Segedínský guláš s hovězím masem

Oblíbený segedínský guláš, tentokrát s hovězím masem a množstvím smetany. Podáváme s knedlíkem nebo chlebem. Komu jak chutná:) ... rozhodně si pochutnáte všichni! Doporučujeme při přípravě použít kvašené zelí s vínem, segedínský je s ním skvělý!
recept,fotorecept,hovězí přední,zelí kvašené,Hovězí maso
Hovězí maso
Kategorie
Hovězí maso ›Ingredience
Ingredience
cibule | 250 110 | gramů kcal | |
hovězí přední | 800 1440 | gramů kcal | |
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% | 400 256 | mililitrů kcal | |
mouka hladká | ½ 27 | polévkové lžíce kcal | |
paprika červená mletá | 1 16 | čajová lžička kcal | |
smetana kyselá (14-18% tuku) | 1 1600 | kilogram kcal | |
sádlo | 1 135 | polévková lžíce kcal | |
sůl | 2 0 | čajové lžičky kcal | |
voda | 250 0 | mililitrů kcal | |
zelí kvašené | 1.5 300 | kilogram kcal |
Recept
2.
hovězí přední 800 gramů • sůl 2 čajové lžičky • paprika červená mletá 1 čajová lžička • voda 250 mililitrů
Hovězí maso omyjeme, nakrájíme na kostičky a přidáme k cibuli. Osolíme, přidáme papriku, podlijeme vodou a dusíme do měkka (asi 1,5 hodiny).

3.
zelí kvašené 1.5 kilogram
Přidáme kvašené zelí (velmi chutné je v tomto receptu kvašené zelí s vínem).

4.
Promícháme a 20-25 minut povaříme.

5.
smetana kyselá (14-18% tuku) 1 kilogram • mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 400 mililitrů • mouka hladká ½ polévkové lžíce
Hustou smetanu rozmícháme s mlékem a trochou mouky.

6.
Smetanu přidáme k zelí s masem, promícháme a provaříme.

Dobrou chuť!