svetvemne.cz

Slanečkový salát se zeleninou

     

Slaná rybí delikatesa na dny sváteční, podle chuti i na dny všední.

Ukuchtil

Počet porcí

10

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

vysoká

 

 

 
 
Bobkový list4kusy
Celer100gramů
Cibule150gramů
Cukr krystalový30gramů
Hořčice plnotučná1čl
Mrkev150gramů
Ocet50mililitrů
Olej olivový1polévková lžíce
Paprika červená250gramů
Pepř černý mletý½čajové lžičky
Slanečky v oleji - filety300gramů
Smetana kyselá (14-18% tuku)150G
Voda500mililitrů
Zelí bílé200gramů

1. 

cibule 150 g  mrkev 150 g  celer 100 g  zelí bílé 200 g

Cibuli, mrkev, celer oloupeme. Cibuli nakrájíme na tenká půlkolečka a rozdělíme je. Mrkev omyjeme, nakrájíme na tenká kolečka. Celer také omyjeme, nahrubo nastrouháme. Zelí nakrájíme na tenké nudličky.

2. 

voda 500 ml  pepř černý mletý ½ ČL  bobkový list 4 ks  cukr krystalový 30 g  ocet 50 ml

Do hrnce nalijeme vodu, přidáme koření, bobkový list, cukr a ocet. Nesolíme!

3. 

Vložíme zeleninu, promícháme, přivedeme k varu a pod pokličkou vaříme 12-15 minut. Zelenina nesmí být zcela rozvařená.

4. 

Uvařenou zeleninu scedíme s tím, že si necháme asi 50-100 ml vývaru. Zeleninu necháme vychladnout.

5. 

paprika červená 250 g

Papriku očistíme, omyjeme a nakrájíme na tenko. Vložíme do mísy.

6. 

slanečky v oleji - filety 300 g

Slanečky vyndáme z oleje, necháme okapat a pokrájíme na menší kousky.

7. 

Slanečky přidáme spolu s vychladlou zeleninou k paprice.

8. 

olej olivový 1 PL

Přilijeme olej a asi 50 ml vývaru ze zeleniny. Promícháme.

9. 

smetana kyselá (14-18% tuku) 150 G  hořčice plnotučná 1 čl

Přidáme smetanu a trochu hořčice, aby se salát propojil. Promícháme. Podle potřeby můžeme ještě přilít trochu vývaru ze zeleniny.

10. 

Salát odložíme do lednice a necháme uležet alespoň 24 hodin.

11. 

Servírujeme v hluboké misce, podle příležitosti nebo počtu hostů.

12. 

Případně jako jednotlivé porce s čerstvým pečivem.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit