Argentinský zajíc s hráškem a kukuřicí

Stehna tmavého argentinského zajíce zakoupíme předpřipravená, prošpikovaná slaninou. Můžeme si je připravit tak, jak je uvedeno na obalu polotovaru, nebo si je můžeme obohatit o další chutné ingredience.
recept,fotorecept,argentinský zajíc - stehna,víno červené suché,hrášek mražený,kukuřice mražená,Zaječí a králičí maso
Zaječí a králičí maso
Kategorie
Zaječí a králičí maso ›Ingredience
Ingredience
argentinský zajíc - stehna | 4 ?? | kusy kcal | |
cukr krystalový | 1 61 | polévková lžíce kcal | |
hrášek mražený | 300 231 | gramů kcal | |
kukuřice mražená | 300 264 | gramů kcal | |
mouka hladká | 0 ?? | kcal | |
máslo | 50 367 | gramů kcal | |
olej slunečnicový | 0 ?? | kcal | |
pepř černý mletý | 1 17 | čajová lžička kcal | |
sůl | 1 0 | čajová lžička kcal | |
voda | 0 ?? | kcal | |
víno červené suché | 250 205 | kcal |
Recept
1.
argentinský zajíc - stehna 4 kusy • mouka hladká • olej slunečnicový • víno červené suché 250 ML • cukr krystalový 1 polévková lžíce • sůl 1 čajová lžička • pepř černý mletý 1 čajová lžička
Stehna necháme rozmrazit, obalíme je v hladké mouce a prudce opečeme na oleji. Vložíme je do pekáče, podlijeme červeným vínem, přidáme cukr, sůl a pepř. Na stehna poklademe plátky slaniny, které byly u zakoupeného polotovaru. Pekáč uzavřeme a pečeme asi hodinu. Každých 15 minut pekáč otevřeme a zajíce přeléváme výpekem, podle potřeby dolijeme víno a trochu vody. Měkké maso odkryjeme a při vyšší teplotě zapečeme do křupava.

2.
máslo 50 gramů • hrášek mražený 300 gramů • kukuřice mražená 300 gramů • voda
Na pánvi rozpustíme máslo a přidáme hrášek s mrkví. Osolíme a udusíme doměkka. Podle potřeby podlijeme trochou vody.

Dobrou chuť!