svetvemne.cz

Vepřové maso na houbách

     

Recept na přípravu dušeného vepřového masa na čerstvých žampionech. Vhodnou přílohou je rýže nebo bramborová kaše.

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

nízká

 

Kategorie:   

 

 
 

1. 

vepřové karé 450 g  sůl  pepř černý mletý  paprika červená mletá  hořčice plnotučná

Vepřové karé upravíme na tenké řízky. Osolíme, opepříme, posypeme červenou paprikou a potřeme hořčicí.

2. 

Maso zprudka osmahneme na troše oleje z obou stran.

3. 

cibule 1 ks  žampiony 280 g  slanina oravská 100 g

Na pánvi osmahneme nadrobno pokrájenou slaninu, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli. Po zesklovatění cibule přidáme na tenké plátky pokrájené žampiony, které chvíli opékáme.

4. 

kmín drcený 1 špetka  voda  koření nové  mouka hladká 3 PL

Následně přidáme k osmahnutému masu. Podlijeme vodou tak, aby maso bylo pod hladinou, přidáme kmín a přikryté dusíme dokud maso není měkké. Před dovařením zahustíme moukou rozmíchanou ve studené vodě a povaříme dalších 10 minut.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit