RECEPTY

Segedínský guláš s hovězím masem

Segedínský guláš s hovězím masem

Oblíbený segedínský guláš, tentokrát s hovězím masem a množstvím smetany. Podáváme s knedlíkem nebo chlebem. Komu jak chutná:) ... rozhodně si pochutnáte všichni! Doporučujeme při přípravě použít kvašené zelí s vínem, segedínský je s ním skvělý!

recept,fotorecept,hovězí přední,zelí kvašené,Hovězí maso

Hovězí maso

Ukuchtil

Počet porcí

10

Čas přípravy

2 h.

Obtížnost

střední

Kategorie

Hovězí maso  

 

Ingredience

Ingredience

cibule250gramů
hovězí přední800gramů
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5%400mililitrů
mouka hladká½polévkové lžíce
paprika červená mletá1čajová lžička
smetana kyselá (14-18% tuku)1kilogram
sádlo1polévková lžíce
sůl2čajové lžičky
voda250mililitrů
zelí kvašené1.5kilogram

 

Recept

1. 

cibule 250 gramů  sádlo 1 polévková lžíce

Cibuli oloupeme, nakrájíme a osmahneme na sádle.

2. 

hovězí přední 800 gramů  sůl 2 čajové lžičky  paprika červená mletá 1 čajová lžička  voda 250 mililitrů

Hovězí maso omyjeme, nakrájíme na kostičky a přidáme k cibuli. Osolíme, přidáme papriku, podlijeme vodou a dusíme do měkka (asi 1,5 hodiny).

3. 

zelí kvašené 1.5 kilogram

Přidáme kvašené zelí (velmi chutné je v tomto receptu kvašené zelí s vínem).

4. 

Promícháme a 20-25 minut povaříme.

5. 

smetana kyselá (14-18% tuku) 1 kilogram  mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 400 mililitrů  mouka hladká ½ polévkové lžíce

Hustou smetanu rozmícháme s mlékem a trochou mouky.

6. 

Smetanu přidáme k zelí s masem, promícháme a provaříme.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit