svetvemne.cz

Krůtí stehno na kari

    

Chutné kousky krůtího masa v kari-smetanové omáčce podáváme s těstovinami.

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

Obtížnost

střední

 

Kategorie:   

 

 
 
cibule50gramů
koření kari2čajové lžičky
krůtí stehno horní-filé600gramů
kukuřice sterilovaná200gramů
mléko200mililitrů
mouka hladká25gramů
olej olivový5polévkových lžic
paprika červená mletá1čajová lžička
smetana kyselá (14-18% tuku)200gramů
sůl1čajová lžička
voda200mililitrů
česnek3stroužky

1. 

krůtí stehno horní-filé 600 gramů  paprika červená mletá 1 čajová lžička  koření kari 2 čajové lžičky  olej olivový 4 polévkové lžíce

Krůtí stehno omyjeme a nakrájíme na kostky. Vložíme ho do misky, přisypeme papriku a pepř. Přilijeme olej a promícháme. Necháme v chladu nejméně 2 hodiny marinovat.

2. 

cibule 50 gramů  česnek 3 stroužky  olej olivový 1 polévková lžíce

Očištěnou a nakrájenou cibuli s očištěným a nakrájeným česnekem zpěníme na trošce oleje.

3. 

sůl 1 čajová lžička

Přidáme marinované maso i s marinádou a opékáme dokud se maso zatáhne. Osolíme.

4. 

voda 200 mililitrů

Maso podlijeme horkou vodou a pod pokličkou hodinu, za občasného míchání, dusíme.

5. 

kukuřice sterilovaná 200 gramů

K měkkému masu přimícháme kukuřici.

6. 

mouka hladká 25 gramů  mléko 200 mililitrů  smetana kyselá (14-18% tuku) 200 gramů

Zahustíme moukou rozmíchanou v mléce a smetaně.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit