svetvemne.cz

Kuřecí roláda s nádivkou

     

Recept na přípravu chutné rolády z vykostěného kuřete, vhodný pro slavnostní příležitosti. Recept je náročnější kvůli vykostění kuřete, nováčkům držíme palce.

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

2 h.

Obtížnost

nízká

 

Kategorie:   

 

 
 
Koření grilovací½čajové lžičky
Kuře1300gramů
Mléko
Máslo10gramů
Oříšek muškátový
Pepř černý mletý¾čajové lžičky
Petrželová nať10gramů
Rohlík bílý3kusy
Slanina oravská80gramů
Sůl
Sůl zeleninová2čajové lžičky
Vejce slepičí1kus
Voda300mililitrů

1. 

kuře 1300 g  sůl  pepř černý mletý ½ ČL  koření grilovací ½ ČL  máslo 10 g

Kuře omyjeme a vykostíme, nasolíme a opepříme (kosti můžeme použít na vývar). Odstřihneme ke kuřeti přiměřený kus alobalu, který potřeme máslem. Na alobal rozložíme kuře tak, abychom měli souvislý plát masa.

2. 

rohlík bílý 3 ks  mléko  vejce slepičí 1 ks  slanina oravská 80 g  sůl zeleninová 2 ČL  pepř černý mletý ¼ ČL  oříšek muškátový  petrželová nať 10 g

Rohlíky pokrájíme, navlhčíme mlékem, tak, aby změkly a následně vyždímáme. Přidáme syrové vejce, na drobné kousky pokrájenou slaninu, zeleninovou sůl (vegetu, Podravku), pepř, špetku muškátového oříšku a nadrobno nasekanou petrželku. Vše spolu dobře promícháme a rovnoměrně naneseme na vykostěné kuře.

3. 

Roládu opatrně zavineme a ...

4. 

... zabalíme do alobalu a konce stočíme.

5. 

voda 300 ml

Roládu pečeme podlitou vodou, při teplotě 180 °C asi hodinu, pak alobal sundáme a zapékáme ještě asi 20 minut do křupava.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit