Recept na přípravu dušeného vepřového masa na čerstvých žampionech. Vhodnou přílohou je rýže nebo bramborová kaše.
recept,fotorecept,vepřové karé,žampiony,Vepřové maso
Vepřové maso
Ukuchtil
Počet porcí
4
Čas přípravy
60 min.
Obtížnost
nízká
1.
vepřové karé 450 gramů • sůl • pepř černý mletý • paprika červená mletá • hořčice plnotučná
Vepřové karé upravíme na tenké řízky. Osolíme, opepříme, posypeme červenou paprikou a potřeme hořčicí.
2.
Maso zprudka osmahneme na troše oleje z obou stran.
3.
cibule 1 kus • žampiony 280 gramů • slanina oravská 100 gramů
Na pánvi osmahneme nadrobno pokrájenou slaninu, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli. Po zesklovatění cibule přidáme na tenké plátky pokrájené žampiony, které chvíli opékáme.
4.
kmín drcený 1 špetka • voda • koření nové • mouka hladká 3 polévkové lžíce
Následně přidáme k osmahnutému masu. Podlijeme vodou tak, aby maso bylo pod hladinou, přidáme kmín a přikryté dusíme dokud maso není měkké. Před dovařením zahustíme moukou rozmíchanou ve studené vodě a povaříme dalších 10 minut.
Dobrou chuť!
cibule | 1 | kus | |
hořčice plnotučná | - | ||
kmín drcený | 1 | špetka | |
koření nové | - | ||
mouka hladká | 3 | polévkové lžíce | |
paprika červená mletá | - | ||
pepř černý mletý | - | ||
slanina oravská | 100 | gramů | |
sůl | - | ||
vepřové karé | 450 | gramů | |
voda | - | ||
žampiony | 280 | gramů |