svetvemne.cz

Květákový smetanovo-majonézový salát

    

Chutný salát k pečenému i smaženému masu.

Ukuchtil

Počet porcí

8

Čas přípravy

1 h. 30 min.

Obtížnost

střední

 

 

 
 
květák1.2kilogram
majonéza light200gramů
paprika zelená300gramů
paprika červená300gramů
pepř bílý mletý1čajová lžička
smetana kyselá (14-18% tuku)600gramů
sýr Eidam 200gramů
šunka vepřová dušená400gramů

1. 

květák 1.2 kilogram

Květák rozebereme na růžičky, omyjeme, vložíme do hrnce se studenou vodou, přidáme sůl a uvaříme do křupava. Pozor na rozvaření. Scedíme, vychladíme a nasekáme.

2. 

paprika červená 300 gramů

Očistíme červenou papriku, omyjeme a nakrájíme na menší kostky.

3. 

paprika zelená 300 gramů

Stejně jako červenou, připravíme si i zelenou papriku.

4. 

šunka vepřová dušená 400 gramů

Na kostičky nakrájíme šunku.

5. 

Všechny ingredience spolu důkladně smícháme.

6. 

sýr Eidam  200 gramů

Na malé kostičky nakrájíme sýr a vmícháme do salátu.

7. 

smetana kyselá (14-18% tuku) 600 gramů  majonéza light 200 gramů  pepř bílý mletý 1 čajová lžička

Smetanu zamícháme s majonézou a bílým pepřem. Dresink vmícháme do salátu a salát vložíme do chladničky. Necháme 24 hodin odležet. Během té doby salát několikrát promícháme.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit