RECEPTY

Meruňková bublanina

Meruňková bublanina

Fantasticky jemná a nadýchaná bublanina.

recept,fotorecept,meruňky,Koláče

Koláče

Ukuchtil

Počet porcí

15

Čas přípravy

45 min.

Obtížnost

střední

 

Ingredience

Ingredience

cukr krystalový100gramů
cukr krystalový15čajových lžiček
cukr moučkový-
kypřicí prášek do pečiva10gramů
meruňky600gramů
mouka polohrubá160gramů
mouka polohrubá-
máslo-
olej řepkový50mililitrů
sůl1špetka
vaječný bílek6
vaječný žloutek6
voda50mililitrů

 

Recept

1. 

meruňky 600 gramů

Meruňky omyjeme, přepůlíme na poloviny a odstraníme pecky.

2. 

vaječný žloutek 6 ks  cukr krystalový 100 gramů

Žloutky a cukr utřeme do pěny.

3. 

vaječný bílek 6 ks  sůl 1 špetka

Z vaječných bílků vyšleháme tuhý sníh.

4. 

voda 50 mililitrů  olej řepkový 50 mililitrů  mouka polohrubá 160 gramů  kypřicí prášek do pečiva 10 gramů

K utřeným žloutkům přidáme vodu, olej a mouku s kypřícím práškem.

5. 

Jemně vmícháme sníh z vaječných bílků.

6. 

máslo  mouka polohrubá

Těsto vylijeme na plech (25 x 38 cm) vymazaný máslem a vysypaný moukou.

7. 

cukr krystalový 15 čajových lžiček

Na těsto pokládáme poloviny meruněk řeznou stranou nahoru. Jelikož meruňky jsou po upečení poměrně kyselé, posypeme každou před pečením zarovnanou lžičkou cukru. Takto dostanou jemnou nakyslou chuť.

8. 

Pečeme 25 min. při teplotě 180 °C.

9. 

cukr moučkový

Chladnoucí bublaninu posypeme prosátým práškovým cukrem...

10. 

... a vychlazenou rozkrájíme.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie