Žampiony s kuřecími játry
Podáváme s bagetami opečenými na másle.
recept,fotorecept,kuřecí játra,žampiony,Kuřecí maso
Kuřecí maso
Kategorie
Kuřecí maso ›
Ingredience
Ingredience
bageta | - | ||
cibule | 250 | gramů | |
kmín mletá | ½ | čajové lžičky | |
kuřecí játra | 500 | gramů | |
mouka hladká | 1 | polévková lžíce | |
máslo | - | ||
olej řepkový | 50 | mililitrů | |
pepř černý mletý | ½ | čajové lžičky | |
sůl | - | ||
voda | 50 | mililitrů | |
česnek | 3 | stroužky | |
žampiony | 400 | gramů |
Recept
1.
kuřecí játra 500 gramů • mouka hladká 1 polévková lžíce • pepř černý mletý ½ čajové lžičky • kmín mletá ½ čajové lžičky • žampiony 400 gramů
Játra omyjeme a očistíme. Lehce osušíme kuchyňskou papírovou utěrkou, poprášíme moukou, kmínem a kořením. Promícháme.
2.
cibule 250 gramů • olej řepkový 50 mililitrů
Cibuli oloupeme, nakrájíme na kolečka, rozebereme a osmahneme v hluboké pánvi na oleji.
3.
Přidáme žampiony a promícháme.
5.
Nakonec očistíme česnek a protlačíme ho do obsahu pánve. Promícháme a těsně před podáváním osolíme.
Dobrou chuť!