Mrkvový koláč
Recept na fantastický mrkvový dort s oříšky na omáčce z kokosového mléka a mascarpone.
recept,fotorecept,pomerančová kůra,pomerančová šťáva,mouka polohrubá,mrkev,Koláče
Koláče
Ingredience
Ingredience
cukr krystalový | 150 | gramů | |
cukr krystalový | 2 | polévkové lžíce | |
kypřicí prášek do pečiva | 15 | gramů | |
mascarpone | 250 | gramů | |
mléko kokosové | 100 | mililitrů | |
mouka polohrubá | 1 | čajová lžička | |
mouka polohrubá | 300 | gramů | |
mrkev | 300 | gramů | |
máslo | 60 | gramů | |
olej slunečnicový | 100 | mililitrů | |
ořechy vlašské | 50 | gramů | |
pomerančová kůra | 1 | čajová lžička | |
pomerančová šťáva | 100 | mililitrů | |
rozinky | 50 | gramů | |
skořice mletá | 1 | čajová lžička | |
vaječný bílek | 2 | kusy | |
vaječný žloutek | 2 | kusy |
Recept
2.
olej slunečnicový 100 mililitrů • skořice mletá 1 čajová lžička • pomerančová kůra 1 čajová lžička • pomerančová šťáva 100 mililitrů
Přimícháme uvedené ingredience.
3.
mouka polohrubá 300 gramů • kypřicí prášek do pečiva 15 gramů
Mouku s kypřícím práškem prosejeme, spolu dobře promícháme a postupně přimícháváme k připravenému základu těsta.
7.
Jemně vmícháme sníh z vaječných bílků.
8.
máslo 10 gramů • mouka polohrubá 1 čajová lžička
Dno kruhové formy vyložíme papírem na pečení, okraje vymažeme máslem a vysypeme moukou.
9.
Těsto vylejeme rovnoměrně do formy.
10.
Pečeme 45 min. při teplotě 170 °C.
11. Příprava omáčky
máslo 50 gramů • cukr krystalový 2 polévkové lžíce • mléko kokosové 100 mililitrů • mascarpone 250 gramů
V hrnci zahřejeme máslo, cukr, kokosové mléko a mascarpone. Přidáme postupně trochu mouky na zahuštění. Výsledkem bude jemná hladká, mírně sladká omáčka.
12. Servírování
Na talíř nalijeme naběračkou trochu omáčky, do které položíme porci koláče.
Dobrou chuť!