svetvemne.cz

Hlavní jídla > Omáčky a prívarky

Omáčky a prívarky

 
Dýňový prívarok s dušeným hovězím masem

Dýňový prívarok s dušeným hovězím je velmi oblíbený. Připravili jsme pro vás tento klasický recept z chutné mladé dýně, kterou jsme nastrouhali i s jejími jadérky a z nových snadno oloupaných brambor, abychom v bramborách zachovali co nejvíce vitamínů.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

2 h.

Obtížnost

střední

Rajská omáčka

Jednoduchá příprava rajské omáčky z rajčat z konzervy.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

30 min.

Obtížnost

nízká

Koprová omáčka

Skvělá omáčka pro všechny milovníky voňavého kopru. Podáváme s knedlíkem a vajíčkem vařeným natvrdo.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

20 min.

Obtížnost

nízká

Bramborový prívarok s koprem

Chutný letní prívarok. Pro nevegetariány podáváme s dušeným hovězím, nebo pro vegetariány s volským okem.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

30 min.

Obtížnost

střední

Bílá fazolová omáčka s párkem

Oblíbená omáčka z bílých fazolí. Podáváme s dokřupava opečenými párky a chlebem.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

Obtížnost

nízká

Tofu hlívová omáčka

Omáčka je vhodná ke konzumaci s těstovinami. Velmi chutná je i s houskovým knedlíkem.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

30 min.

Obtížnost

střední

Prívarok z kysaného zelí

Výborný smetanový prívarok z kysaného zelí s bramborami. Podáváme s masovými kuličkami nebo sekanou.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

35 min.

Obtížnost

střední

Červená čočka se špenátem

Čočkový dál se špenátem (Palak Dal, Dal Palak) je skvělá indická omáčka z drobné čočky a čerstvého špenátu. Je to výborný, sytý a zdravý pokrm. Ačkoliv indickou kuchyni nepreferujete, toto jídlo vám bude zaručeně chutnat, stačí jen vyzkoušet.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

30 min.

Obtížnost

střední

Bramborovo-sýrová omáčka

Teplou omáčku podáváme k pečené či grilované rybě nebo masu.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

30 min.

Obtížnost

nízká

Cuketový prívarok s tofu

Podle tohoto receptu si připravíte jemný a lahodný prívarok s koprem a smetanou. Na vrch si můžete dát vajíčko nebo tofu.

Ukuchtil

Michal

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

nízká

Křenová omáčka

Jednoduchá a oblíbená omáčka, která je nejchutnější s vařeným hovězím masem a s knedlíkem.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

20 min.

Obtížnost

střední

Pikantní rajčatová omáčka

Jemně pikantní omáčka z rajčatového protlaku a sterilizovaných rajčat.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

30 min.

Obtížnost

střední

Smetanový hrachový prívarok

Oblíbený prívarok ze žlutého půleného sušeného hrachu se šlehačkovou smetanou. Skutečná delikatesa.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

střední

Tatarská omáčka ze zakysané smetany

Lehká tatarská omáčka je vhodná ke smaženým jídlům ze zeleniny.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

10 min.

Obtížnost

nízká

Hrachový prívarok ze žlutého sušeného hrachu

Hrachový prívarok je nejchutnější s vařeným uzeným masem, posypaný osmaženou cibulí a s čerstvým voňavým chlebem.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

1 h. 10 min.

Obtížnost

nízká

Kuřecí srdce na smetaně

Recept na jednoduché ale chutná drůbeží srdce s mrkví a žampiony ve smetanové omáčce.

Ukuchtil

Michal

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

nízká

Prívarok Hokkaido

Recept na lahodný a jemný prívarok z dýně Hokkaido. Hodí se k němu vařené vajíčko, vařené brambory, nebo grilovaná ryba.

Ukuchtil

Michal

Čas přípravy

30 min.

Obtížnost

nízká

Čočkovo-bramborový prívarok

Recept ze slovenské kuchyně - prívarok z čočky a brambor.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

nízká

Smetanová hlívová omáčka s bramborami

Jemná hlívová omáčka, kterou si zamilujete.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

40 min.

Obtížnost

střední

Omáčka z vařeného hovězího masa

Uvařili jste si hovězí polévku či vývar. Pokud vám zůstalo nezkonzumované vařené maso, nabízíme vám z něj opravdu výbornou omáčku. Je vhodná k těstovinám, ale i k haluškám, bramborám či s knedlíkům.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

30 min.

Obtížnost

nízká

 

 
 

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit