Bramborový salát s kukuřicí bez majonézy
Lehký, chutný salát k smaženým pokrmům.
recept,fotorecept,brambory,kukuřice sterilovaná,Bramborové saláty,Bezlepkové,Sezónní recepty
Bramborové saláty
Ingredience
Ingredience
brambory | 600 | gramů | |
cibule | 150 | gramů | |
cukr krystalový | 20 | gramů | |
hořčice plnotučná | 1 | polévková lžíce | |
kukuřice sterilovaná | 200 | gramů | |
ocet | 20 | mililitrů | |
okurka sterilovaná kyselá | 150 | gramů | |
pepř černý mletý | 1 | čajová lžička | |
sůl | 2 | čajové lžičky | |
voda | 250 | mililitrů |
Recept
1.
brambory 600 gramů • cibule 150 gramů • okurka sterilovaná kyselá 150 gramů • kukuřice sterilovaná 200 gramů
Brambory uvaříme ve slupce, slijeme vodu, necháme vychladnout a oloupeme. Oloupeme cibuli, překrojíme na polovinu a nakrájíme na měsíčky. Měsíčky cibule rozebereme. Okurky nakrájíme na kostičky. Kukuřici scedíme.
2.
voda 250 mililitrů • cukr krystalový 20 gramů • sůl 2 čajové lžičky • pepř černý mletý 1 čajová lžička • ocet 20 mililitrů • hořčice plnotučná 1 polévková lžíce
Vodu svaříme s cukrem, solí, octem a pepřem. Nálev necháme vychladnout. Přimícháme hořčici.
3.
Do mísy nakrájíme na kolečka brambory, přidáme cibuli, okurku a kukuřici. Zalijeme nálevem, opatrně promícháme a odložíme do chladu na noc odstát.
Dobrou chuť!