Květákový smetanovo-majonézový salát

Chutný salát k pečenému i smaženému masu.
recept,fotorecept,květák,šunka vepřová dušená,sýr Eidam ,smetana kyselá (14-18% tuku),majonéza light,Zeleninové saláty,Bezlepkové
Zeleninové saláty
Ukuchtil
Počet porcí
8
Hmotnost porce
401 g
Energie porce
422 kcal
Čas přípravy
1 h. 30 min.
Obtížnost
střední
Ingredience
Ingredience
květák | 1.2 348 | kilogram kcal | |
majonéza light | 200 918 | gramů kcal | |
paprika zelená | 300 60 | gramů kcal | |
paprika červená | 300 87 | gramů kcal | |
pepř bílý mletý | 1 15 | čajová lžička kcal | |
smetana kyselá (14-18% tuku) | 600 960 | gramů kcal | |
sýr Eidam | 200 572 | gramů kcal | |
šunka vepřová dušená | 400 416 | gramů kcal |
Recept
1.
květák 1.2 kilogram
Květák rozebereme na růžičky, omyjeme, vložíme do hrnce se studenou vodou, přidáme sůl a uvaříme do křupava. Pozor na rozvaření. Scedíme, vychladíme a nasekáme.




5.
Všechny ingredience spolu důkladně smícháme.


7.
smetana kyselá (14-18% tuku) 600 gramů • majonéza light 200 gramů • pepř bílý mletý 1 čajová lžička
Smetanu zamícháme s majonézou a bílým pepřem. Dresink vmícháme do salátu a salát vložíme do chladničky. Necháme 24 hodin odležet. Během té doby salát několikrát promícháme.

Dobrou chuť!