Segedín s tempehem

Recept na segedínský guláš s tempehem jako vynikající náhradou masa - nutriční i chuťovou.
recept,fotorecept,zelí kvašené,tempeh,Bezmasá jídla,Vegetariánské recepty,Veganské recepty,Bezlaktózové
Bezmasá jídla
Ingredience
Ingredience
| koření římský kmín mletý - jeera | 1 19 | čajová lžička kcal | |
| cibule | 200 88 | gramů kcal | |
| mouka hladká | 1 53 | polévková lžíce kcal | |
| olej slunečnicový | 4 540 | polévkové lžíce kcal | |
| pepř černý mletý | ¼ 5 | čajové lžičky kcal | |
| sójové mléko | 200 90 | mililitrů kcal | |
| sůl | 1 0 | čajová lžička kcal | |
| tempeh | 200 384 | gramů kcal | |
| voda | 300 0 | mililitrů kcal | |
| zelí kvašené | 500 100 | gramů kcal |
Recept
1.
olej slunečnicový 4 polévkové lžíce • cibule 200 gramů • tempeh 200 gramů
Cibuli smažíme na oleji do sklovita za občasného promíchání. Tempeh nakrájíme na malé kostičky, přidáme k cibuli...

2.
... a promícháme. Smažíme společně 5 minut.

3.
sůl 1 čajová lžička • pepř černý mletý ¼ čajové lžičky • koření římský kmín mletý - jeera 1 čajová lžička
Přidáme koření a sůl. Jemně promícháváme.

4.
voda 300 mililitrů • zelí kvašené 500 gramů
Ze zelí slijeme nálev a trochu ho překrájíme, aby v jídle nebyly dlouhé kusy. Obsah hrnce podlijeme vodou a přidáme zelí. Dusíme přikryté 20 minut.
5.
sójové mléko 200 mililitrů • mouka hladká 1 polévková lžíce
Odpařenou vodu dolijeme sójovým mlékem, poprášíme trochou mouky a důkladně promícháme do zhoustnutí omáčky.

Dobrou chuť!






















