Oblíbený zelný salát s majonézou. Nabízíme velmi chutný recept na jednu z jeho verzí. Podáváme jako přílohu k pokrmům z masa. Ocení ho všichni účastníci vaší domácí oslavy, kdy ho podáváme ke studeným obloženým mísám.
Tradiční vánoční slovenské jídlo - bobalky, opekance, pupáľky, pupáky ... nejoblíbenější jsou z mákem. Jelikož je pokrm poměrně sytý, mělo by připravené množství stačit na uvedené 4 porce. Pokud se vám to zdá málo, ...
Rýže parboiled je díky své technologické přípravě zdravější než klasická bílá rýže. Pro její nevýraznou chuť ji však má málokdo v oblibě. Při přípravě rýže s máslem se z ní stává chutná příloha.
Klasické vepřové sádlo je nenahraditelná ingredience mnoha pokrmů. Jeho domácí příprava - škvaření sádla - je jednoduchý postup jehož výsledkem jsou čisté, kvalitní produkty - vepřové sádlo a škvarky.
Jemný salát z červené řepy s jogurtem a meduňkou, která dá salátu uklidňující příchuť :) Salát je vhodný jako příloha k pikantním pokrmům, nebo jen tak, jako hlavní chod na večeři.
Zdravý salát (raita) v indickém menu podávaný k pikantním pokrmům za účelem stáhnutí tepla z koření. Je však také vynikajícím tipem na zdravou večeři, či přílohou k masu i mimo orientální kuchyně.
Vhodné jako příloha k paprikášům, perkeltům či omáčkám. Také vhodné jako samostatný pokrm na sladko s mákem a cukrem, nebo na slano s brynzou a slaninou.