svetvemne.cz

Květákový smetanovo-majonézový salát

     

Chutný salát k pečenému i smaženému masu.

Ukuchtil

Počet porcí

8

Čas přípravy

1 h. 30 min.

Obtížnost

střední

 

 

 
 
Květák1.2kilogram
Majonéza light200gramů
Paprika zelená300gramů
Paprika červená300gramů
Pepř bílý mletý1čajová lžička
Smetana kyselá (14-18% tuku)600gramů
Sýr eidam 200gramů
Šunka vepřová dušená400gramů

1. 

květák 1.2 kg

Květák rozebereme na růžičky, omyjeme, vložíme do hrnce se studenou vodou, přidáme sůl a uvaříme do křupava. Pozor na rozvaření. Scedíme, vychladíme a nasekáme.

2. 

paprika červená 300 g

Očistíme červenou papriku, omyjeme a nakrájíme na menší kostky.

3. 

paprika zelená 300 g

Stejně jako červenou, připravíme si i zelenou papriku.

4. 

šunka vepřová dušená 400 g

Na kostičky nakrájíme šunku.

5. 

Všechny ingredience spolu důkladně smícháme.

6. 

sýr Eidam  200 g

Na malé kostičky nakrájíme sýr a vmícháme do salátu.

7. 

smetana kyselá (14-18% tuku) 600 g  majonéza light 200 g  pepř bílý mletý 1 ČL

Smetanu zamícháme s majonézou a bílým pepřem. Dresink vmícháme do salátu a salát vložíme do chladničky. Necháme 24 hodin odležet. Během té doby salát několikrát promícháme.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit