Chutný, zdravý a velmi dobrý zeleninový guláš z indické kuchyně. Podáváme s rýží. Druhy zeleniny v zeleninovém kari můžeme obměňovat. Namísto cukety použijte například lilek či dýni ...
Basmati je dokonalá dlouhozrnná rýže, s nezaměnitelnou oříškovou chutí, která je lehce stravitelná a zcela bezlepková. Má nízký glykemický index a méně kalorií než jiné druhy rýže. Při vaření se vůbec neslepí a nejen proto ...
Recept na přípravu jemných knedlíčků z tvarohového těsta, podávaných se sladkým posypem ze strouhanky. Knedlíčky jsou přelité sladkokyselou omáčkou z čerstvých meruněk. Pro větší rodinku doporučujeme zdvojnásobit dávky ...
Chutná jemná kachna - jednoduchý recept z dob dávno minulých. Podáváme s uvedenou hroznovou omáčkou a lokšemi, nebo s oblíbeným dušeným zelím a knedlíkem.
Recept na vynikající indicko-čínské jídlo z květáku, v jemně pikantní omáčce (Gobi manchurian). Chutná velmi i dětem. Pokud vaříte jen pro dospěláky, neváhejte zařadit mezi koření více pikantní pasty nebo pálivé papričky.
Šťavnatý zákusek z chlazeného rolovaného listového těsta, sladkého čokoládového pudinku, banánů a křupavých mandlí. Pro ještě rychlejší přípravu můžete použít pudink jako hotový výrobek, do kterého vmícháte mandle.