RECEPTY

Krupicový indický koláč

Krupicový indický koláč

Suji ka halva (Sooji Ka Halwa) či Rava Sheer - je oblíbený sladký indický koláček. Je velmi chutný a jeho příprava je nenáročná.

recept,fotorecept,pšeničná krupice,mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5%,cukr krystalový,Koláče,Recepty indické kuchyně,,Vegetariánské recepty

Koláče

Recepty indické kuchyně

Ukuchtil

Počet porcí

Čas přípravy

35 min.

Obtížnost

vysoká

 

Ingredience

Ingredience

kardamon mletý½čajové lžičky
Přepuštěné máslo recept50gramů
cukr krystalový200gramů
mandle10gramů
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5%300mililitrů
ořechy kešu natural25gramů
pšeničná krupice250gramů
rozinky25gramů
voda400mililitrů

 

Recept

1. 

voda 400 mililitrů  mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 300 mililitrů  cukr krystalový 200 gramů

Vodu smícháme s mlékem, nasypeme cukr a zahřátím necháme cukr rozpustit. Odstavíme z ohně.

2. 

kardamon mletý ½ čajové lžičky

Přidáme kardamon.

3. 

mandle 10 gramů  ořechy kešu natural 25 gramů  rozinky 25 gramů

Mandle, ořechy a rozinky nasekáme.

4. 

Přepuštěné máslo recept 50 gramů

V pánvi rozpustíme máslo a přisypeme mandle, ořechy a rozinky.

5. 

Osmahneme.

6. 

pšeničná krupice 250 gramů

Přisypeme krupici.

7. 

Krupici promícháváme a lehce osmahneme.

8. 

Pomalu vléváme mléko, a stále mícháme.

9. 

Krupici rozvaříme a mléko se vstřebává...

10. 

... až získáme hustou kaši, hůře promíchatelné konzistence.

11. 

Kaši přendáme na nerezový tác a lžící namočenou do vody ji rovnoměrně, asi na výšku 1-1,5 cm, utlačíme. Necháme asi hodinu ztuhnout a vychladnout.

12. 

Pokrájíme a necháme úplně vychladnout.

13. 

Podáváme přímo na tácu, na kterém jsme koláč připravovali. Dezert je možné uložit do chladničky, avšak při podávání by neměl být moc studený.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie