svetvemne.cz

Dušené hovězí na oblíbený prívarok

    

Oblíbené dušené hovězí maso, které skvěle chutná ke každému prívarku či omáčce.

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

1 h. 30 min.

Obtížnost

střední

 

 

 
 
Bramborový prívarok s koprem recept-
Koprová omáčka recept-
cibule červená120gramů
houby sušené15gramů
hovězí přední400gramů
olej slunečnicový3polévkové lžíce
paprika150gramů
paprika červená mletá1čajová lžička
pepř černý mletý½čajové lžičky
sůl1čajová lžička
voda-

1. 

cibule červená 120 gramů  olej slunečnicový 3 polévkové lžíce

Cibuli oloupeme, nadrobno nakrájíme a osmahneme na oleji.

2. 

hovězí přední 400 gramů

Maso opláchneme a nakrájíme na nudličky.

3. 

Maso přidáme k cibuli a mícháme dokud se nezatáhne.

4. 

sůl 1 čajová lžička  pepř černý mletý ½ čajové lžičky  paprika červená mletá 1 čajová lžička

Přisypeme sůl a koření.

5. 

voda

Podlijeme vodou po úroveň masa a pod pokličkou dusíme 45 minut.

6. 

houby sušené 15 gramů

Houby opláchneme a namočíme do vody.

7. 

paprika 150 gramů

Papriku očistíme, umyjeme a nakrájíme najemno.

8. 

Po 45 minutách přidáme houby a papriku k masu, podle potřeby dolijeme trošku vody, promícháme...

9. 

... a dusíme dále do změknutí masa (přibližně 45 minut).

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit