RECEPTY

Kuřecí roláda s nádivkou

Kuřecí roláda s nádivkou

Recept na přípravu chutné rolády z vykostěného kuřete, vhodný pro slavnostní příležitosti. Recept je náročnější kvůli vykostění kuřete, nováčkům držíme palce.

recept,fotorecept,kuře,rohlík bílý,slanina oravská,petrželová nať,Kuřecí maso

Kuřecí maso

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

2 h.

Obtížnost

nízká

Kategorie

Kuřecí maso  

 

Ingredience

Ingredience

koření grilovací½čajové lžičky
kuře1300gramů
mléko-
máslo10gramů
oříšek muškátový-
pepř černý mletý¾čajové lžičky
petrželová nať10gramů
rohlík bílý3kusy
slanina oravská80gramů
sůl-
sůl zeleninová2čajové lžičky
vejce slepičí1kus
voda300mililitrů

 

Recept

1. 

kuře 1300 gramů  sůl  pepř černý mletý ½ čajové lžičky  koření grilovací ½ čajové lžičky  máslo 10 gramů

Kuře omyjeme a vykostíme, nasolíme a opepříme (kosti můžeme použít na vývar). Odstřihneme ke kuřeti přiměřený kus alobalu, který potřeme máslem. Na alobal rozložíme kuře tak, abychom měli souvislý plát masa.

2. 

rohlík bílý 3 kusy  mléko  vejce slepičí 1 kus  slanina oravská 80 gramů  sůl zeleninová 2 čajové lžičky  pepř černý mletý ¼ čajové lžičky  oříšek muškátový  petrželová nať 10 gramů

Rohlíky pokrájíme, navlhčíme mlékem, tak, aby změkly a následně vyždímáme. Přidáme syrové vejce, na drobné kousky pokrájenou slaninu, zeleninovou sůl (vegetu, Podravku), pepř, špetku muškátového oříšku a nadrobno nasekanou petrželku. Vše spolu dobře promícháme a rovnoměrně naneseme na vykostěné kuře.

3. 

Roládu opatrně zavineme a ...

4. 

... zabalíme do alobalu a konce stočíme.

5. 

voda 300 mililitrů

Roládu pečeme podlitou vodou, při teplotě 180 °C asi hodinu, pak alobal sundáme a zapékáme ještě asi 20 minut do křupava.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie