svetvemne.cz

Žampiony s kuřecími játry

     

Podáváme s bagetami opečenými na másle.

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

40 min.

Obtížnost

střední

 

Kategorie:   

 

 
 
Bageta
Cibule250gramů
Kmín mletá½čajové lžičky
Kuřecí játra500gramů
Mouka hladká1polévková lžíce
Máslo
Olej řepkový50mililitrů
Pepř černý mletý½čajové lžičky
Sůl
Voda50mililitrů
Česnek3stroužky
Žampiony400gramů

1. 

kuřecí játra 500 g  mouka hladká 1 PL  pepř černý mletý ½ ČL  kmín mletá ½ ČL  žampiony 400 g

Játra omyjeme a očistíme. Lehce osušíme kuchyňskou papírovou utěrkou, poprášíme moukou, kmínem a kořením. Promícháme.

2. 

cibule 250 g  olej řepkový 50 ml

Cibuli oloupeme, nakrájíme na kolečka, rozebereme a osmahneme v hluboké pánvi na oleji.

3. 

Přidáme žampiony a promícháme.

4. 

voda 50 ml

Přimícháme játra, podlijeme trochou vody a 15 minut dusíme pod pokličkou.

5. 

česnek 3 stroužky  sůl

Nakonec očistíme česnek a protlačíme ho do obsahu pánve. Promícháme a těsně před podáváním osolíme.

6. 

bageta  máslo

Bagetky překrojíme a krátce osmahneme na řezné straně na másle.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit