Pečené brambory s tuňákem

recept,fotorecept,brambory,tuňák konzervovaný v rostlinném oleji,Ryby,Bezlepkové
Ryby
Ingredience
Ingredience
brambory | 750 690 | gramů kcal | |
cibule | 1 ?? | kus kcal | |
citronová šťáva | 0 ?? | kcal | |
olej olivový | 0 ?? | kcal | |
pepř černý mletý | 0 ?? | kcal | |
sůl | 0 ?? | kcal | |
tatarská omáčka | 50 253 | mililitrů kcal | |
tuňák konzervovaný v rostlinném oleji | 140 395 | gramů kcal |
Recept
1. Vaření brambor
brambory 750 gramů
9 středně velkých brambor dokonale omyjeme pod tekoucí vodou, abychom z nich odstranili zbytky hlíny. Brambory vaříme v osolené vodě 15-20 minut, dokud nejsou měkké.

2.
Brambory oloupeme, rozkrojíme, řeznou stranu osolíme a uložíme do olejem vymazaného pekáče. Brambory můžeme péct i na plechu na papíře na pečení. Pečeme v horkovzdušné troubě s horním ohřevem a ventilátorem 15 minut na 180 °C.

3.
tuňák konzervovaný v rostlinném oleji 140 gramů • cibule 1 kus • citronová šťáva • pepř černý mletý
Z konzervy odstraníme olej. Tuňáka dáme do misky, přidáme očištěnou a nadrobno nakrájenou cibuli, opepříme, ochutíme šťávou z poloviny citronu a promícháme.

4.
tatarská omáčka 50 mililitrů
Brambory uložíme na servírovací talíř, rozdělíme na ně ochuceného tuňáka, polijeme tatarskou omáčkou a podáváme. Brambory podáváme samostatně nebo s jemně restovanou a dušenou zeleninou.

Dobrou chuť!