svetvemne.cz

Rybí filé v česnekovém těstíčku

    

Ryba v křupavém voňavém těstíčku. Podáváme s bramborami ochucenými máslem a petrželkou.

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

30 min.

Obtížnost

nízká

 

Kategorie:    

 

 
 
mléko75mililitrů
mouka hladká100gramů
olej řepkový-
petrželová nať1polévková lžíce
rybí filé400gramů
sůl-
sůl½čajové lžičky
vejce slepičí2kusy
česnek2stroužky

1. 

rybí filé 400 gramů  sůl

Mrazené filé necháme rozmrazit, osušíme a osolíme.

2. 

vejce slepičí 2 kusy  mléko 75 mililitrů  mouka hladká 100 gramů  sůl ½ čajové lžičky  česnek 2 stroužky  petrželová nať 1 polévková lžíce

Z vajec, mléka, mouky, soli, očištěného a prolisovaného česneku a nasekané petrželky umícháme těstíčko.

3. 

olej řepkový

V pánvi rozehřejeme olej, filé namočíme do těstíčka a vložíme do oleje.

4. 

Smažíme z každé strany asi 6-8 minut na mírném ohni.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit