svetvemne.cz

Dušená jehněčí plec

     

Recept na v troubě pomalu dušené jehněčí maso, provoněné rozmarýnem a špikované česnekem s balzamikovou redukcí.

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

4 h. 10 min.

Obtížnost

střední

 

 

 
 
Cibule1kus
Jehněčí plec1kilogram
Ocet balzamikový3polévkové lžíce
Sůl½čajové lžičky
Voda100mililitrů
Víno červené suché100mililitrů
Česnek4stroužky

1. 

jehněčí plec 1 kg  česnek 4 stroužky

Jehněčí plec omyjeme a s ostrým nožem uděláme malé zářezy, do kterých vložíme poloviny česnekových stroužků.

2. 

cibule 1 ks  voda 100 ml  sůl ½ ČL

Maso vložíme s jednou oloupanou cibulí do pekáče, podlijeme vodu, osolíme a přidáme dvě větvičky rozmarýnu.

3. 

Pečeme přikryté 60 min. při teplote 180°C.

4. 

ocet balzamikový 3 PL  víno červené suché 100 ml

Přidáme balzamikový ocet, červené víno a pokračujeme v dušení, během kterého budeme pekáč otevírat a polévat maso výpekem.

5. 

Pečeme přikryté 180 min. při teplote 130°C.

6. 

Výpek přelijeme do menšího hrnce a zredukujeme ho varem asi 10-15 minut.

7. 

Upečené servírujeme s bramborovým nebo celerovým pyré, polité redukcí z výpeku.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit