svetvemne.cz

Sezónní recepty

 
Dýňový prívarok s dušeným hovězím masem

Dýňový prívarok s dušeným hovězím je velmi oblíbený. Připravili jsme pro vás tento klasický recept z chutné mladé dýně, kterou jsme nastrouhali i s jejími jadérky a z nových snadno oloupaných brambor, abychom v bramborách zachovali co nejvíce vitamínů.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

2 h.

Obtížnost

střední

Tzatziki Nový recept

Tzatziki

Tzatziki (caciky) je oblíbená řecká omáčka nebo také salát. Často se podává jako předkrm, ale i jako příloha ke řeckým jídlům například k souvlaki či gyrosu.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

Obtížnost

střední

Bramborová placka s cibulí a medvědím česnekem

Velká bramborová placka na plechu s ovesných vločkami a lněnými semínky, ochucená opečenou cibulí a medvědím česnekem.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

střední

Coleslaw z červeného zelí

Oblíbený zeleninový salát ze zdravého červeného zelí a zeleniny.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

střední

Hovězí mleté maso se bramborovo-sýrovou kaší

Zapečené maso se zeleninou a sýrem ochucenou bramborovou kaší. Je to výborný oběd, či večeře a bude všem chutnat. Vyzkoušejte!

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

1 h. 30 min.

Obtížnost

střední

Kapusta na smetaně Nový recept

Kapusta na smetaně

Základní recept na kapustu na smetaně. Podle vlastních preferencí si jej můžete vylepšit přidáním česneku, smažené cibulky, nebo posypat slunečnicovými či sezamovými semínky.

Ukuchtil

Michal

Čas přípravy

35 min.

Obtížnost

nízká

Pečené vepřová kýta s kořenovou zeleninou

Oblíbené pečené vepřové na zelenině. Podáváme s bramborovou přílohou, s kyselou okurkou či chutným salátem z řepy.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

2 h. 30 min.

Obtížnost

střední

Brynzové plněné chlebíčky

Vynikající chuťovka i předkrm na oslavu i svátky. Podáváme k oblíbeným salátům, k obloženým mísám a konzumujeme příborem.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

40 min.

Obtížnost

nízká

Jarní masová roláda

Barevná hovězí roláda zapečená v listovém těstě. Můžeme ji podávat jako teplý oběd s bramborovou přílohou. Stejně skvělá je i na studeno, a proto je velmi vhodná jako velikonoční pohoštění.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

2 h.

Obtížnost

střední

Hovězí kostky ve smetanové omáčce s mrkví

Měkkoučké hovězí maso v lahodné omáčce, podávané s kynutým knedlíkem. To musíte vyzkoušet!

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

1 h. 30 min.

Obtížnost

střední

Špenátovo brynzové chuťovky

Skvělý slaný koláč, vhodný na stůl kdykoliv, a nejen jako chuťovka během velikonočních svátků.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

45 min.

Obtížnost

nízká

Krůtí roláda se špenátem a míchanými vajíčky

Velmi chutná masová roláda, která upoutá svou barevností a bude se vyjímat na vašem velikonočním stole.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

1 h. 10 min.

Obtížnost

střední

Hovězí roláda se špenátem

Nejen skvělé velikonoční pohoštění při podávání na studeno, ale i chutný oběd či večeře při podávání za tepla.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

1 h. 30 min.

Obtížnost

střední

Okurkovo-rajčatový salát se smetanou

Osvěžující letní salát z oblíbené zeleniny.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

Obtížnost

nízká

Pečené vepřové maso na cibuli s mrkví

Jemná, pečená vepřová kýta špikovaná uzenou slaninou. Doporučujeme podávat s dušenými bramborami a s kyselou okurkou.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

2 h.

Obtížnost

střední

Krůtí kostky na paprice

Jemné dušené krůtí maso na paprice a cibuli, která tvoří lehkou omáčku. Nejlépe chutná s dušenou rýží.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

45 min.

Obtížnost

střední

Zapečený květák s tvarohem

Vynikající zapečený květák s extra bílkovinami v podobě tvarohu, na slano. Servírujeme s kyselými okurkami nebo kyselým zelím.

Ukuchtil

Michal

Čas přípravy

1 h. 10 min.

Obtížnost

střední

Plněná veganská tykev

Chutná plněná tykev bez masa. Podáváme s bramborovou přílohou.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

1 h. 30 min.

Obtížnost

střední

Cuketové brambory s medvědím česnekem

Skvělá příloha nebo hlavní chod? Je jen na vás, co si vyberete!

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

30 min.

Obtížnost

nízká

Bílá fazolová omáčka s párkem

Oblíbená omáčka z bílých fazolí. Podáváme s dokřupava opečenými párky a chlebem.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

Obtížnost

nízká

 

 
 

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit