Slanečkový salát se zeleninou

Slaná rybí delikatesa na dny sváteční, podle chuti i na dny všední.
recept,fotorecept,slanečky v oleji - filety,Rybí saláty,Bezlepkové
Rybí saláty
Ingredience
Ingredience
bobkový list | 4 ?? | kusy kcal | |
celer | 100 50 | gramů kcal | |
cibule | 150 66 | gramů kcal | |
cukr krystalový | 30 121 | gramů kcal | |
hořčice plnotučná | 1 7 | kcal | |
mrkev | 150 68 | gramů kcal | |
ocet | 50 21 | mililitrů kcal | |
olej olivový | 1 132 | polévková lžíce kcal | |
paprika červená | 250 73 | gramů kcal | |
pepř černý mletý | ½ 9 | čajové lžičky kcal | |
slanečky v oleji - filety | 300 720 | gramů kcal | |
smetana kyselá (14-18% tuku) | 150 240 | kcal | |
voda | 500 0 | mililitrů kcal | |
zelí bílé | 200 58 | gramů kcal |
Recept
1.
cibule 150 gramů • mrkev 150 gramů • celer 100 gramů • zelí bílé 200 gramů
Cibuli, mrkev, celer oloupeme. Cibuli nakrájíme na tenká půlkolečka a rozdělíme je. Mrkev omyjeme, nakrájíme na tenká kolečka. Celer také omyjeme, nahrubo nastrouháme. Zelí nakrájíme na tenké nudličky.

2.
voda 500 mililitrů • pepř černý mletý ½ čajové lžičky • bobkový list 4 kusy • cukr krystalový 30 gramů • ocet 50 mililitrů
Do hrnce nalijeme vodu, přidáme koření, bobkový list, cukr a ocet. Nesolíme!

3.
Vložíme zeleninu, promícháme, přivedeme k varu a pod pokličkou vaříme 12-15 minut. Zelenina nesmí být zcela rozvařená.

4.
Uvařenou zeleninu scedíme s tím, že si necháme asi 50-100 ml vývaru. Zeleninu necháme vychladnout.


6.
slanečky v oleji - filety 300 gramů
Slanečky vyndáme z oleje, necháme okapat a pokrájíme na menší kousky.

7.
Slanečky přidáme spolu s vychladlou zeleninou k paprice.


9.
smetana kyselá (14-18% tuku) 150 G • hořčice plnotučná 1 čl
Přidáme smetanu a trochu hořčice, aby se salát propojil. Promícháme. Podle potřeby můžeme ještě přilít trochu vývaru ze zeleniny.

10.
Salát odložíme do lednice a necháme uležet alespoň 24 hodin.

11.
Servírujeme v hluboké misce, podle příležitosti nebo počtu hostů.

12.
Případně jako jednotlivé porce s čerstvým pečivem.

Dobrou chuť!