svetvemne.cz

Dýňové vafle

    

Jemné dýňové vafle s vůní skořice a kardamomu.

Ukuchtil

Počet porcí

12

Čas přípravy

Obtížnost

střední

 

 

 
 
kardamon mletý½čajové lžičky
cukr třtinový20gramů
dýně máslová 400gramů
mléko300mililitrů
mouka hladká350
olej slunečnicový4polévkové lžíce
skořice mletá½čajové lžičky
soda bikarbona½
vejce slepičí3

1. 

dýně máslová  400 gramů

Dýni (může být i dýně hokkaido) oloupeme, pokrájíme a 10 minut podusíme v hrnci.

2. 

mléko 300 mililitrů  vejce slepičí 3 KS  olej slunečnicový 4 polévkové lžíce

Měkkou dýni vložíme do mixéru, přidáme studené mléko a rozmixujeme. Pak přidáme vajíčka, olej...

3. 

cukr třtinový 20 gramů  skořice mletá ½ čajové lžičky  kardamon mletý ½ čajové lžičky

... cukr a koření. Opět promixujeme.

4. 

mouka hladká 350 G  soda bikarbona ½ čl

Tekutý základ přendáme do hlubší nádoby, přidáme mouku smíchanou s jedlou sodou a vymícháme hladké, jemně husté těstíčko.

5. 

Rozehřejeme vaflovač a těsto (asi 80 g na jednu vafli) nalejeme a rozetřeme do forem.

6. 

Vaflovač uzavřeme a 5 minut vafle pečeme. Podáváme lehce pocukrované.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit