svetvemne.cz

Bramboráky s kuřecími játry

     

Oblíbené bramboráky plněné chutnými pikantními játry.

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

vysoká

 

 

 
 
Brambory1kilogram
Cibule300gramů
Feferónky sterilizované1kus
Kuřecí játra500gramů
Majoránka2čajové lžičky
Mouka hladká100gramů
Olej slunečnicový
Olej slunečnicový3polévkové lžíce
Paprika červená mletá1čajová lžička
Sůl2čajové lžičky
Vejce slepičí3kusy
Voda100mililitrů
Česnek5stroužků
Škrob kukuřičný1čajová lžička

1. 

brambory 1 kg

Brambory oloupeme a omyjeme.

2. 

vejce slepičí 3 ks  česnek 5 stroužků  sůl 2 ČL  majoránka 2 ČL

Na hrubo nastrouháme, přidáme vajíčka, prolisovaný česnek, sůl a majoránku. Promícháme.

3. 

mouka hladká 100 g

Přisypeme mouku a dobře rozmícháme.

4. 

olej slunečnicový

Z asi tří lžic směsi vytvoříme na pánvi s olejem velkou kulatou a tenkou placku. Z jedné strany osmažíme do zlatova-asi 2,5 minuty.

5. 

Placku otočíme a dosmažíme z druhé strany.

6. 

Usmažené bramboráky ukládáme do hrnce vystlaného papírovou utěrkou. Klademe je na stojato, aby stekl přebytečný tuk.

7. Kuřecí játra

cibule 300 g  olej slunečnicový 3 PL

Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Osmahneme ji do sklovita na troše oleje.

Kuřecí játra

8. 

kuřecí játra 500 g

Játra omyjeme a odblaníme.

9. 

feferónky sterilizované 1 ks

K cibuli přidáme nakrájenou feferonku, promícháme ...

10. 

... a přidáme játra. 10 minut restujeme.

11. 

voda 100 ml  paprika červená mletá 1 ČL  škrob kukuřičný 1 ČL

Přilijeme vodu, přisypeme papriku a kukuřičný škrob. Provaříme. Solíme až při podávání.

12. 

Bramboráky naplníme posolenými játry. Podáváme s tatarskou omáčkou.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit