svetvemne.cz

Krupicový indický koláč

     

Suji ka halva (Sooji Ka Halwa) či Rava Sheer - je oblíbený sladký indický koláček. Je velmi chutný a jeho příprava je nenáročná.

Ukuchtil

Počet porcí

Čas přípravy

35 min.

Obtížnost

vysoká

 

 

 
 
Přepuštěné máslo50gramů
kardamon mletý½čajové lžičky
Cukr krystalový200gramů
Mandle10gramů
Mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5%300mililitrů
Ořechy kešu natural25gramů
Pšeničná krupice250gramů
Rozinky25gramů
Voda400mililitrů

1. 

voda 400 ml  mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 300 ml  cukr krystalový 200 g

Vodu smícháme s mlékem, nasypeme cukr a zahřátím necháme cukr rozpustit. Odstavíme z ohně.

2. 

kardamon mletý ½ ČL

Přidáme kardamon.

3. 

mandle 10 g  ořechy kešu natural 25 g  rozinky 25 g

Mandle, ořechy a rozinky nasekáme.

4. 

Přepuštěné máslo recept 50 g

V pánvi rozpustíme máslo a přisypeme mandle, ořechy a rozinky.

5. 

Osmahneme.

6. 

pšeničná krupice 250 g

Přisypeme krupici.

7. 

Krupici promícháváme a lehce osmahneme.

8. 

Pomalu vléváme mléko, a stále mícháme.

9. 

Krupici rozvaříme a mléko se vstřebává...

10. 

... až získáme hustou kaši, hůře promíchatelné konzistence.

11. 

Kaši přendáme na nerezový tác a lžící namočenou do vody ji rovnoměrně, asi na výšku 1-1,5 cm, utlačíme. Necháme asi hodinu ztuhnout a vychladnout.

12. 

Pokrájíme a necháme úplně vychladnout.

13. 

Podáváme přímo na tácu, na kterém jsme koláč připravovali. Dezert je možné uložit do chladničky, avšak při podávání by neměl být moc studený.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit