svetvemne.cz

Plněná veganská tykev

    

Chutná plněná tykev bez masa. Podáváme s bramborovou přílohou.

Ukuchtil

Počet porcí

12

Čas přípravy

1 h. 30 min.

Obtížnost

střední

 

 

 
 
mouka cizrnová hladká3polévkové lžíce
cibule100gramů
olej slunečnicový30mililitrů
olej slunečnicový-
paprika červená250gramů
pepř černý mletý½čajové lžičky
pórek100gramů
sůl himálajská růžová1.5čajové lžičky
tofu bílé180gramů
tykev2kilogramy
žampiony250gramů

1. 

žampiony 250 gramů

Žampiony omyjeme a nakrájíme na plátky.

2. 

pórek 100 gramů  paprika červená 250 gramů

Očistíme pórek, nakrájíme na kolečka. Papriku omyjeme, vyčistíme a nakrájíme na kostičky.

3. 

cibule 100 gramů  olej slunečnicový 30 mililitrů

Cibuli oloupeme, nadrobno nakrájíme a osmahneme na oleji.

4. 

K cibuli přidáme pórek, ...

5. 

... žampióny, ...

6. 

sůl himálajská růžová 1.5 čajové lžičky  pepř černý mletý ½ čajové lžičky

... papriku, sůl a pepř. Promícháme a 15 minut podusíme.

7. 

tofu bílé 180 gramů  mouka cizrnová hladká 3 polévkové lžíce

Do vychlazené zeleniny vmícháme rozdrobené tofu a zahustíme moukou (můžeme použít i běžnou hladkou mouku).

8. 

tykev 2 kilogramy

Tykev omyjeme a po délce překrojíme na poloviny. Lžící odstraníme jadérka. Tykev neloupeme.

9. 

olej slunečnicový

Na plech nalijeme trochu oleje, položíme na něj tykve a naplníme připravenou nádivkou.

10. 

Tykve přikryjeme alobalem a při 180 °C 30 minut pečeme. Viditelně změklé tykve odkryjeme a při 200 °C asi 30 minut zapékáme. Krájíme až po vychlazení na konzumní teplotu.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit