Vepřové maso na houbách

Recept na přípravu dušeného vepřového masa na čerstvých žampionech. Vhodnou přílohou je rýže nebo bramborová kaše.
recept,fotorecept,vepřové karé,žampiony,Vepřové maso
Vepřové maso
Kategorie
Vepřové maso ›Ingredience
Ingredience
| cibule | 1 ?? | kus kcal | |
| hořčice plnotučná | 0 ?? | kcal | |
| kmín drcený | 1 4 | špetka kcal | |
| koření nové | 0 ?? | kcal | |
| mouka hladká | 3 157 | polévkové lžíce kcal | |
| paprika červená mletá | 0 ?? | kcal | |
| pepř černý mletý | 0 ?? | kcal | |
| slanina oravská | 100 590 | gramů kcal | |
| sůl | 0 ?? | kcal | |
| vepřové karé | 450 653 | gramů kcal | |
| voda | 0 ?? | kcal | |
| žampiony | 280 45 | gramů kcal |
Recept
1.
vepřové karé 450 gramů • sůl • pepř černý mletý • paprika červená mletá • hořčice plnotučná
Vepřové karé upravíme na tenké řízky. Osolíme, opepříme, posypeme červenou paprikou a potřeme hořčicí.

2.
Maso zprudka osmahneme na troše oleje z obou stran.

3.
cibule 1 kus • žampiony 280 gramů • slanina oravská 100 gramů
Na pánvi osmahneme nadrobno pokrájenou slaninu, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli. Po zesklovatění cibule přidáme na tenké plátky pokrájené žampiony, které chvíli opékáme.

4.
kmín drcený 1 špetka • voda • koření nové • mouka hladká 3 polévkové lžíce
Následně přidáme k osmahnutému masu. Podlijeme vodou tak, aby maso bylo pod hladinou, přidáme kmín a přikryté dusíme dokud maso není měkké. Před dovařením zahustíme moukou rozmíchanou ve studené vodě a povaříme dalších 10 minut.

Dobrou chuť!























