Vepřové maso na houbách
Recept na přípravu dušeného vepřového masa na čerstvých žampionech. Vhodnou přílohou je rýže nebo bramborová kaše.
recept,fotorecept,vepřové karé,žampiony,Vepřové maso
Vepřové maso
Kategorie
Vepřové maso
Ingredience
Ingredience
cibule | 1 | kus | |
hořčice plnotučná | - | ||
kmín drcený | 1 | špetka | |
koření nové | - | ||
mouka hladká | 3 | polévkové lžíce | |
paprika červená mletá | - | ||
pepř černý mletý | - | ||
slanina oravská | 100 | gramů | |
sůl | - | ||
vepřové karé | 450 | gramů | |
voda | - | ||
žampiony | 280 | gramů |
Recept
1.
vepřové karé 450 gramů • sůl • pepř černý mletý • paprika červená mletá • hořčice plnotučná
Vepřové karé upravíme na tenké řízky. Osolíme, opepříme, posypeme červenou paprikou a potřeme hořčicí.
2.
Maso zprudka osmahneme na troše oleje z obou stran.
3.
cibule 1 kus • žampiony 280 gramů • slanina oravská 100 gramů
Na pánvi osmahneme nadrobno pokrájenou slaninu, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli. Po zesklovatění cibule přidáme na tenké plátky pokrájené žampiony, které chvíli opékáme.
4.
kmín drcený 1 špetka • voda • koření nové • mouka hladká 3 polévkové lžíce
Následně přidáme k osmahnutému masu. Podlijeme vodou tak, aby maso bylo pod hladinou, přidáme kmín a přikryté dusíme dokud maso není měkké. Před dovařením zahustíme moukou rozmíchanou ve studené vodě a povaříme dalších 10 minut.
Dobrou chuť!