svetvemne.cz

Bezlaktózové

 
Pesto z medvědího česneku

200 gramů skvělé, husté, pikantní omáčky. Pesto z medvědího česneku je plné vitaminů a v chladničce vám, po zalití trochou olivového oleje, vydrží několik měsíců. Vhodné je k ochucení těstovin, do salátů, nebo si ho přidejte do různých jídel podle chuti.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

15 min.

Obtížnost

nízká

Krůtí kostky na paprice

Jemné dušené krůtí maso na paprice a cibuli, která tvoří lehkou omáčku. Nejlépe chutná s dušenou rýží.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

45 min.

Obtížnost

střední

Pečené vepřové maso na cibuli s mrkví

Jemná, pečená vepřová kýta špikovaná uzenou slaninou. Doporučujeme podávat s dušenými bramborami a s kyselou okurkou.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

2 h.

Obtížnost

střední

Houbová polévka s černými fazolemi

Hustá chutná polévka k obědu i večeři.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

1 h. 30 min.

Obtížnost

střední

Tofu v trojobalu Nový recept

Tofu v trojobalu

I takto evropsky lze přistoupit k této typicky asijské potravině. Podáváme například s bramborovým pyré a tatarskou omáčkou.

Ukuchtil

Michal

Čas přípravy

20 min.

Obtížnost

střední

Hovězí kýta na červeném víně

Rustikální recept na hovězí maso na červeném víně s kořenovou zeleninou, houbami a tymiánem.

Ukuchtil

Michal

Čas přípravy

2 h.

Obtížnost

střední

Tradiční ořechové perníčky

Tradiční perníčky se v minulosti pekly bez tuku.

Ukuchtil

Zuzka

Čas přípravy

1 h. 30 min.

Obtížnost

střední

Ořechové perníčky s rumovou polevou

Sladké perníčky s jemnou chutí rumu.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

střední

Opékané žampiony s bramborami

Nejen chutná příloha, ale i samostatný vege pokrm.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

35 min.

Obtížnost

nízká

Těstoviny s omáčkou z černé fazole

Vynikající a výživné jídlo, které je v Asii také známé pod názvem "Jajangmyeon". Standardně se připravuje s vepřovým masem. My jsme tentokrát použili hovězí, ale dobré je také s kuřecím či s tofu.

Ukuchtil

Michal

Čas přípravy

45 min.

Obtížnost

střední

Růžičková kapusta se žampiony

Růžičková kapusta nepatří jen do polévky, ale dá se z ní udělat krásné a výživné jídlo, které chutná i odpůrcům této zdravé potraviny.

Ukuchtil

Michal

Čas přípravy

25 min.

Obtížnost

nízká

Rybí polévka s medvědím česnekem

Hustá rybí polévka, plná zeleniny, obohacená o oblíbený medvědí česnek.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

45 min.

Obtížnost

střední

Hlívová polévka s česnekem

Skvělá, zdravá a chutná hlívová česnečka.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

40 min.

Obtížnost

střední

Květák v mandžuské omáčce

Recept na vynikající indicko-čínské jídlo z květáku, v jemně pikantní omáčce (Gobi manchurian). Chutná velmi i dětem. Pokud vaříte jen pro dospěláky, neváhejte zařadit mezi koření více pikantní pasty nebo pálivé papričky.

Ukuchtil

Michal

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

vysoká

Strouhání - zavářka do polévky

Strouhání jsou jednoduché domácí těstoviny (zavářka) vhodná do oblíbených hustých polévek.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

Obtížnost

nízká

Actifry Kuřecí špízy

Actifry recept na přípravu barevných a oblíbených špízů se zeleninou v zázvorové marinádě.

Ukuchtil

Jurgason

Čas přípravy

25 min.

Obtížnost

střední

Bramboráky s kápií

Jemné bramboráky, výjimečné svojí barevností a úžasnou chutí.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

vysoká

Iriko Dashi

Recept na přípravu vývaru ze sušených ančoviček Iriko.

Ukuchtil

Michal

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

nízká

Vepřové maso s medem a vlašskými ořechy

Ukuchtil

Zuzka

Čas přípravy

30 min.

Obtížnost

nízká

Nepečený mrkvový dort s banánovým krémem

Téměř raw, zdravý dortík z mrkve, banánů, ořechů, arašídů, kokosu,...bez mouky, cukru, mléka, vajec a samozřejmě bez pečení. Pokud místo pražených arašídů použijeme jen čisté ořechy vytvoříme dort raw a nejen téměř :-)

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

40 min.

Obtížnost

vysoká

 

 
 

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit