Krupicový indický koláč

Suji ka halva (Sooji Ka Halwa) či Rava Sheer - je oblíbený sladký indický koláček. Je velmi chutný a jeho příprava je nenáročná.
recept,fotorecept,pšeničná krupice,mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5%,cukr krystalový,Koláče,Recepty indické kuchyně,,Vegetariánské recepty
Koláče
Recepty indické kuchyně
Ingredience
Ingredience
kardamon mletý | ½ 10 | čajové lžičky kcal | |
Přepuštěné máslo recept | 50 ?? | gramů kcal | |
cukr krystalový | 200 804 | gramů kcal | |
mandle | 10 58 | gramů kcal | |
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% | 300 192 | mililitrů kcal | |
ořechy kešu natural | 25 144 | gramů kcal | |
pšeničná krupice | 250 903 | gramů kcal | |
rozinky | 25 71 | gramů kcal | |
voda | 400 0 | mililitrů kcal |
Recept
1.
voda 400 mililitrů • mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 300 mililitrů • cukr krystalový 200 gramů
Vodu smícháme s mlékem, nasypeme cukr a zahřátím necháme cukr rozpustit. Odstavíme z ohně.


3.
mandle 10 gramů • ořechy kešu natural 25 gramů • rozinky 25 gramů
Mandle, ořechy a rozinky nasekáme.


5.
Osmahneme.


7.
Krupici promícháváme a lehce osmahneme.

8.
Pomalu vléváme mléko, a stále mícháme.

9.
Krupici rozvaříme a mléko se vstřebává...

10.
... až získáme hustou kaši, hůře promíchatelné konzistence.

11.
Kaši přendáme na nerezový tác a lžící namočenou do vody ji rovnoměrně, asi na výšku 1-1,5 cm, utlačíme. Necháme asi hodinu ztuhnout a vychladnout.

12.
Pokrájíme a necháme úplně vychladnout.

13.
Podáváme přímo na tácu, na kterém jsme koláč připravovali. Dezert je možné uložit do chladničky, avšak při podávání by neměl být moc studený.

Dobrou chuť!