svetvemne.cz

Meruňková bublanina

Fantasticky jemná a nadýchaná bublanina.

 

Počet porcí: 15

Čas přípravy: 45 min.

    

Ukuchtil: 

Hodnocení: 

 

Kategorie:   

 

 
 

1. 

meruňky 600 g

Meruňky omyjeme, přepůlíme na poloviny a odstraníme pecky.

2. 

vaječný žloutek 6 ks  cukr krystalový 100 g

Žloutky a cukr utřeme do pěny.

3. 

vaječný bílek 6 ks  sůl 1 špetka

Z vaječných bílků vyšleháme tuhý sníh.

4. 

voda 50 ml  olej řepkový 50 ml  mouka polohrubá 160 g  kypřící prášek do pečiva 10 g

K utřeným žloutkům přidáme vodu, olej a mouku s kypřícím práškem.

5. 

Jemně vmícháme sníh z vaječných bílků.

6. 

máslo  mouka polohrubá

Těsto vylijeme na plech (25 x 38 cm) vymazaný máslem a vysypaný moukou.

7. 

cukr krystalový 15 ČL

Na těsto pokládáme poloviny meruněk řeznou stranou nahoru. Jelikož meruňky jsou po upečení poměrně kyselé, posypeme každou před pečením zarovnanou lžičkou cukru. Takto dostanou jemnou nakyslou chuť.

8. 

Pečeme 25 min. při teplotě 180 °C.

9. 

cukr práškový

Chladnoucí bublaninu posypeme prosátým práškovým cukrem...

10. 

... a vychlazenou rozkrájíme.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 7 • Přihlásit