Kuřecí prsa s vepřovými játry
Šťavnatá marinovaná kuřecí prsa s měkoučkými vepřovými játry, žampiony, přelitá sýrovou omáčkou s petrželkou. Podáváme s vařenými bramborami.
recept,fotorecept,kuřecí prsa,vepřová játra,žampiony,Kuřecí maso,Bezlepkové
Kuřecí maso
Ingredience
Ingredience
koření grilovací | 1 | čajová lžička | |
kuřecí prsa | 250 | gramů | |
mléko | 400 | mililitrů | |
máslo | 50 | gramů | |
olej olivový | 50 | mililitrů | |
paprika červená mletá | 2 | čajové lžičky | |
pepř černý mletý | ¼ | čajové lžičky | |
petrželová nať | - | ||
sýr tavený | 100 | gramů | |
sůl | ½ | čajové lžičky | |
vepřová játra | 250 | gramů | |
voda | 30 | mililitrů | |
škrob kukuřičný | 15 | gramů | |
žampiony | 250 | gramů |
Recept
1.
kuřecí prsa 250 gramů • olej olivový 50 mililitrů • paprika červená mletá 2 čajové lžičky • koření grilovací 1 čajová lžička
Kuřecí prsa naložíme na minimálně 6 hodin do marinády z oleje, papriky a pepře.
2.
Pak je z marinády vyndáme, překrojíme naplocho na poloviny a ve fólii naklepeme na tenko.
3.
Plátky masa opečeme z každé strany 3 minuty na grilovací pánvi.
5.
pepř černý mletý ¼ čajové lžičky
Ke kuřecím prsům přidáme játra, opepříme a z každé strany 2 minuty opečeme.
7.
voda 30 mililitrů
Žampiony přidáme k masu, podlijeme trochou vody a zakryté 10 minut dusíme. Odstavíme z ohně.
8. Příprava omáčky
mléko 400 mililitrů • škrob kukuřičný 15 gramů • sůl ½ čajové lžičky
V mléce rozmícháme maizenu a sůl. Přivedeme k varu a uvaříme snadno hustou kaši.
Dobrou chuť!