RECEPTY

Králík na smetaně

Králík na smetaně

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star

Jemné králičí masíčko v krémové zeleninové omáčce servírované s knedlíkem.

recept,fotorecept,králík,smetana kyselá (14-18% tuku),Zaječí a králičí maso

Zaječí a králičí maso

Ukuchtil

Počet porcí

5

Čas přípravy

Obtížnost

střední

Ingredience

Ingredience

bobkový list

3

??

kusy

kcal

cibule

100

44

gramů

kcal

králík

1

1140

kilogram

kcal

mléko

100

48

mililitrů

kcal

mouka hladká

45

157

gramů

kcal

mrkev

200

90

gramů

kcal

ocet

5

32

polévkových lžic

kcal

petržel

150

95

gramů

kcal

smetana kyselá (14-18% tuku)

400

640

gramů

kcal

sůl

1

0

čajová lžička

kcal

sůl

0

??

kcal

voda

1

0

litr

kcal

 

Recept

1. Příprava mořidla

cibule 100 gramů  mrkev 200 gramů  petržel 150 gramů  voda 1 litr  ocet 5 polévkových lžic  sůl 1 čajová lžička  bobkový list 3 kusy

Zeleninu očistíme, pokrájíme, vložíme do hrnce, přilijeme vodu, ocet, přidáme sůl a bobkový list. Zeleninu přivedeme do varu, odstavíme z ohně a nálev necháme vychladnout.

Zeleninu očistíme, pokrájíme, vložíme do...

2. Příprava králíka

králík 1 kilogram

Králíka omyjeme ...

Králíka omyjeme ......

3. 

... a naporcujeme na menší části.

... a naporcujeme na menší části....

4. 

Připravené králičí maso vložíme do mořidla a necháme nejméně 12 hodin marinovat v chladničce.

Připravené králičí maso vložíme do mořidla...

5. Vaření

Králíka v nálevu uvaříme doměkka (60-80 minut). Potom maso a bobkový list z hrnce vyjmeme ...

Králíka v nálevu uvaříme doměkka (60-80...

6. Příprava omáčky

... a zeleninu najemno ponorným mixérem rozmixujeme.

... a zeleninu najemno ponorným mixérem...

7. 

smetana kyselá (14-18% tuku) 400 gramů  mléko 100 mililitrů  mouka hladká 45 gramů

Ve smetaně a mléce rozmícháme mouku.

Ve smetaně a mléce rozmícháme mouku....

8. 

sůl

Omáčku uvedeme do varu, přilijeme zavářku a za stálého míchání necháme povařit. Podle chuti dosolíme.

Omáčku uvedeme do varu, přilijeme zavářku a...

9. 

Do horké omáčky vložíme zpět maso, které se v ní prohřeje, můžeme servírovat.

Do horké omáčky vložíme zpět maso, které se...

Dobrou chuť!

Doporučené recepty

Články

Oblíbené hledání

Nejpopulárnější recepty

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 9 • Přihlásit