svetvemne.cz

Plněná veganská tykev

     

Chutná plněná tykev bez masa. Podáváme s bramborovou přílohou.

Ukuchtil

Počet porcí

12

Čas přípravy

1 h. 30 min.

Obtížnost

střední

 

 

 
 
mouka cizrnová hladká3polévkové lžíce
Cibule100gramů
Olej slunečnicový30mililitrů
Olej slunečnicový
Paprika červená250gramů
Pepř černý mletý½čajové lžičky
Pórek100gramů
Sůl himálajská růžová1.5čajové lžičky
Tofu bílé180gramů
Tykev2kilogramy
Žampiony250gramů

1. 

žampiony 250 g

Žampiony omyjeme a nakrájíme na plátky.

2. 

pórek 100 g  paprika červená 250 g

Očistíme pórek, nakrájíme na kolečka. Papriku omyjeme, vyčistíme a nakrájíme na kostičky.

3. 

cibule 100 g  olej slunečnicový 30 ml

Cibuli oloupeme, nadrobno nakrájíme a osmahneme na oleji.

4. 

K cibuli přidáme pórek, ...

5. 

... žampióny, ...

6. 

sůl himálajská růžová 1.5 ČL  pepř černý mletý ½ ČL

... papriku, sůl a pepř. Promícháme a 15 minut podusíme.

7. 

tofu bílé 180 g  mouka cizrnová hladká 3 PL

Do vychlazené zeleniny vmícháme rozdrobené tofu a zahustíme moukou (můžeme použít i běžnou hladkou mouku).

8. 

tykev 2 kg

Tykev omyjeme a po délce překrojíme na poloviny. Lžící odstraníme jadérka. Tykev neloupeme.

9. 

olej slunečnicový

Na plech nalijeme trochu oleje, položíme na něj tykve a naplníme připravenou nádivkou.

10. 

Tykve přikryjeme alobalem a při 180 °C 30 minut pečeme. Viditelně změklé tykve odkryjeme a při 200 °C asi 30 minut zapékáme. Krájíme až po vychlazení na konzumní teplotu.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit