ ČL  koření římský kmín mletý - jeera 1 ČL

Přidáme koření a sůl. Jemně promícháváme.

4. 

voda 300 ml  zelí kvašené 500 g

Ze zelí slijeme nálev a trochu ho překrájíme, aby v jídle nebyly dlouhé kusy. Obsah hrnce podlijeme vodou a přidáme zelí. Dusíme přikryté 20 minut.

5. 

sójové mléko 200 ml  mouka hladká 1 PL

Odpařenou vodu dolijeme sójovým mlékem, poprášíme trochou mouky a důkladně promícháme do zhoustnutí omáčky.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit