svetvemne.cz

> Sezona - Cibule

Sezona - Cibule

 
Pečené vepřová kýta s kořenovou zeleninou

Oblíbené pečené vepřové na zelenině. Podáváme s bramborovou přílohou, s kyselou okurkou či chutným salátem z řepy.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

2 h. 30 min.

Obtížnost

střední

Bramborová placka s cibulí a medvědím česnekem

Velká bramborová placka na plechu s ovesných vločkami a lněnými semínky, ochucená opečenou cibulí a medvědím česnekem.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

střední

Guláš s pivem

Hustý guláš z hovězího a vepřového masa s chutí piva.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

2 h. 30 min.

Obtížnost

nízká

Pečené vepřové maso na cibuli s mrkví

Jemná, pečená vepřová kýta špikovaná uzenou slaninou. Doporučujeme podávat s dušenými bramborami a s kyselou okurkou.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

2 h.

Obtížnost

střední

Kuřecí maso v cibulové omáčce

Šťavnaté, voňavé kuřecí v cibulové omáčce.

Ukuchtil

Jurgason

Čas přípravy

45 min.

Obtížnost

střední

Houbová smaženice

Vydejte se na podzim brzy ráno do lesa a pak si připravte chutnou snídani.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

Obtížnost

nízká

Bůčkové karbanátky

Chutné nadýchané karbanátky. Podáváme s vařenými bramborami.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

střední

Kokosová dušená zelenina

Chutná a výborná vegetariánská zelenina inspirovaná indickou kuchyní. Můžeme konzumovat s rýží nebo jako samostatný pokrm, zvláště při držení odlehčující diety.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

40 min.

Obtížnost

střední

Fučka

Tradiční "profoukaná" bramborová kaše. Podáváme jako samostatný pokrm s osmaženou cibulkou, nebo jako přílohu.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

40 min.

Obtížnost

střední

Rybí filé v zelenině

Zdravá ryba ve zdravé zelenině.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

střední

Špízy z mletého masa

Pečené špízy servírujeme s přílohami z brambor.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

1 h. 30 min.

Obtížnost

nízká

Škvarková hnízda

Něco k zakousnutí k dobře vychlazenému pivu.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

1 h. 20 min.

Obtížnost

střední

Zeleninové kedlubnovo-cuketové placky

Skvělé placky, které můžeme konzumovat samostatně se smetanou či tatarskou omáčkou. Jsou dobrou volbou i jako příloha k jídlům z masa.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

střední

Kotlíkový guláš

Cca 8 litrů vynikajícího masového guláše připraveného v 16 litrovém kotlíku na hořícím borovém dřevě. Počet porcí je přímo úměrný hladu a potřebě "přidat si nášup" všech zúčastněných kuchařů a pomocníků.

Ukuchtil

Michal

Čas přípravy

4 h.

Obtížnost

střední

Plněný pikantní hermelín v oleji

Oblíbený nakládaný sýr s bílou plísní na povrchu plněný pikantní nádivkou a cibulí.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

Obtížnost

střední

Tatarská omáčka ze zakysané smetany

Lehká tatarská omáčka je vhodná ke smaženým jídlům ze zeleniny.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

10 min.

Obtížnost

nízká

Bramborák na plechu

Oblíbené bramboráky jednoduše upečené v jednom kuse, na plechu.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

střední

Česneková polévka s bramborami

Polévka plná zdraví.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

40 min.

Obtížnost

střední

Smažené kořeněné brambory s cibulí

Velmi chutné přílohové brambory, které můžeme podávat i jako samostatný pokrm. Recept inspirovaný indickou kuchyní.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

50 min.

Obtížnost

střední

Kachní játra v cibulové omáčce

Šťavnatá kachní játra v sladko-slané cibulové omáčce. Porce při servírování posypeme sušenými brusinkami, čímž se zvýrazní jemná sladká chuť pokrmu.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

40 min.

Obtížnost

střední

 

 
 

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit