Lahůdkový kukuřičný salát
Výborný kukuřičný salát s tatarskou omáčkou, vhodný pro přípravu obložených mís na různé oslavy.
recept,fotorecept,dietní salám,kukuřice sterilovaná,tatarská omáčka,Masové saláty,Bezlepkové
Masové saláty
Ingredience
Ingredience
cibule | 1 | kus | |
dietní salám | 300 | gramů | |
kečup | 3 | polévkové lžíce | |
kukuřice sterilovaná | 270 | gramů | |
ocet | ½ | polévkové lžíce | |
okurka sterilovaná kyselá | 3 | kusy | |
olej olivový | 2 | polévkové lžíce | |
pepř bílý mletý | ¼ | čajové lžičky | |
sůl | ½ | čajové lžičky | |
tatarská omáčka | 250 | gramů | |
vejce slepičí | 3 | kusy | |
worcester | 2 | polévkové lžíce |
Recept
1.
vejce slepičí 3 kusy
Vajíčka uvaříme natvrdo. Mezitím si připravíme a pokrájíme ostatní suroviny.
2.
cibule 1 kus • okurka sterilovaná kyselá 3 kusy • dietní salám 300 gramů • kukuřice sterilovaná 270 gramů
Menší cibuli, okurky, vajíčka nakrájíme nadrobno, šunku (nebo dietní salám) na proužky. Přidáme sterilovanou kukuřici bez nálevu.
3.
sůl ½ čajové lžičky • pepř bílý mletý ¼ čajové lžičky • kečup 3 polévkové lžíce • ocet ½ polévkové lžíce • worcester 2 polévkové lžíce • tatarská omáčka 250 gramů • olej olivový 2 polévkové lžíce
Přidáme sůl, pepř, kečup, ocet, olej, worchesterovou omáčku a nakonec tatarskou omáčku.
4.
Vše spolu promícháme, odložíme do lednice a po odleýení podáváme s čerstvým pečivem, nebo jako přílohu k masu.
Dobrou chuť!