RECEPTY

Pečený marinovaný králík s bramborami

Pečený marinovaný králík s bramborami

Vynikající pochoutka z králíka v hořčicové marinádě, připravená v jednom hrnci.

recept,fotorecept,králík,brambory,Zaječí a králičí maso,Bezlepkové

Zaječí a králičí maso

Ukuchtil

Počet porcí

6

Čas přípravy

2 h. 30 min.

Obtížnost

střední

 

Ingredience

Ingredience

brambory1.5kilogram
hořčice plnotučná3polévkové lžíce
králík1.6kilogram
majoránka1polévková lžíce
majoránka½čajové lžičky
olej slunečnicový8polévkových lžic
paprika červená mletá2čajové lžičky
pepř černý mletý¼čajové lžičky
sójová omáčka2polévkové lžíce
sůl3čajové lžičky
voda150mililitrů

 

Recept

1. 

králík 1.6 kilogram

Králíka umyjeme...

2. 

sůl 1 čajová lžička

... a rozporcujeme na 6 větších částí. Jemně osolíme.

3. 

sójová omáčka 2 polévkové lžíce  hořčice plnotučná 3 polévkové lžíce  majoránka 1 polévková lžíce  paprika červená mletá 1 čajová lžička  pepř černý mletý ¼ čajové lžičky  olej slunečnicový 4 polévkové lžíce

Z uvedených ingrediencí umícháme marinádu.

4. 

Jednotlivé porce králíka obalíme v marinádě...

5. 

... uložíme do mísy, zakryjeme a necháme nejméně 12 hodin marinovat v chladu.

6. 

brambory 1.5 kilogram

Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme.

7. 

Králičí díly rozložíme na dno pekáče.

8. 

paprika červená mletá 1 čajová lžička  majoránka ½ čajové lžičky  sůl 2 čajové lžičky  olej slunečnicový 4 polévkové lžíce  voda 150 mililitrů

Navrch rozložíme brambory, posypeme paprikou, majoránkou a solí. Pokapeme olejem a podlijeme vodou.

9. 

Zakryjeme a pečeme při 200 °C 1,5-2 hodiny.

10. 

Pak králíka přendáme na brambory, opět zakryjeme a 30 minut dopékáme při teplotě 225 °C.

11. 

Podáváme s okurkovým salátem nebo s kyselými okurkami.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit