svetvemne.cz

Těstoviny

 
Těstoviny s omáčkou z černé fazole

Vynikající a výživné jídlo, které je v Asii také známé pod názvem "Jajangmyeon". Standardně se připravuje s vepřovým masem. My jsme tentokrát použili hovězí, ale dobré je také s kuřecím či s tofu.

Ukuchtil

Michal

Čas přípravy

45 min.

Obtížnost

střední

Zapečené šunkofleky

Klasická dobrota :) ze školních jídelen. Podáváme s kyselou okurkou.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

střední

Zapečené těstoviny se zelím

Jednoduchý, chutný a levný recept pro zimní období.

Ukuchtil

Jurgason

Čas přípravy

Obtížnost

nízká

Studený těstovinový salát

Chutný těstovinový salát s jogurtovým dresinkem.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

Obtížnost

nízká

Špagety Carbonara

Carbonara je tradiční italská úprava těstovin se slaninou, sýrem Pecorino a vajíčky. Nejvhodnější těstoviny na přípravu jsou právé špagety.

Ukuchtil

Michal

Čas přípravy

20 min.

Obtížnost

nízká

Boloňské špagety

Jeden z mnoha druhů receptů na oblíbené boloňské špagety.

Ukuchtil

Michal

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

střední

Špagety zahradníka

Špagety s různou zeleninou

Ukuchtil

Zuzka

Čas přípravy

40 min.

Obtížnost

nízká

Špecle s pivním sýrem, slaninou a cibulí

Špecle jsou v podstatě noky, které najdeme v jídelníčcích německy mluvících národů jako "Spätzle". Jsou nejen velmi oblíbené jako příloha k masu s omáčkou, ale i jako samostatný pokrm, když jsou smíchány se sýrem, slaninou a jinými chutnými ingrediencemi.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

40 min.

Obtížnost

střední

Halušky

Jednoduché noky z mouky a vody vhodné jako příloha k perkeltu a guláši. Také mohou být servírovány jako samostatné jídlo nasladko s mákem a cukrem ... nebo naslano s tvarohem a opečenou slaninou.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

30 min.

Obtížnost

nízká

Pikantní těstoviny s tuňákem

Výborné pikantní těstoviny s tuňákem.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

Obtížnost

nízká

Tarhoňa

Jak si dobře připravit tarhoňu. Tato chutná těstovina je velmi vhodnou přílohou k různým jídlům, ať už vařeným, pečeným nebo dušeným.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

30 min.

Obtížnost

nízká

Brynzové pirohy

Oblíbené tradiční slovenské pirohy se smetanou a slaninou. Servírujeme podle chuti posypané nasekanou pažitkou, nasekaným koprem, nebo smaženou cibulkou.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

1 h. 30 min.

Obtížnost

střední

Šunkové fleky s cibulkou

Oblíbené zapékané šunkové fleky s opečenou cibulkou a sýrovou vrstvou na povrchu. Podáváme s čerstvým zeleninovým salátem nebo s kyselou okurkou či čalamádou.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

45 min.

Obtížnost

nízká

Sýrovo-šunkové makarony

Krémové těstoviny s jemnou sýrovou omáčkou a šunkovými proužky.

Ukuchtil

Michal

Čas přípravy

30 min.

Obtížnost

střední

Zapečené těstoviny se špenátem

Výborný rychlý bezmasý oběd.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

40 min.

Obtížnost

nízká

Špagety s brokolicovou omáčkou

Špagety s výbornou brokolicovo-sýrovou omáčkou

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

40 min.

Obtížnost

nízká

Těstoviny zapékané s lilkem

Recept na zapékané těstoviny s lilkem, žampiony, šunkou a fazolovými lusky.

Ukuchtil

Jurgason

Čas přípravy

45 min.

Obtížnost

střední

Těstoviny se žampiony a tyrolskou šunkou

Recept na přípravu těstovin s částečnou pomocí vaření v parním hrnci

Ukuchtil

Zuzka

Čas přípravy

30 min.

Obtížnost

nízká

Lasagne

Jednoduchý recept na přípravu tradičního italského hlavního jídla z těstovin a vepřového masa.

Ukuchtil

Norika

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

střední

Lasagne s jemným bešamelem

Recept na přípravu klasického italského jídla se zvlášť připravovaným bešamelem.

Ukuchtil

Jurgason

Čas přípravy

1 h. 30 min.

Obtížnost

střední

 

 
 

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit