svetvemne.cz

Větrníky s guacamole

    

Recept na chutné slane větrníky z odpalovaného těsta plněné luštěninovou nádivkou.

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

30 min.

Obtížnost

nízká

 

Kategorie:   

 

 
 
avokádo1kus
cibule červená2kusy
citronová šťáva2polévkové lžíce
fazole300gramů
mouka hladká80gramů
máslo80gramů
okurka salátová150gramů
rajčata170gramů
sůl1.5čajové lžičky
vejce slepičí2kusy
voda150mililitrů
česnek2stroužky

1. 

voda 150 mililitrů  máslo 80 gramů  mouka hladká 80 gramů  sůl ½ čajové lžičky

V hrnci přivedeme k varu vodu, přidáme ropuštěné máslo. Když vše spolu dobře promíchané, přidáme najednou veškerou mouku a osolíme. Pořádně mícháme, aby se těsto odlepovalo od stran hrnce. Odstavíme a necháme vychladnout.

2. 

vejce slepičí 2 kusy

Do vychladlého těsta zašleháme elektrickým šlehačem vejce.

3. 

Troubu předehřejeme na 220 °C. Na plech vyložený pečícím papírem nanášíme kopečky s průměrem 8 cm. Těsto pečeme 20 minut na 220 °C.

4. 

fazole 300 gramů  avokádo 1 kus  citronová šťáva 2 polévkové lžíce  rajčata 170 gramů  cibule červená 2 kusy  okurka salátová 150 gramů  sůl 1 čajová lžička  česnek 2 stroužky

Fazole a avokádo rozmixujeme ponorným mixérem, přidáme citronovou šťávu, nadrobno nakrájené rajče, cibuli a okurku. Nakonec do nádivky přidáme prolisovaný česnek. Celé pořádně promícháme a osolíme. Vychlazené větrníky překrojíme a naplníme nádivkou.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit