svetvemne.cz

Pečené rybí filé v trojobalu

     

Změňte způsob úpravy a zkuste si připravit smažené rybí filé jednodušeji a zdravěji. Jeho úprava pečením v troubě je stejně chutná. Podáváme klasicky s bramborovým salátem.

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

30 min.

Obtížnost

nízká

 

Kategorie:    

 

 
 
koření na ryby2čajové lžičky
mouka hladká4polévkové lžíce
olej řepkový3polévkové lžíce
rybí filé400gramů
strouhanka4polévkové lžíce
sůl0
vejce slepičí1kus

1. 

rybí filé 400 gramů  sůl

Rybu necháme rozmrazit, omyjeme a osušíme. Osolíme.

2. 

vejce slepičí 1 kus

V hlubokém talíři rozšleháme vejce.

3. 

strouhanka 4 polévkové lžíce  koření na ryby 2 čajové lžičky

Strouhanku promícháme s kořením.

4. 

mouka hladká 4 polévkové lžíce

Kostky filé obalíme v mouce, vajíčku a ve strouhance.

5. 

olej řepkový 3 polévkové lžíce

Plech potřeme trochou oleje a vložíme obalenou rybu. Zvrchu ji také pokapeme trochou oleje. Dáme péct do vyhřáté trouby na 250 °C.

6. 

Pečeme 15 minut a rybu otočíme.

7. 

Vložíme zpět do trouby a dopečeme asi 5-10 minut do křupava.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit