svetvemne.cz

Kuřecí prsa s vepřovými játry

    

Šťavnatá marinovaná kuřecí prsa s měkoučkými vepřovými játry, žampiony, přelitá sýrovou omáčkou s petrželkou. Podáváme s vařenými bramborami.

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

30 min.

Obtížnost

střední

 

 

 
 
koření grilovací1čajová lžička
kuřecí prsa250gramů
mléko400mililitrů
máslo50gramů
olej olivový50mililitrů
paprika červená mletá2čajové lžičky
pepř černý mletý¼čajové lžičky
petrželová nať-
sýr tavený100gramů
sůl½čajové lžičky
vepřová játra250gramů
voda30mililitrů
škrob kukuřičný15gramů
žampiony250gramů

1. 

kuřecí prsa 250 gramů  olej olivový 50 mililitrů  paprika červená mletá 2 čajové lžičky  koření grilovací 1 čajová lžička

Kuřecí prsa naložíme na minimálně 6 hodin do marinády z oleje, papriky a pepře.

2. 

Pak je z marinády vyndáme, překrojíme naplocho na poloviny a ve fólii naklepeme na tenko.

3. 

Plátky masa opečeme z každé strany 3 minuty na grilovací pánvi.

4. 

vepřová játra 250 gramů

Játra očistíme a nakrájíme na tenké plátky.

5. 

pepř černý mletý ¼ čajové lžičky

Ke kuřecím prsům přidáme játra, opepříme a z každé strany 2 minuty opečeme.

6. 

žampiony 250 gramů

Žampiony opláchneme a nakrájíme na plátky.

7. 

voda 30 mililitrů

Žampiony přidáme k masu, podlijeme trochou vody a zakryté 10 minut dusíme. Odstavíme z ohně.

8. Příprava omáčky

mléko 400 mililitrů  škrob kukuřičný 15 gramů  sůl ½ čajové lžičky

V mléce rozmícháme maizenu a sůl. Přivedeme k varu a uvaříme snadno hustou kaši.

Příprava omáčky

9. 

sýr tavený 100 gramů  máslo 50 gramů

Vmícháme sýr a máslo.

10. 

petrželová nať

Do omáčky nakonec zamícháme nasekanou petrželku podle chuti.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit