svetvemne.cz

Bramboráky s kuřecími játry

    

Oblíbené bramboráky plněné chutnými pikantními játry.

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

vysoká

 

 

 
 
brambory1kilogram
cibule300gramů
feferónky sterilizované1kus
kuřecí játra500gramů
majoránka2čajové lžičky
mouka hladká100gramů
olej slunečnicový-
olej slunečnicový3polévkové lžíce
paprika červená mletá1čajová lžička
sůl2čajové lžičky
vejce slepičí3kusy
voda100mililitrů
česnek5stroužků
škrob kukuřičný1čajová lžička

1. 

brambory 1 kilogram

Brambory oloupeme a omyjeme.

2. 

vejce slepičí 3 kusy  česnek 5 stroužků  sůl 2 čajové lžičky  majoránka 2 čajové lžičky

Na hrubo nastrouháme, přidáme vajíčka, prolisovaný česnek, sůl a majoránku. Promícháme.

3. 

mouka hladká 100 gramů

Přisypeme mouku a dobře rozmícháme.

4. 

olej slunečnicový

Z asi tří lžic směsi vytvoříme na pánvi s olejem velkou kulatou a tenkou placku. Z jedné strany osmažíme do zlatova-asi 2,5 minuty.

5. 

Placku otočíme a dosmažíme z druhé strany.

6. 

Usmažené bramboráky ukládáme do hrnce vystlaného papírovou utěrkou. Klademe je na stojato, aby stekl přebytečný tuk.

7. Kuřecí játra

cibule 300 gramů  olej slunečnicový 3 polévkové lžíce

Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Osmahneme ji do sklovita na troše oleje.

Kuřecí játra

8. 

kuřecí játra 500 gramů

Játra omyjeme a odblaníme.

9. 

feferónky sterilizované 1 kus

K cibuli přidáme nakrájenou feferonku, promícháme ...

10. 

... a přidáme játra. 10 minut restujeme.

11. 

voda 100 mililitrů  paprika červená mletá 1 čajová lžička  škrob kukuřičný 1 čajová lžička

Přilijeme vodu, přisypeme papriku a kukuřičný škrob. Provaříme. Solíme až při podávání.

12. 

Bramboráky naplníme posolenými játry. Podáváme s tatarskou omáčkou.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit