Dýňové vafle

Jemné dýňové vafle s vůní skořice a kardamomu.
recept,fotorecept,dýně máslová ,Sladké snídaně,
Sladké snídaně
Ingredience
Ingredience
kardamon mletý | ½ 10 | čajové lžičky kcal | |
cukr třtinový | 20 80 | gramů kcal | |
dýně máslová | 400 160 | gramů kcal | |
mléko | 300 144 | mililitrů kcal | |
mouka hladká | 350 1215 | kcal | |
olej slunečnicový | 4 540 | polévkové lžíce kcal | |
skořice mletá | ½ 7 | čajové lžičky kcal | |
soda bikarbona | ½ 0 | kcal | |
vejce slepičí | 3 264 | kcal |
Recept
1.
dýně máslová 400 gramů
Dýni (může být i dýně hokkaido) oloupeme, pokrájíme a 10 minut podusíme v hrnci.

2.
mléko 300 mililitrů • vejce slepičí 3 KS • olej slunečnicový 4 polévkové lžíce
Měkkou dýni vložíme do mixéru, přidáme studené mléko a rozmixujeme. Pak přidáme vajíčka, olej...

3.
cukr třtinový 20 gramů • skořice mletá ½ čajové lžičky • kardamon mletý ½ čajové lžičky
... cukr a koření. Opět promixujeme.

4.
mouka hladká 350 G • soda bikarbona ½ čl
Tekutý základ přendáme do hlubší nádoby, přidáme mouku smíchanou s jedlou sodou a vymícháme hladké, jemně husté těstíčko.

5.
Rozehřejeme vaflovač a těsto (asi 80 g na jednu vafli) nalejeme a rozetřeme do forem.

6.
Vaflovač uzavřeme a 5 minut vafle pečeme. Podáváme lehce pocukrované.

Dobrou chuť!