svetvemne.cz

Dýňové vafle

     

Jemné dýňové vafle s vůní skořice a kardamomu.

Ukuchtil

Počet porcí

12

Čas přípravy

Obtížnost

střední

 

Kategorie:   

 

 
 
kardamon mletý½čajové lžičky
Cukr třtinový20gramů
Dýně máslová 400gramů
Mléko300mililitrů
Mouka hladká350G
Olej slunečnicový4polévkové lžíce
Skořice mletá½čajové lžičky
Soda bikarbona½čl
Vejce slepičí3KS

1. 

dýně máslová  400 g

Dýni (může být i dýně hokkaido) oloupeme, pokrájíme a 10 minut podusíme v hrnci.

2. 

mléko 300 ml  vejce slepičí 3 KS  olej slunečnicový 4 PL

Měkkou dýni vložíme do mixéru, přidáme studené mléko a rozmixujeme. Pak přidáme vajíčka, olej...

3. 

cukr třtinový 20 g  skořice mletá ½ ČL  kardamon mletý ½ ČL

... cukr a koření. Opět promixujeme.

4. 

mouka hladká 350 G  soda bikarbona ½ čl

Tekutý základ přendáme do hlubší nádoby, přidáme mouku smíchanou s jedlou sodou a vymícháme hladké, jemně husté těstíčko.

5. 

Rozehřejeme vaflovač a těsto (asi 80 g na jednu vafli) nalejeme a rozetřeme do forem.

6. 

Vaflovač uzavřeme a 5 minut vafle pečeme. Podáváme lehce pocukrované.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit