svetvemne.cz

Bramboráky s hovězím masem

     

Oblíbené bramboráky, tentokrát s chutným marinovaným hovězím masem na paprice.

Ukuchtil

Počet porcí

6

Čas přípravy

Obtížnost

střední

 

 

 
 
koření koriandr mletý¼čajové lžičky
Cibule300gramů
Hovězí maso350gramů
Olej olivový2polévkové lžíce
Paprika150gramů
Paprika červená mletá½čajové lžičky
Pepř černý mletý1čajová lžička
Voda200mililitrů
Česnek sušený1čajová lžička
Bramboráky

1. 

hovězí maso 350 g  olej olivový  pepř černý mletý 1 ČL  česnek sušený 1 ČL

Hovězí maso omyjeme a pokrájíme. Vložíme do misky, zalijeme olejem, přidáme koření a česnek. Promícháme a uložíme do chladu na 24 hodin marinovat.

2. 

Marinované maso pokrájíme na nudličky.

3. 

cibule 300 g  paprika 150 g

Očistíme cibuli a papriku. Cibuli najemno nasekáme, papriku nakrájíme na tenké proužky.

4. 

olej olivový 2 PL

Na oleji krátce osmažíme cibuli a přidáme papriku.

5. 

paprika červená mletá ½ ČL  koření koriandr mletý ¼ ČL

Přisypeme koření.

6. 

Přidáme maso a restujeme dokud se maso nezatáhne.

7. 

voda 200 ml

Podlijeme vodou a zakryté dusíme asi 60 minut. Pokud je maso tvrdé, ještě podusíme doměkka (podle potřeby přilijeme trochu vody). Odkryjeme a při prudším varu necháme chvíli odpařovat přebytečnou vodu.

8. 

Bramboráky recept

Upečeme bramboráky podle uvedeného receptu a podáváme s masem a tatarskou omáčkou.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit