svetvemne.cz

Žampiony s kuřecími játry

    

Podáváme s bagetami opečenými na másle.

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

40 min.

Obtížnost

střední

 

Kategorie:   

 

 
 
bageta-
cibule250gramů
kmín mletá½čajové lžičky
kuřecí játra500gramů
mouka hladká1polévková lžíce
máslo-
olej řepkový50mililitrů
pepř černý mletý½čajové lžičky
sůl-
voda50mililitrů
česnek3stroužky
žampiony400gramů

1. 

kuřecí játra 500 gramů  mouka hladká 1 polévková lžíce  pepř černý mletý ½ čajové lžičky  kmín mletá ½ čajové lžičky  žampiony 400 gramů

Játra omyjeme a očistíme. Lehce osušíme kuchyňskou papírovou utěrkou, poprášíme moukou, kmínem a kořením. Promícháme.

2. 

cibule 250 gramů  olej řepkový 50 mililitrů

Cibuli oloupeme, nakrájíme na kolečka, rozebereme a osmahneme v hluboké pánvi na oleji.

3. 

Přidáme žampiony a promícháme.

4. 

voda 50 mililitrů

Přimícháme játra, podlijeme trochou vody a 15 minut dusíme pod pokličkou.

5. 

česnek 3 stroužky  sůl

Nakonec očistíme česnek a protlačíme ho do obsahu pánve. Promícháme a těsně před podáváním osolíme.

6. 

bageta  máslo

Bagetky překrojíme a krátce osmahneme na řezné straně na másle.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit