RECEPTY

Krupicový indický koláč

Krupicový indický koláč

Suji ka halva (Sooji Ka Halwa) či Rava Sheer - je oblíbený sladký indický koláček. Je velmi chutný a jeho příprava je nenáročná.

recept,fotorecept,pšeničná krupice,mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5%,cukr krystalový,Koláče,Recepty indické kuchyně,,Vegetariánské recepty

Koláče

Recepty indické kuchyně

Ukuchtil

Počet porcí

Čas přípravy

35 min.

Obtížnost

vysoká

 

Ingredience

Ingredience

kardamon mletý½čajové lžičky
Přepuštěné máslo recept50gramů
cukr krystalový200gramů
mandle10gramů
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5%300mililitrů
ořechy kešu natural25gramů
pšeničná krupice250gramů
rozinky25gramů
voda400mililitrů

 

Recept

1. 

voda 400 mililitrů  mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 300 mililitrů  cukr krystalový 200 gramů

Vodu smícháme s mlékem, nasypeme cukr a zahřátím necháme cukr rozpustit. Odstavíme z ohně.

Vodu smícháme s mlékem, nasypeme cukr a...

2. 

kardamon mletý ½ čajové lžičky

Přidáme kardamon.

Přidáme kardamon....

3. 

mandle 10 gramů  ořechy kešu natural 25 gramů  rozinky 25 gramů

Mandle, ořechy a rozinky nasekáme.

Mandle, ořechy a rozinky nasekáme....

4. 

Přepuštěné máslo recept 50 gramů

V pánvi rozpustíme máslo a přisypeme mandle, ořechy a rozinky.

V pánvi rozpustíme máslo a přisypeme mandle,...

5. 

Osmahneme.

Osmahneme....

6. 

pšeničná krupice 250 gramů

Přisypeme krupici.

Přisypeme krupici....

7. 

Krupici promícháváme a lehce osmahneme.

Krupici promícháváme a lehce osmahneme....

8. 

Pomalu vléváme mléko, a stále mícháme.

Pomalu vléváme mléko, a stále mícháme....

9. 

Krupici rozvaříme a mléko se vstřebává...

Krupici rozvaříme a mléko se vstřebává......

10. 

... až získáme hustou kaši, hůře promíchatelné konzistence.

... až získáme hustou kaši, hůře...

11. 

Kaši přendáme na nerezový tác a lžící namočenou do vody ji rovnoměrně, asi na výšku 1-1,5 cm, utlačíme. Necháme asi hodinu ztuhnout a vychladnout.

Kaši přendáme na nerezový tác a lžící...

12. 

Pokrájíme a necháme úplně vychladnout.

Pokrájíme a necháme úplně vychladnout....

13. 

Podáváme přímo na tácu, na kterém jsme koláč připravovali. Dezert je možné uložit do chladničky, avšak při podávání by neměl být moc studený.

Podáváme přímo na tácu, na kterém jsme...

Dobrou chuť!

Články

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit