Bramboráky s hovězím masem

Oblíbené bramboráky, tentokrát s chutným marinovaným hovězím masem na paprice.
recept,fotorecept,hovězí maso,Hovězí maso,,Bezlaktózové
Hovězí maso
Ingredience
Ingredience
koření koriandr mletý | ¼ 4 | čajové lžičky kcal | |
Bramboráky recept | 0 ?? | kcal | |
cibule | 300 132 | gramů kcal | |
hovězí maso | 350 508 | gramů kcal | |
olej olivový | 2 264 | polévkové lžíce kcal | |
paprika | 150 24 | gramů kcal | |
paprika červená mletá | ½ 8 | čajové lžičky kcal | |
pepř černý mletý | 1 17 | čajová lžička kcal | |
voda | 200 0 | mililitrů kcal | |
česnek sušený | 1 17 | čajová lžička kcal |
Recept
1.
hovězí maso 350 gramů • olej olivový • pepř černý mletý 1 čajová lžička • česnek sušený 1 čajová lžička
Hovězí maso omyjeme a pokrájíme. Vložíme do misky, zalijeme olejem, přidáme koření a česnek. Promícháme a uložíme do chladu na 24 hodin marinovat.

2.
Marinované maso pokrájíme na nudličky.

3.
cibule 300 gramů • paprika 150 gramů
Očistíme cibuli a papriku. Cibuli najemno nasekáme, papriku nakrájíme na tenké proužky.



6.
Přidáme maso a restujeme dokud se maso nezatáhne.

7.
voda 200 mililitrů
Podlijeme vodou a zakryté dusíme asi 60 minut. Pokud je maso tvrdé, ještě podusíme doměkka (podle potřeby přilijeme trochu vody). Odkryjeme a při prudším varu necháme chvíli odpařovat přebytečnou vodu.

8.
Upečeme bramboráky podle uvedeného receptu a podáváme s masem a tatarskou omáčkou.

Dobrou chuť!