svetvemne.cz

Játrová nádivka jako bábovka

     

Podáváme jako přílohu k pečenému kuřeti nebo jako samostatný pokrm s čerstvým zeleninovým salátem. Také je vhodná jako nádivka do drůbeže.

Ukuchtil

Počet porcí

16

Čas přípravy

50 min.

Obtížnost

střední

 

Kategorie:   

 

 
 
Cibule120gramů
Kuřecí játra500gramů
Mléko50mililitrů
Pepř černý mletý½čajové lžičky
Petrželová nať30gramů
Rohlík bílý260gramů
Smetana kyselá (14-18% tuku)100gramů
Strouhanka
Sádlo
Sůl1.5čajové lžičky
Vejce slepičí4kusy

1. 

rohlík bílý 260 g  cibule 120 g

Rohlíky nakrájíme na kostky a vložíme do mísy. Přidáme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli.

2. 

kuřecí játra 500 g  vejce slepičí 4 ks  sůl 1.5 ČL  pepř černý mletý ½ ČL

Játra omyjeme, odblaníme, pokrájíme na větší kousky a spolu s vajíčky přidáme k pečivu. Osolíme, opepříme, ...

3. 

mléko 50 ml  petrželová nať 30 g

... přidáme trochu mléka a nasekanou petrželku a dobře promícháme. Necháme chvíli odstát ...

4. 

smetana kyselá (14-18% tuku) 100 g

... a vmícháme smetanu.

5. 

sádlo  strouhanka

Formu na bábovku vymažeme sádlem a vysypeme strouhankou.

6. 

Vložíme do ní nádivku.

7. 

Pečeme v rozehřáté troubě při 180 °C asi 30 minut.

8. 

Upečenou bábovku necháme lehce vychladnout, vyklopíme, nakrájíme a podáváme teplou.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit