svetvemne.cz

Recepty italské kuchyně

 
Špagety Carbonara

Carbonara je tradiční italská úprava těstovin se slaninou, sýrem Pecorino a vajíčky. Nejvhodnější těstoviny na přípravu jsou právé špagety.

Ukuchtil

Michal

Čas přípravy

20 min.

Obtížnost

nízká

Špagety Aglio e Olio

Tradiční italské špagety s česnekem a olejem. Ochucené jsou pepřem, solí a chilli.

Ukuchtil

Michal

Čas přípravy

10 min.

Obtížnost

střední

Sýrovo-šunkové makarony

Krémové těstoviny s jemnou sýrovou omáčkou a šunkovými proužky.

Ukuchtil

Michal

Čas přípravy

30 min.

Obtížnost

střední

Vanilková Panna Cotta

Tradiční italský krémový dezert.

Ukuchtil

Michal

Čas přípravy

30 min.

Obtížnost

střední

Ossobuco - dušená telecí kližka

Italská specialita z Milána - telecí kližka s morkovou kostí dušená se zeleninou a vývarem.

Ukuchtil

Michal

Čas přípravy

2 h.

Obtížnost

střední

Lasagne s jemným bešamelem

Recept na přípravu klasického italského jídla se zvlášť připravovaným bešamelem.

Ukuchtil

Jurgason

Čas přípravy

1 h. 30 min.

Obtížnost

střední

Gnocchi se sýrem Pecorino

Bramborové noky s omáčkou ze sýru Pecorino a smetany. Gnocchi si můžete koupit a uvařit jednoduše za pár minut ve vodě, nebo připravit domácí, podle našeho receptu, který také najdete na naší stránce.

Ukuchtil

Michal

Čas přípravy

15 min.

Obtížnost

nízká

Boloňské špagety

Jeden z mnoha druhů receptů na oblíbené boloňské špagety.

Ukuchtil

Michal

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

střední

Tiramisu

Jemný italský dezert.

Ukuchtil

Michal

Čas přípravy

50 min.

Obtížnost

střední

Fantozziho rajčatová polévka

Rajčatová polévka na italský způsob s bazalkou a parmezánem.

Ukuchtil

Michal

Čas přípravy

40 min.

Obtížnost

nízká

Špagety s čerstvými rajčaty a bazalkou

Italská klasika "Spaghetti al pomodoro fresco e basilico" si našla popularitu v jídelníčcích gurmánů po celém světě díky jednoduchosti a příjemné chuti.

Ukuchtil

Michal

Čas přípravy

30 min.

Obtížnost

nízká

Špagety s bazalkovým pestem

Tradiční italské pesto je výborně ochutí těstoviny. Najdete v něm povzbuzující chuť parmezánu, oříškový podtón a jemnost bazalky. Jednoduše "Spaghetti al Pesto Genovese".

Ukuchtil

Zuzka

Čas přípravy

40 min.

Obtížnost

střední

Cannelloni s dýní

Trubkovité těstoviny plněné dýňovou směsí a zapečené s bešamelem.

Ukuchtil

Zuzka

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

střední

Šafránové rizoto

Krémová pochoutka lahodné chuti, také známá jako Milánské rizoto (Risotto alla Milanese).

Ukuchtil

Michal

Čas přípravy

40 min.

Obtížnost

nízká

Kuře Cacciatore

Italský recept na kuře Cacciatore [kačatóre] v omáčce s bylinkami, paprikami, rajčaty a černými olivamy. Jako příloha dobře poslouží špagety nebo rýže.

Ukuchtil

Michal

Čas přípravy

1 h. 30 min.

Obtížnost

střední

Rizoto se sýrem Pecorino

Návyková dobrota s typickou chutí ovčího sýru Pecorino.

Ukuchtil

Michal

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

nízká

Houbové rizoto s liškami

Recept na přípravu lahodného krémového italského rizota s čerstvými liškami.

Ukuchtil

Michal

Čas přípravy

40 min.

Obtížnost

nízká

Hráškové rizoto

Chutné krémové rizoto s hráškem.

Ukuchtil

Michal

Čas přípravy

40 min.

Obtížnost

nízká

Lasagne

Jednoduchý recept na přípravu tradičního italského hlavního jídla z těstovin a vepřového masa.

Ukuchtil

Norika

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

střední

Pesto z medvědího česneku

200 gramů skvělé, husté, pikantní omáčky. Pesto z medvědího česneku je plné vitaminů a v chladničce vám, po zalití trochou olivového oleje, vydrží několik měsíců. Vhodné je k ochucení těstovin, do salátů, nebo si ho přidejte do různých jídel podle chuti.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

15 min.

Obtížnost

nízká

 

 
 

 

© 2011 - 2020 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit