svetvemne.cz

Mrkvový koláč

     

Recept na fantastický mrkvový dort s oříšky na omáčce z kokosového mléka a mascarpone.

Ukuchtil

Počet porcí

15

Čas přípravy

1 h. 30 min.

Obtížnost

vysoká

 

Kategorie:   

 

 
 
Cukr krystalový150gramů
Kypřicí prášek do pečiva15gramů
Mouka polohrubá1čajová lžička
Mouka polohrubá300gramů
Mrkev300gramů
Máslo10gramů
Olej slunečnicový100mililitrů
Ořechy vlašské50gramů
Pomerančová kůra1čajová lžička
Pomerančová šťáva100mililitrů
Rozinky50gramů
Skořice mletá1čajová lžička
Vaječný bílek2kusy
Vaječný žloutek2kusy

1. 

vaječný žloutek 2 ks  cukr krystalový 150 g

Žloutky a cukr utřeme do pěny.

2. 

olej slunečnicový 100 ml  skořice mletá 1 ČL  pomerančová kůra 1 ČL  pomerančová šťáva 100 ml

Přimícháme uvedené ingredience.

3. 

mouka polohrubá 300 g  kypřicí prášek do pečiva 15 g

Mouku s kypřícím práškem prosejeme, spolu dobře promícháme a postupně přimícháváme k připravenému základu těsta.

4. 

mrkev 300 g

Mrkev nastrouháme najemno a vmícháme do těsta.

5. 

ořechy vlašské 50 g  rozinky 50 g

Přimícháme rozinky a nahrubo pokrájené ořechy.

6. 

vaječný bílek 2 ks

Z vaječných bílků vyšleháme tuhý sníh.

7. 

Jemně vmícháme sníh z vaječných bílků.

8. 

máslo 10 g  mouka polohrubá 1 ČL

Dno kruhové formy vyložíme papírem na pečení, okraje vymažeme máslem a vysypeme moukou.

9. 

Těsto vylejeme rovnoměrně do formy.

10. 

Pečeme 45 min. při teplotě 170 °C.

11. Příprava omáčky

V hrnci zahřejeme máslo, cukr, kokosové mléko a mascarpone. Přidáme postupně trochu mouky na zahuštění. Výsledkem bude jemná hladká, mírně sladká omáčka.

12. Servírování

Na talíř nalijeme naběračkou trochu omáčky, do které položíme porci koláče.

Servírování

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit