Bramboráky s kuřecími játry

Oblíbené bramboráky plněné chutnými pikantními játry.
recept,fotorecept,brambory,kuřecí játra,Kuřecí maso,Bezlaktózové
Kuřecí maso
Ingredience
Ingredience
brambory | 1 920 | kilogram kcal | |
cibule | 300 132 | gramů kcal | |
feferónky sterilizované | 1 ?? | kus kcal | |
kuřecí játra | 500 600 | gramů kcal | |
majoránka | 2 21 | čajové lžičky kcal | |
mouka hladká | 100 347 | gramů kcal | |
olej slunečnicový | 0 ?? | kcal | |
olej slunečnicový | 3 405 | polévkové lžíce kcal | |
paprika červená mletá | 1 16 | čajová lžička kcal | |
sůl | 2 0 | čajové lžičky kcal | |
vejce slepičí | 3 264 | kusy kcal | |
voda | 100 0 | mililitrů kcal | |
česnek | 5 27 | stroužků kcal | |
škrob kukuřičný | 1 19 | čajová lžička kcal |
Recept

2.
vejce slepičí 3 kusy • česnek 5 stroužků • sůl 2 čajové lžičky • majoránka 2 čajové lžičky
Na hrubo nastrouháme, přidáme vajíčka, prolisovaný česnek, sůl a majoránku. Promícháme.


4.
Z asi tří lžic směsi vytvoříme na pánvi s olejem velkou kulatou a tenkou placku. Z jedné strany osmažíme do zlatova-asi 2,5 minuty.

5.
Placku otočíme a dosmažíme z druhé strany.

6.
Usmažené bramboráky ukládáme do hrnce vystlaného papírovou utěrkou. Klademe je na stojato, aby stekl přebytečný tuk.

7. Kuřecí játra
cibule 300 gramů • olej slunečnicový 3 polévkové lžíce
Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Osmahneme ji do sklovita na troše oleje.



10.
... a přidáme játra. 10 minut restujeme.

11.
voda 100 mililitrů • paprika červená mletá 1 čajová lžička • škrob kukuřičný 1 čajová lžička
Přilijeme vodu, přisypeme papriku a kukuřičný škrob. Provaříme. Solíme až při podávání.

12.
Bramboráky naplníme posolenými játry. Podáváme s tatarskou omáčkou.

Dobrou chuť!