svetvemne.cz

Meruňková bublanina

    

Fantasticky jemná a nadýchaná bublanina.

Ukuchtil

Počet porcí

15

Čas přípravy

45 min.

Obtížnost

střední

 

 

 
 

1. 

meruňky 600 gramů

Meruňky omyjeme, přepůlíme na poloviny a odstraníme pecky.

2. 

vaječný žloutek 6 ks  cukr krystalový 100 gramů

Žloutky a cukr utřeme do pěny.

3. 

vaječný bílek 6 ks  sůl 1 špetka

Z vaječných bílků vyšleháme tuhý sníh.

4. 

voda 50 mililitrů  olej řepkový 50 mililitrů  mouka polohrubá 160 gramů  kypřicí prášek do pečiva 10 gramů

K utřeným žloutkům přidáme vodu, olej a mouku s kypřícím práškem.

5. 

Jemně vmícháme sníh z vaječných bílků.

6. 

máslo  mouka polohrubá

Těsto vylijeme na plech (25 x 38 cm) vymazaný máslem a vysypaný moukou.

7. 

cukr krystalový 15 čajových lžiček

Na těsto pokládáme poloviny meruněk řeznou stranou nahoru. Jelikož meruňky jsou po upečení poměrně kyselé, posypeme každou před pečením zarovnanou lžičkou cukru. Takto dostanou jemnou nakyslou chuť.

8. 

Pečeme 25 min. při teplotě 180 °C.

9. 

cukr práškový

Chladnoucí bublaninu posypeme prosátým práškovým cukrem...

10. 

... a vychlazenou rozkrájíme.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit