svetvemne.cz

Větrníky s guacamole

Větrníky s guacamole

    

Recept na chutné slane větrníky z odpalovaného těsta plněné luštěninovou nádivkou.

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

30 min.

Obtížnost

nízká

 

Kategorie:  Slané chuťovky  

 

1. 

voda 150 mililitrů  máslo 80 gramů  mouka hladká 80 gramů  sůl ½ čajové lžičky

V hrnci přivedeme k varu vodu, přidáme ropuštěné máslo. Když vše spolu dobře promíchané, přidáme najednou veškerou mouku a osolíme. Pořádně mícháme, aby se těsto odlepovalo od stran hrnce. Odstavíme a necháme vychladnout.

2. 

vejce slepičí 2 kusy

Do vychladlého těsta zašleháme elektrickým šlehačem vejce.

3. 

Troubu předehřejeme na 220 °C. Na plech vyložený pečícím papírem nanášíme kopečky s průměrem 8 cm. Těsto pečeme 20 minut na 220 °C.

4. 

fazole 300 gramů  avokádo 1 kus  citronová šťáva 2 polévkové lžíce  rajčata 170 gramů  cibule červená 2 kusy  okurka salátová 150 gramů  sůl 1 čajová lžička  česnek 2 stroužky

Fazole a avokádo rozmixujeme ponorným mixérem, přidáme citronovou šťávu, nadrobno nakrájené rajče, cibuli a okurku. Nakonec do nádivky přidáme prolisovaný česnek. Celé pořádně promícháme a osolíme. Vychlazené větrníky překrojíme a naplníme nádivkou.

Dobrou chuť!

avokádo1kus
cibule červená2kusy
citronová šťáva2polévkové lžíce
fazole300gramů
mouka hladká80gramů
máslo80gramů
okurka salátová150gramů
rajčata170gramů
sůl1.5čajové lžičky
vejce slepičí2kusy
voda150mililitrů
česnek2stroužky

 

© 2011 - 2021 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit