RECEPTY

Koláč z kyselého mléka s broskvemi

Koláč z kyselého mléka s broskvemi

Oblíbený a dnes už tradiční hrnkový koláč z kyselého mléka, plný chutného ovoce.

recept,fotorecept,mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5%,Koláče

Koláče

Ukuchtil

Počet porcí

20

Čas přípravy

Obtížnost

nízká

Kategorie

Koláče  

 

Ingredience

Ingredience

broskve kompotované300gramů
brusinky sušené¾hrnku
cukr krystalový1.5hrnku
cukr moučkový-
krupice1hrnek
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5%1litr
mouka polohrubá2hrnky
mouka polohrubá-
máslo-
olej slunečnicový1hrnek
rozinky¾hrnku
soda bikarbona1čajová lžička

 

Recept

1. 

mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 1 litr

Čerstvé mléko nalijeme do hrnce, přikryjeme a necháme 12 hodin zkysnout při pokojové teplotě. Potom mléko vložíme do lednice a necháme odstát dalších 12 hodin.

2. 

rozinky ¾ hrnku  brusinky sušené ¾ hrnku

Rozinky a brusinky opláchneme a necháme odstát ve vodě. Pak je scedíme.

3. 

broskve kompotované 300 gramů

Broskve nakrájíme na měsíčky.

4. 

mouka polohrubá 2 hrnky  krupice 1 hrnek  soda bikarbona 1 čajová lžička

Do mísy nasypeme obě mouky a smícháme s jedlou sodou.

5. 

cukr krystalový 1.5 hrnku  olej slunečnicový 1 hrnek

Přidáme cukr, 3 hrnky mléka (které jsme si nechali zkysnout) a olej. Dobře promícháme.

6. 

Vmícháme rozinky a brusinky.

7. 

máslo  mouka polohrubá

Pekáč vymažeme máslem a vysypeme moukou.

8. 

Těsto vylijeme do připraveného plechu a navrch poklademe broskve.

9. 

cukr moučkový

Pečeme v rozehřáté troubě při teplotě 180 °C asi 20-30 minut. Pomocí dřevěné špejle zkusíme, zda je koláč upečený, a to tak, že ji zapíchneme do koláče a po vytažení nám na jejím konci nezůstane lepivé těsto. Upečený koláč posypeme prosátým práškovým cukrem.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie