Meruňková bublanina
Fantasticky jemná a nadýchaná bublanina.
recept,fotorecept,meruňky,Koláče
Koláče
Ingredience
Ingredience
cukr krystalový | 100 | gramů | |
cukr krystalový | 15 | čajových lžiček | |
cukr moučkový | - | ||
kypřicí prášek do pečiva | 10 | gramů | |
meruňky | 600 | gramů | |
mouka polohrubá | 160 | gramů | |
mouka polohrubá | - | ||
máslo | - | ||
olej řepkový | 50 | mililitrů | |
sůl | 1 | špetka | |
vaječný bílek | 6 | ||
vaječný žloutek | 6 | ||
voda | 50 | mililitrů |
Recept
4.
voda 50 mililitrů • olej řepkový 50 mililitrů • mouka polohrubá 160 gramů • kypřicí prášek do pečiva 10 gramů
K utřeným žloutkům přidáme vodu, olej a mouku s kypřícím práškem.
5.
Jemně vmícháme sníh z vaječných bílků.
7.
cukr krystalový 15 čajových lžiček
Na těsto pokládáme poloviny meruněk řeznou stranou nahoru. Jelikož meruňky jsou po upečení poměrně kyselé, posypeme každou před pečením zarovnanou lžičkou cukru. Takto dostanou jemnou nakyslou chuť.
8.
Pečeme 25 min. při teplotě 180 °C.
10.
... a vychlazenou rozkrájíme.
Dobrou chuť!