RECEPTY

Vepřovo-hovězí sekaná s vejcem

Vepřovo-hovězí sekaná s vejcem

Velká, míchaná plněná sekaná.

recept,fotorecept,vejce slepičí,vejce slepičí,vepřová plec,hovězí plec,Vepřové maso,Hovězí maso

Vepřové maso

Ukuchtil

Počet porcí

20

Čas přípravy

1 h. 40 min.

Obtížnost

střední

 

Ingredience

Ingredience

cibule150gramů
hovězí plec800gramů
pepř černý mletý1čajová lžička
rohlík bílý4kusy
strouhanka-
sádlo-
sůl1.5čajové lžičky
vejce slepičí10
vepřová plec800gramů
česnek4stroužky

 

Recept

1. 

vejce slepičí 6 ks

Vajíčka omyjeme a uvaříme natvrdo (10 minut). Horkou vodu slijeme a vajíčka zalijeme studenou vodou. Po vychladnutí je oloupeme.

2. 

vepřová plec 800 gramů  hovězí plec 800 gramů  rohlík bílý 4 kusy

Maso a rohlíky umeleme.

3. 

cibule 150 gramů  česnek 4 stroužky  vejce slepičí 4 kusy  sůl 1.5 čajové lžičky  pepř černý mletý 1 čajová lžička

Cibuli očistíme a na jemno nakrájíme. Přidáme spolu s očištěným a prolisovaným česnekem k masu. Osolíme, opepříme a do směsi přidáme 4 vejce.

4. 

Rukou dobře promícháme.

5. 

strouhanka

Na flexibilní destičku nasypeme přiměřené množství strouhanky. Masovou směs rozložíme na destičku do tvaru obdélníku 40x25 cm. Na střed poklademe vajíčka a zabalíme.

6. 

Sekanou převalíme na okraj destičky...

7. 

sádlo

... a sesuneme do hlubokého pekáče vymazaného sádlem nebo vylitého olejem.

8. 

Zakryjeme a pečeme při 200 °C 45 minut. Potom odkryjeme a 30 minut při teplotě 180 °C dopečeme.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit