Krůtí stehno na kari
Chutné kousky krůtího masa v kari-smetanové omáčce podáváme s těstovinami.
recept,fotorecept,krůtí stehno horní-filé,smetana kyselá (14-18% tuku),Krůtí maso
Krůtí maso
Kategorie
Krůtí maso
Ingredience
Ingredience
cibule | 50 | gramů | |
koření kari | 2 | čajové lžičky | |
krůtí stehno horní-filé | 600 | gramů | |
kukuřice sterilovaná | 200 | gramů | |
mléko | 200 | mililitrů | |
mouka hladká | 25 | gramů | |
olej olivový | 5 | polévkových lžic | |
paprika červená mletá | 1 | čajová lžička | |
smetana kyselá (14-18% tuku) | 200 | gramů | |
sůl | 1 | čajová lžička | |
voda | 200 | mililitrů | |
česnek | 3 | stroužky |
Recept
1.
krůtí stehno horní-filé 600 gramů • paprika červená mletá 1 čajová lžička • koření kari 2 čajové lžičky • olej olivový 4 polévkové lžíce
Krůtí stehno omyjeme a nakrájíme na kostky. Vložíme ho do misky, přisypeme papriku a pepř. Přilijeme olej a promícháme. Necháme v chladu nejméně 2 hodiny marinovat.
2.
cibule 50 gramů • česnek 3 stroužky • olej olivový 1 polévková lžíce
Očištěnou a nakrájenou cibuli s očištěným a nakrájeným česnekem zpěníme na trošce oleje.
3.
sůl 1 čajová lžička
Přidáme marinované maso i s marinádou a opékáme dokud se maso zatáhne. Osolíme.
4.
voda 200 mililitrů
Maso podlijeme horkou vodou a pod pokličkou hodinu, za občasného míchání, dusíme.
6.
mouka hladká 25 gramů • mléko 200 mililitrů • smetana kyselá (14-18% tuku) 200 gramů
Zahustíme moukou rozmíchanou v mléce a smetaně.
Dobrou chuť!