svetvemne.cz

Dušené hovězí na oblíbený prívarok

     

Oblíbené dušené hovězí maso, které skvěle chutná ke každému prívarku či omáčce.

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

1 h. 30 min.

Obtížnost

střední

 

Kategorie:   

 

 
 
Cibule červená120gramů
Houby sušené15gramů
Hovězí přední400gramů
Olej slunečnicový3polévkové lžíce
Paprika150gramů
Paprika červená mletá1čajová lžička
Pepř černý mletý½čajové lžičky
Sůl1čajová lžička
Voda
Bramborový prívarok s koprem
Koprová omáčka

1. 

cibule červená 120 g  olej slunečnicový 3 PL

Cibuli oloupeme, nadrobno nakrájíme a osmahneme na oleji.

2. 

hovězí přední 400 g

Maso opláchneme a nakrájíme na nudličky.

3. 

Maso přidáme k cibuli a mícháme dokud se nezatáhne.

4. 

sůl 1 ČL  pepř černý mletý ½ ČL  paprika červená mletá 1 ČL

Přisypeme sůl a koření.

5. 

voda

Podlijeme vodou po úroveň masa a pod pokličkou dusíme 45 minut.

6. 

houby sušené 15 g

Houby opláchneme a namočíme do vody.

7. 

paprika 150 g

Papriku očistíme, umyjeme a nakrájíme najemno.

8. 

Po 45 minutách přidáme houby a papriku k masu, podle potřeby dolijeme trošku vody, promícháme...

9. 

... a dusíme dále do změknutí masa (přibližně 45 minut).

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit