svetvemne.cz

Přílohy > Zeleninové přílohy

Zeleninové přílohy

 
Dýňové pyré z dýně Hokaido

Zdravá, příloha k jídlům z vepřového a hovězího masa. Porce 250 g má pouze 125 kcal.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

30 min.

Obtížnost

nízká

Pečená červená řepa s česnekem

Chutná příloha k masu. Vhodná i jako předkrm se sýrovou oblohou.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

1 h. 30 min.

Obtížnost

nízká

Cuketové placky

Jednoduchý recept na přípravu jemných cuketových placek.

Ukuchtil

Michal

Čas přípravy

40 min.

Obtížnost

nízká

Zapečený sladký brambor s dýní hokaido

Příloha plná vitaminů, vhodná zejména ke kuřecímu a hovězímu masu.

Ukuchtil

Michal

Čas přípravy

35 min.

Obtížnost

nízká

Dušené bílé zelí

Dušené zelí podáváme k pečené kachně nebo k pečeným vepřovýmu masům. Pokud při jeho přípravě použitý cukr necháme zkaramelizovat, bude mít hotový pokrm podle stupně karamelizace vždy jinou výslednou barvu.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

50 min.

Obtížnost

nízká

Dušené kysané zelí

Chutná příloha k pečené drůbeži podávané s knedlíkem.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

40 min.

Obtížnost

nízká

Mrkvovo-bramborové pyré

Pyré podáváme k různě upraveným masům. Velmi vhodné je jako barevně zajímavá příloha pro děti.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

Obtížnost

nízká

Celerové pyré

Jemná bramborovo-celerová kaše, vhodná jako příloha k rybě, nebo šťavnatému soté.

Ukuchtil

Michal

Čas přípravy

40 min.

Obtížnost

nízká

Čočkovo-hrachový pikantní dál

Dál (dhál) je luštěninová kaše podáváná jako základní součást indického obědového menu. Toto velmi zdravé jídlo, plné bílkovin, je oblíbené i v dalších zemích Orientu.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

1 h. 45 min.

Obtížnost

střední

Dušené červené zelí s jablky

Jemné, sladko-kyselé dušené zelí s jablky, brusinkami a skořicí. Chuťově zajímavá příloha k pečené kachně.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

40 min.

Obtížnost

střední

Pečená dýně

Zdravá dobrota. Pečenou dýni můžete konzumovat přímo po jejím upečení a oloupání. Obyčejně je dost sladká, ale můžete si ji jemně přisladit. Kromě přímé konzumace připravujeme z dužiny dýně chutné sladké koláče.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

1 h. 30 min.

Obtížnost

nízká

Dýně zapečená s brynzou

Ukuchtil

Zuzka

Čas přípravy

40 min.

Obtížnost

nízká

Dušená zelenina s kokosem a brusinkami

Chuťově zajímavá sladká zelenina, vhodná jako příloha k mnoha pokrmům. Vyplatí se zkusit nabídnout takto připravenou zeleninu dětem, které obecně zeleninu moc nemusí.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

25 min.

Obtížnost

nízká

Medová dýně se skořicí

Sladká pečená dýně, je ta nejlepší zdravá a voňavá chuťovka :)

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

1 h. 40 min.

Obtížnost

nízká

Dušené medové zelí

Bílé zelí se sladkou medovou chutí je vynikající příloha k pečené kachně.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

45 min.

Obtížnost

nízká

Pikantní lilková pasta

Hustá pasta z lilku je výborná příloha ke grilovaným masům. Chutné vegetariánské jídlo připravíme, když ji podáváme k pečeným bramborám.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

20 min.

Obtížnost

střední

Dušené červené zelí

Ukuchtil

Norika

Čas přípravy

2 h.

Obtížnost

nízká

Pečená dýně hokaido

Lehká sezónní příloha sladké chuti.

Ukuchtil

Zuzka

Čas přípravy

30 min.

Obtížnost

nízká

Červené zelí s pomerančem

Dušené červené zelí s čerstvou pomerančovou šťávou má jemnou citrusovou chuť.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

50 min.

Obtížnost

nízká

Kvašené zelí na červené cibuli

Rychle připravené dušené zelí jako příloha vhodná ke všem pečeným masům.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

20 min.

Obtížnost

nízká

 
 

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit