Játrová nádivka jako bábovka

Podáváme jako přílohu k pečenému kuřeti nebo jako samostatný pokrm s čerstvým zeleninovým salátem. Také je vhodná jako nádivka do drůbeže.
recept,fotorecept,rohlík bílý,kuřecí játra,petrželová nať,Kuřecí maso
Kuřecí maso
Kategorie
Kuřecí maso ›Ingredience
Ingredience
cibule | 120 53 | gramů kcal | |
kuřecí játra | 500 600 | gramů kcal | |
mléko | 50 24 | mililitrů kcal | |
pepř černý mletý | ½ ?? | čajové lžičky kcal | |
petrželová nať | 30 ?? | gramů kcal | |
rohlík bílý | 260 747 | gramů kcal | |
smetana kyselá (14-18% tuku) | 100 ?? | gramů kcal | |
strouhanka | 0 ?? | kcal | |
sádlo | 0 ?? | kcal | |
sůl | 1.5 0 | čajové lžičky kcal | |
vejce slepičí | 4 352 | kusy kcal |
Recept
1.
rohlík bílý 260 gramů • cibule 120 gramů
Rohlíky nakrájíme na kostky a vložíme do mísy. Přidáme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli.

2.
kuřecí játra 500 gramů • vejce slepičí 4 kusy • sůl 1.5 čajové lžičky • pepř černý mletý ½ čajové lžičky
Játra omyjeme, odblaníme, pokrájíme na větší kousky a spolu s vajíčky přidáme k pečivu. Osolíme, opepříme, ...

3.
mléko 50 mililitrů • petrželová nať 30 gramů
... přidáme trochu mléka a nasekanou petrželku a dobře promícháme. Necháme chvíli odstát ...



6.
Vložíme do ní nádivku.

7.
Pečeme v rozehřáté troubě při 180 °C asi 30 minut.

8.
Upečenou bábovku necháme lehce vychladnout, vyklopíme, nakrájíme a podáváme teplou.

Dobrou chuť!