RECEPTY

Jablečno-ořechové košíčky

Jablečno-ořechové košíčky

Křehké košíčky plné zdravých ořechů a jablek.

recept,fotorecept,ořechy vlašské,jablka,Košíčky

Košíčky

Ukuchtil

Počet porcí

8

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

nízká

 

Ingredience

Ingredience

citronová šťáva1polévková lžíce
cukr krystalový-
jablka200gramů
mouka hladká250gramů
mouka polohrubá-
máslo100gramů
ořechy vlašské120gramů
povidla švestková-
vejce slepičí1kus
voda2polévkové lžíce

 

Recept

1. 

mouka hladká 250 gramů  máslo 100 gramů  vejce slepičí 1 kus  voda 2 polévkové lžíce

Do mísy navážíme mouku, přidáme na menší kousky nakrájeného máslo, vejce a vodu. Vše spolu rukou vypracujeme. Kompaktní máslové těsto necháme na chladném místě 30 minut odpočinout.

2. 

jablka 200 gramů  citronová šťáva 1 polévková lžíce

Jablka oloupeme, nakrájíme na tenké měsíčky a pokapeme citronovou šťávou.

3. 

ořechy vlašské 120 gramů

Ořechy nasekáme na kuchyňském sekáčku, nebo na prkénku nožem.

4. 

mouka polohrubá  povidla švestková

Těsto rozdělíme na 8 stejných částí. Každý kus těsta rozválíme na pracovní desce, posypané moukou, do tvaru malých formiček, do nich těsto vtlačíme. Na těsto rovnoměrně rozdělíme ořechy. Na ořechy dáme lžičku švestkových povidel a snažíme se je rozetřít.

5. 

cukr krystalový

Na ořechy poukládáme jablka a posypeme je cukrem. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 200 °C 20 minut.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie