svetvemne.cz

Hlavní jídla > Omáčky a prívarky

Omáčky a prívarky

 
Dýňový prívarok s hovězími řízky

Oblíbený prívarok z letní dýně a nových brambor, připravený se zakysanou smetanou a podávaný s chutnými hovězími řízky pečenými v troubě. Pokud vaříte pro čtyři, vařte z poloviny 🙂!

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

2 h.

Obtížnost

střední

Čočkový masala dál

Zkuste i ve vaší kuchyni vykouzlit tuto velmi chutnou a zdravou luštěninovou kaši. Můžete ji servírovat jako přílohu spolu s rýží. Pro zpestření doplňte vajíčko, grilovanou zeleninu, tofu či maso.

Ukuchtil

Michal

Čas přípravy

40 min.

Obtížnost

střední

Bramborový prívarok s koprem

Chutný letní prívarok. Pro nevegetariány podáváme s dušeným hovězím, nebo pro vegetariány s volským okem.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

30 min.

Obtížnost

střední

Prívarok z medvědího česneku s bramborami

Jednoduchá, smetanová omáčka z oblíbeného medvědího česneku a brambor.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

25 min.

Obtížnost

nízká

Hrachový prívarok ze žlutého sušeného hrachu

Hrachový prívarok je nejchutnější s vařeným uzeným masem, posypaný osmaženou cibulí a s čerstvým voňavým chlebem.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

1 h. 10 min.

Obtížnost

nízká

Žampionová omáčka s domácím houskovým knedlíkem

Lahodná žampionová omáčka s acidofilním mlékem

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

30 min.

Obtížnost

nízká

Bílá fazolová omáčka s párkem

Oblíbená omáčka z bílých fazolí. Podáváme s dokřupava opečenými párky a chlebem.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

Obtížnost

nízká

Prívarok Hokkaido

Recept na lahodný a jemný prívarok z dýně Hokkaido. Hodí se k němu vařené vajíčko, vařené brambory, nebo grilovaná ryba.

Ukuchtil

Michal

Čas přípravy

30 min.

Obtížnost

nízká

Koprová omáčka

Skvělá omáčka pro všechny milovníky voňavého kopru. Podáváme s knedlíkem a vajíčkem vařeným natvrdo.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

20 min.

Obtížnost

nízká

Tofu omáčka na špagety

Vynikající veganská omáčka inspirovaná boloňskou kuchyní.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

30 min.

Obtížnost

střední

Špenát připravený z mrazeného špenátu

Tradičně podáváme špenát s vařenými bramborami a volský okem.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

20 min.

Obtížnost

nízká

Hroznová omáčka na středověký způsob

Chuťově zajímavá hustá omáčka. Je velmi vhodná jako netradiční příloha, spolu s tradičními lokšemi, k pečené kachně.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

35 min.

Obtížnost

střední

Smetanová hlívová omáčka s bramborami

Jemná hlívová omáčka, kterou si zamilujete.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

40 min.

Obtížnost

střední

Omáčka z rajčatového protlaku

Omáčku podáváme k vařenému i pečenému masu, k masovým kuličkám, spolu s knedlíkem nebo vařenými bramborami.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

15 min.

Obtížnost

nízká

Rajská omáčka

Jednoduchá příprava rajské omáčky z rajčat z konzervy.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

30 min.

Obtížnost

nízká

Prívarok z kysaného zelí

Výborný smetanový prívarok z kysaného zelí s bramborami. Podáváme s masovými kuličkami nebo sekanou.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

35 min.

Obtížnost

střední

Zázvorová omáčka

Vynikající omáčka k pečeným, vařeným, dušeným, ... masům.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

30 min.

Obtížnost

střední

Smetanový bramborovo-dýňový prívarok

Chutný prívarok, který lze konzumovat bez přílohy. Komu by to nestačilo, může si přidat volské oko, sekanou či přikousovat chleba. :)

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

30 min.

Obtížnost

střední

Tofu hlívová omáčka

Omáčka je vhodná ke konzumaci s těstovinami. Velmi chutná je i s houskovým knedlíkem.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

30 min.

Obtížnost

střední

Kapustový prívarok s bramborami

Klasický recept na přípravu kapustového prívarku ze slovenské kuchyně.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

40 min.

Obtížnost

nízká

 

 
 

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit