svetvemne.cz

Hlavní jídla > Omáčky a prívarky

Omáčky a prívarky

 
Prívarok z červené čočky s medvědím česnekem

Chutný luštěninových prívarok s bramborami a zdravým medvědím česnekem. Inspirováno indickou kuchyní.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

45 min.

Obtížnost

střední

Dip s medvědím česnekem

Podle tohoto receptu si připravíte vynikající pikantní smetanový dip s medvědím česnekem. Je skvělý k bramborákům, masu nebo na namáčení chipsů či nachos.

Ukuchtil

Zuzka

Čas přípravy

10 min.

Obtížnost

nízká

Bílá fazolová omáčka s párkem

Oblíbená omáčka z bílých fazolí. Podáváme s dokřupava opečenými párky a chlebem.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

Obtížnost

nízká

Křenová omáčka

Jednoduchá a oblíbená omáčka, která je nejchutnější s vařeným hovězím masem a s knedlíkem.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

20 min.

Obtížnost

střední

Koprová omáčka

Skvělá omáčka pro všechny milovníky voňavého kopru. Podáváme s knedlíkem a vajíčkem vařeným natvrdo.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

20 min.

Obtížnost

nízká

Sladkokyselá fazolová omáčka s bramborami

Sladkokyselá, mléčno-smetanová fazolová omáčka je velmi chutná při podávání s dobrou sekanou, klobáskou nebo volským okem. Klasicky k ní servírujeme čerstvý, měkký chléb. Při přípravě 4 porcí použijeme poloviční dávku ingrediencí.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

Obtížnost

střední

Prívarok z červené čočky s kokosovým mlékem

Recept na hřejivý indický čočkový dhal s kokosovým mlékem (Coconut red lenthil dhal). Podáváme s rýží, dušenou zeleninou, raitou, zeleninovou koftou... nebo jen s chlebovou plackou. Udávaný počet porcí závisí na kombinaci s jinými jídly.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

35 min.

Obtížnost

nízká

Žampionová omáčka s knedlíkem

Houbová omáčka podávaná s knedlíkem.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

30 min.

Obtížnost

nízká

Hrachový prívarok ze žlutého sušeného hrachu

Hrachový prívarok je nejchutnější s vařeným uzeným masem, posypaný osmaženou cibulí a s čerstvým voňavým chlebem.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

1 h. 10 min.

Obtížnost

nízká

Tatarská omáčka ze zakysané smetany

Lehká tatarská omáčka je vhodná ke smaženým jídlům ze zeleniny.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

10 min.

Obtížnost

nízká

Tofu omáčka na špagety

Vynikající veganská omáčka inspirovaná boloňskou kuchyní.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

30 min.

Obtížnost

střední

Rajská omáčka

Jednoduchá příprava rajské omáčky z rajčat z konzervy.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

30 min.

Obtížnost

nízká

Kuřecí srdce na smetaně

Recept na jednoduché ale chutná drůbeží srdce s mrkví a žampiony ve smetanové omáčce.

Ukuchtil

Michal

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

nízká

Červená čočka se špenátem

Čočkový dál se špenátem (Palak Dal, Dal Palak) je skvělá indická omáčka z drobné čočky a čerstvého špenátu. Je to výborný, sytý a zdravý pokrm. Ačkoliv indickou kuchyni nepreferujete, toto jídlo vám bude zaručeně chutnat, stačí jen vyzkoušet.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

30 min.

Obtížnost

střední

Prívarok z medvědího česneku s bramborami

Jednoduchá, smetanová omáčka z oblíbeného medvědího česneku a brambor.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

25 min.

Obtížnost

nízká

Bramborovo-sýrová omáčka

Teplou omáčku podáváme k pečené či grilované rybě nebo masu.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

30 min.

Obtížnost

nízká

Patisonový prívarok

Vynikající recept na přípravu lehkého a velmi chutnéh prívarku z patisonu. Servírujeme ho s křupavou opečenou cibulkou a vajíčkem.

Ukuchtil

Michal

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

nízká

Zázvorová omáčka

Vynikající omáčka k pečeným, vařeným, dušeným, ... masům.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

30 min.

Obtížnost

střední

Nektarinkové čatní

Nektarinková pikantní dochucovací omáčka. Chutney se obvykle podává v malém množství k vegetariánským jídlům. Zvláště dobře dochutí například zeleninové kari.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

15 min.

Obtížnost

střední

Dýňový prívarok s dušeným hovězím masem

Dýňový prívarok s dušeným hovězím je velmi oblíbený. Připravili jsme pro vás tento klasický recept z chutné mladé dýně, kterou jsme nastrouhali i s jejími jadérky a z nových snadno oloupaných brambor, abychom v bramborách zachovali co nejvíce vitamínů.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

2 h.

Obtížnost

střední

 

 
 

 

© 2011 - 2020 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit