svetvemne.cz

Bezlaktózové

 
Restované houby Shimeji

Recept na přípravu chutných hub shimeji z východní Asie. Jsou restované na mrkvi a cibulce a dochuceny rybí omáčkou.

Ukuchtil

Michal

Čas přípravy

15 min.

Obtížnost

nízká

Miso polévka s tofu

Tradiční japonská polévka, jejímiž základními ingrediencemi jsou "miso" pasta a vývar "dashi". Nejběžnější je verze s přidáním tofu a sušených řas, ale použít se dají i houby, jarní cibulka, zelenina nebo vejce.

Ukuchtil

Michal

Čas přípravy

15 min.

Obtížnost

nízká

Bramborová placka s cibulí a medvědím česnekem

Velká bramborová placka na plechu s ovesných vločkami a lněnými semínky, ochucená opečenou cibulí a medvědím česnekem.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

střední

Kuřecí játra s houbami

Návod k přípravě výborných a jemných kuřecích jater na cibulce s houbami shiitake. Není problém použít i jiné jedlé houby, podle chuti strávníků. Jako příloha je vhodná bramborová kaše nebo rýže.

Ukuchtil

Michal

Čas přípravy

40 min.

Obtížnost

střední

Cizrnový salát s rajčaty

Salát plný vitamínů, vhodný jako hlavní vegetariánský chod nebo například jako příloha k pečenému kuřeti.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

20 min.

Obtížnost

nízká

Pečená marinovaná žebírka

Labužnická marináda a kvalitní maso je základem pro tuto lahůdku pivařů a grilmistrů.

Ukuchtil

Michal

Čas přípravy

1 h. 30 min.

Obtížnost

nízká

Kachní játra v cibulové omáčce

Šťavnatá kachní játra v sladko-slané cibulové omáčce. Porce při servírování posypeme sušenými brusinkami, čímž se zvýrazní jemná sladká chuť pokrmu.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

40 min.

Obtížnost

střední

Rychlá kuřecí polévka z parního hrnce

Při nákupu čerstvých kuřat a jejich zpracování nám často zůstávají hřbety a křídla. Přípravou rychlé polévky v parním hrnci je výborně zužitkujeme.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

30 min.

Obtížnost

nízká

Cuba Libre

Osvěžující nápoj svobody. Podáváme s kousky chemicky neošetřené limetky.

Ukuchtil

Michal

Čas přípravy

5 min.

Obtížnost

nízká

Kuřecí stehna na cibuli s cuketou

Lehký dietní oběd.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

1 h. 10 min.

Obtížnost

nízká

Zavařujeme červenou řepu s křenem

Červená řepa patří mezi nejléčivější druhy potravin. Můžeme z ní připravit velmi chutné a lehce stravitelné pokrmy. Sterilovaná červená řepa s křenem je vhodným doplňkem k jídlům z masa.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

Obtížnost

nízká

Hroznový džem

Skvělý domácí džem z drobných, nakyslých modrých hroznů. Při jeho přípravě byl použit cukr a želírovací třtinový cukr s pektinem, bez konzervačních látek. Džem je přiměřeně hustý, vhodný na palačinky, na potření zákusků se sladkými nádivkami i na korpus krémové dortu.

Ukuchtil

Zuzka

Čas přípravy

Obtížnost

střední

Hroznová omáčka na středověký způsob

Chuťově zajímavá hustá omáčka. Je velmi vhodná jako netradiční příloha, spolu s tradičními lokšemi, k pečené kachně.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

35 min.

Obtížnost

střední

Pečená kuřecí stehna s mrkví a rozinkami

Kuřecí stehna v parním hrnci, zapečená v troubě.

Ukuchtil

Zuzka

Čas přípravy

2 h. 20 min.

Obtížnost

nízká

Krupicové noky do polévky

Nadýchané krupicové knedlíčky jsou skvělou tradiční volbou do zeleninových polévek a masových vývarů.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

35 min.

Obtížnost

nízká

Letní zeleninový boršč

Svěží polévka plná zeleniny. Vhodná i na konzumaci v rámci dietního odlehčujícího dne, kdy si polévku dopřejeme vždy během hlavního jídla.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

40 min.

Obtížnost

střední

Kachní prsa na hruškách

Jemná kachní prsa ve sladkokyselé hruškové omáčce. Skutečná lahůdka. Podáváme s bramborovou kaší.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

25 min.

Obtížnost

střední

Hrstková polévka fazolová s uzeným kolenem

Hustá polévka, ze čtyř druhů fazolí a cizrny, s vynikajícím uzeným kolenem. Polévku doporučujeme uvařit ve větším množství, protože ji budete chtít snídat, obědvat i večeřet pro její neodolatelnou chuť.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

Obtížnost

střední

Lilkové placky

Syté, jednoduché placky z lilku.

Ukuchtil

Zuzka

Čas přípravy

45 min.

Obtížnost

nízká

Barevné masovo-zeleninové soté

Lahodné, lehké soté z kuřecího masa, doplněnéo barevnou a výživnou zeleninou. Vhodnou přílohou může být rýže nebo těstoviny.

Ukuchtil

Jurgason

Čas přípravy

45 min.

Obtížnost

nízká

 

 
 

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit