svetvemne.cz

Větrníky s guacamole

     

Recept na chutné slane větrníky z odpalovaného těsta plněné luštěninovou nádivkou.

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

30 min.

Obtížnost

nízká

 

Kategorie:   

 

 
 
Avokádo1kus
Cibule červená2kusy
Citronová šťáva2polévkové lžíce
Fazole300gramů
Mouka hladká80gramů
Máslo80gramů
Okurka salátová150gramů
Rajčata170gramů
Sůl1.5čajové lžičky
Vejce slepičí2kusy
Voda150mililitrů
Česnek2stroužky

1. 

voda 150 ml  máslo 80 g  mouka hladká 80 g  sůl ½ ČL

V hrnci přivedeme k varu vodu, přidáme ropuštěné máslo. Když vše spolu dobře promíchané, přidáme najednou veškerou mouku a osolíme. Pořádně mícháme, aby se těsto odlepovalo od stran hrnce. Odstavíme a necháme vychladnout.

2. 

vejce slepičí 2 ks

Do vychladlého těsta zašleháme elektrickým šlehačem vejce.

3. 

Troubu předehřejeme na 220 °C. Na plech vyložený pečícím papírem nanášíme kopečky s průměrem 8 cm. Těsto pečeme 20 minut na 220 °C.

4. 

fazole 300 g  avokádo 1 ks  citronová šťáva 2 PL  rajčata 170 g  cibule červená 2 ks  okurka salátová 150 g  sůl 1 ČL  česnek 2 stroužky

Fazole a avokádo rozmixujeme ponorným mixérem, přidáme citronovou šťávu, nadrobno nakrájené rajče, cibuli a okurku. Nakonec do nádivky přidáme prolisovaný česnek. Celé pořádně promícháme a osolíme. Vychlazené větrníky překrojíme a naplníme nádivkou.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit