RECEPTY

Krupicový indický koláč

Krupicový indický koláč

bi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-starbi-star

Suji ka halva (Sooji Ka Halwa) či Rava Sheer - je oblíbený sladký indický koláček. Je velmi chutný a jeho příprava je nenáročná.

recept,fotorecept,pšeničná krupice,mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5%,cukr krystalový,Koláče,Recepty indické kuchyně,,Vegetariánské recepty

Koláče

Recepty indické kuchyně

Ukuchtil

Počet porcí

Čas přípravy

35 min.

Obtížnost

vysoká

Ingredience

Ingredience

kardamon mletý

½

10

čajové lžičky

kcal

Přepuštěné máslo recept

50

??

gramů

kcal

cukr krystalový

200

804

gramů

kcal

mandle

10

58

gramů

kcal

mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5%

300

192

mililitrů

kcal

ořechy kešu natural

25

144

gramů

kcal

pšeničná krupice

250

903

gramů

kcal

rozinky

25

71

gramů

kcal

voda

400

0

mililitrů

kcal

 

Recept

1. 

voda 400 mililitrů  mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 300 mililitrů  cukr krystalový 200 gramů

Vodu smícháme s mlékem, nasypeme cukr a zahřátím necháme cukr rozpustit. Odstavíme z ohně.

Vodu smícháme s mlékem, nasypeme cukr a...

2. 

kardamon mletý ½ čajové lžičky

Přidáme kardamon.

Přidáme kardamon....

3. 

mandle 10 gramů  ořechy kešu natural 25 gramů  rozinky 25 gramů

Mandle, ořechy a rozinky nasekáme.

Mandle, ořechy a rozinky nasekáme....

4. 

Přepuštěné máslo recept 50 gramů

V pánvi rozpustíme máslo a přisypeme mandle, ořechy a rozinky.

V pánvi rozpustíme máslo a přisypeme mandle,...

5. 

Osmahneme.

Osmahneme....

6. 

pšeničná krupice 250 gramů

Přisypeme krupici.

Přisypeme krupici....

7. 

Krupici promícháváme a lehce osmahneme.

Krupici promícháváme a lehce osmahneme....

8. 

Pomalu vléváme mléko, a stále mícháme.

Pomalu vléváme mléko, a stále mícháme....

9. 

Krupici rozvaříme a mléko se vstřebává...

Krupici rozvaříme a mléko se vstřebává......

10. 

... až získáme hustou kaši, hůře promíchatelné konzistence.

... až získáme hustou kaši, hůře...

11. 

Kaši přendáme na nerezový tác a lžící namočenou do vody ji rovnoměrně, asi na výšku 1-1,5 cm, utlačíme. Necháme asi hodinu ztuhnout a vychladnout.

Kaši přendáme na nerezový tác a lžící...

12. 

Pokrájíme a necháme úplně vychladnout.

Pokrájíme a necháme úplně vychladnout....

13. 

Podáváme přímo na tácu, na kterém jsme koláč připravovali. Dezert je možné uložit do chladničky, avšak při podávání by neměl být moc studený.

Podáváme přímo na tácu, na kterém jsme...

Dobrou chuť!

Doporučené recepty

Články

Oblíbené hledání

Nejpopulárnější recepty

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 9 • Přihlásit