svetvemne.cz

Bezlaktózové

 
Miso polévka s tofu

Tradiční japonská polévka, jejímiž základními ingrediencemi jsou "miso" pasta a vývar "dashi". Nejběžnější je verze s přidáním tofu a sušených řas, ale použít se dají i houby, jarní cibulka, zelenina nebo vejce.

Ukuchtil

Michal

Čas přípravy

15 min.

Obtížnost

nízká

Bramborová placka s cibulí a medvědím česnekem

Velká bramborová placka na plechu s ovesných vločkami a lněnými semínky, ochucená opečenou cibulí a medvědím česnekem.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

střední

Kuřecí játra s houbami

Návod k přípravě výborných a jemných kuřecích jater na cibulce s houbami shiitake. Není problém použít i jiné jedlé houby, podle chuti strávníků. Jako příloha je vhodná bramborová kaše nebo rýže.

Ukuchtil

Michal

Čas přípravy

40 min.

Obtížnost

střední

Restované houby Shimeji

Recept na přípravu chutných hub shimeji z východní Asie. Jsou restované na mrkvi a cibulce a dochuceny rybí omáčkou.

Ukuchtil

Michal

Čas přípravy

15 min.

Obtížnost

nízká

Pesto z medvědího česneku

200 gramů skvělé, husté, pikantní omáčky. Pesto z medvědího česneku je plné vitaminů a v chladničce vám, po zalití trochou olivového oleje, vydrží několik měsíců. Vhodné je k ochucení těstovin, do salátů, nebo si ho přidejte do různých jídel podle chuti.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

15 min.

Obtížnost

nízká

Krůtí kostky na paprice

Jemné dušené krůtí maso na paprice a cibuli, která tvoří lehkou omáčku. Nejlépe chutná s dušenou rýží.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

45 min.

Obtížnost

střední

Pečené vepřové maso na cibuli s mrkví

Jemná, pečená vepřová kýta špikovaná uzenou slaninou. Doporučujeme podávat s dušenými bramborami a s kyselou okurkou.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

2 h.

Obtížnost

střední

Houbová polévka s černými fazolemi

Hustá chutná polévka k obědu i večeři.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

1 h. 30 min.

Obtížnost

střední

Tofu v trojobalu Nový recept

Tofu v trojobalu

I takto evropsky lze přistoupit k této typicky asijské potravině. Podáváme například s bramborovým pyré a tatarskou omáčkou.

Ukuchtil

Michal

Čas přípravy

20 min.

Obtížnost

střední

Barevné masovo-zeleninové soté

Lahodné, lehké soté z kuřecího masa, doplněnéo barevnou a výživnou zeleninou. Vhodnou přílohou může být rýže nebo těstoviny.

Ukuchtil

Jurgason

Čas přípravy

45 min.

Obtížnost

nízká

Těstoviny s cuketou na cibuli

Lehká večeře nejen pro vegetariány. Podáváme naslano s čerstvou pažitkou. Také se dá pokrm konzumovat nasladko, jelikož je díky množství cibule již zpočátku jemně nasládlý. Stačí přidat trochu cukru a skořice.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

20 min.

Obtížnost

střední

Bramboráky s medvědím česnekem

Velmi chutné a oblíbené, jarní placky z nových brambor a skvělého medvědího česneku.

Ukuchtil

Zuzka

Čas přípravy

50 min.

Obtížnost

střední

Vepřové maso na kremžské hořčici

Jednoduchá příprava kousků vepřového masa v chutné hořčicové omáčce. Doporučujeme podávat s máslovou rýží parboiled a s některým ze salátů z červené řepy.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

nízká

Kari prsa se zelenými fazolovými lusky

Recept na přípravu kuřecích prsou v parním hrnci.

Ukuchtil

Zuzka

Čas přípravy

40 min.

Obtížnost

nízká

Rajčatová polévka pro děti

Jednoduchá rajčatová polévka z domácího protlaku a kousků čerstvých rajčat. Děti mají rády hustší polévky a proto při servírování přidáme do polévky tvarově malé, uvařené těstoviny.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

15 min.

Obtížnost

nízká

Dušená paprika s vejcem

Rychlá chutná večeře.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

Obtížnost

nízká

Punčové řezy

Lahodné, domácí, jemné, chutné, slaďoučké, nebeské ... no prostě punčové.

Ukuchtil

Zuzka

Čas přípravy

1 h. 15 min.

Obtížnost

střední

Rýžové nudle se zeleninou

Recept na chutný pikantní salát se syrovou zeleninou a jemnými těstovinami na korejský způsob.

Ukuchtil

Michal

Čas přípravy

15 min.

Obtížnost

nízká

Pampeliškový sirup

Pampeliškový sirup používáme nejen do čaje během nemoci, ale můžeme ho používat i jako sladidlo při přípravě zákusků či koláčů. Přestože po uvaření zůstává v sirupu zredukované množství léčivých látek, sirup pomáhá při mnoha nemocech.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

Obtížnost

střední

Špenátové tagliatelle se salámem a houbami

Pestré těstoviny plné rozmanitých chutí.

Ukuchtil

Zuzka

Čas přípravy

30 min.

Obtížnost

nízká

 

 
 

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit