Segedínský guláš s hovězím masem
Oblíbený segedínský guláš, tentokrát s hovězím masem a množstvím smetany. Podáváme s knedlíkem nebo chlebem. Komu jak chutná:) ... rozhodně si pochutnáte všichni! Doporučujeme při přípravě použít kvašené zelí s vínem, segedínský je s ním skvělý!
recept,fotorecept,hovězí přední,zelí kvašené,Hovězí maso
Hovězí maso
Kategorie
Hovězí maso
Ingredience
Ingredience
cibule | 250 | gramů | |
hovězí přední | 800 | gramů | |
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% | 400 | mililitrů | |
mouka hladká | ½ | polévkové lžíce | |
paprika červená mletá | 1 | čajová lžička | |
smetana kyselá (14-18% tuku) | 1 | kilogram | |
sádlo | 1 | polévková lžíce | |
sůl | 2 | čajové lžičky | |
voda | 250 | mililitrů | |
zelí kvašené | 1.5 | kilogram |
Recept
2.
hovězí přední 800 gramů • sůl 2 čajové lžičky • paprika červená mletá 1 čajová lžička • voda 250 mililitrů
Hovězí maso omyjeme, nakrájíme na kostičky a přidáme k cibuli. Osolíme, přidáme papriku, podlijeme vodou a dusíme do měkka (asi 1,5 hodiny).
3.
zelí kvašené 1.5 kilogram
Přidáme kvašené zelí (velmi chutné je v tomto receptu kvašené zelí s vínem).
4.
Promícháme a 20-25 minut povaříme.
5.
smetana kyselá (14-18% tuku) 1 kilogram • mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 400 mililitrů • mouka hladká ½ polévkové lžíce
Hustou smetanu rozmícháme s mlékem a trochou mouky.
6.
Smetanu přidáme k zelí s masem, promícháme a provaříme.
Dobrou chuť!