svetvemne.cz

Květákový smetanovo-majonézový salát

Květákový smetanovo-majonézový salát

    

Chutný salát k pečenému i smaženému masu.

recept,fotorecept,květák,šunka vepřová dušená,sýr Eidam ,smetana kyselá (14-18% tuku),majonéza light,Zeleninové saláty,Bezlepkové,Sezónní recepty

Zeleninové saláty

Ukuchtil

Počet porcí

8

Čas přípravy

1 h. 30 min.

Obtížnost

střední

 

 

Recept

1. 

květák 1.2 kilogram

Květák rozebereme na růžičky, omyjeme, vložíme do hrnce se studenou vodou, přidáme sůl a uvaříme do křupava. Pozor na rozvaření. Scedíme, vychladíme a nasekáme.

2. 

paprika červená 300 gramů

Očistíme červenou papriku, omyjeme a nakrájíme na menší kostky.

3. 

paprika zelená 300 gramů

Stejně jako červenou, připravíme si i zelenou papriku.

4. 

šunka vepřová dušená 400 gramů

Na kostičky nakrájíme šunku.

5. 

Všechny ingredience spolu důkladně smícháme.

6. 

sýr Eidam  200 gramů

Na malé kostičky nakrájíme sýr a vmícháme do salátu.

7. 

smetana kyselá (14-18% tuku) 600 gramů  majonéza light 200 gramů  pepř bílý mletý 1 čajová lžička

Smetanu zamícháme s majonézou a bílým pepřem. Dresink vmícháme do salátu a salát vložíme do chladničky. Necháme 24 hodin odležet. Během té doby salát několikrát promícháme.

Dobrou chuť!

Ingredience

květák1.2kilogram
majonéza light200gramů
paprika zelená300gramů
paprika červená300gramů
pepř bílý mletý1čajová lžička
smetana kyselá (14-18% tuku)600gramů
sýr Eidam 200gramů
šunka vepřová dušená400gramů

 

© 2011 - 2022 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit